søndag 2. januar 2011

Matlei

Det er rart å fort en blir lei ta æll den gode julematen. Da er det godt å få på bordet litt skikkelig hår-dags-kost. Så i dag blir det hemelaga pizza her ;) Men mæ litt rester ta juleskinka på da.

P1029652

Ute er det noen sultne å. I dag sætte je opp “nytt” foringsstativ for småfugl’n. Ei gammal trerive, nesten tænnlaus. Dæ er for at je skar sjå fugl’n når’n et uttafor stugguglaset. Itte så pent spettakkel akkurat, men praktisk. Sea je er opptatt ta bakteriesmitte, en gammal yreksskade, så har je itte vanlig fuglebrett. Trur nemlig itte je kom tæll å reingjøra ofte nok. Derfor er det en mjølkekartong som er serveringsfat for smolor her i gar’n. Den kænn lett byttes ut tæll en reinere når det trengs. Legg merke tæll den blå tråden. Kjent for øss som driv mæ høy-eter-dyr. Den brukes rundt høybundten, hvis du lurer på dæ. Er sterk og praktisk, men itte pen ;)

P1029653

P1029654

Men sjå her da, storfint besøk kænskje?

P1029664

Joda, pappa dompap var mæ hænn å.

P1029656

Noen syns det er greit å ta et overblikk.

P1029687

Full fart i kønn-bændet

Men nå skar pizza-båtn bakas ut. Je gleder meg…

14 kommentarer:

Orlaug sa...

So stilig med den gamle riva.......har visst nokon slike her på garden, òg......god idè.
Er litt misunneleg pga dompappen.....ikkje tale om at den viser seg her, sjølv om han vistnok er på andre sida av vatnet, berre eit lite stykke herifrå.
Var noko kjent med det blå tauet!!

Hanne sa...

For noen koselige fuglebilder! Jeg syns rive-foringsplassen ble utrolig sjarmerende, med blå tråd og det hele :)
Småfuglene skyr dessverre vårt hus etter at vi fikk to katter...
Godt nytt år!
Pludrehanneklem

Tovepia sa...

Flotte bilder av din uterestaurant!

Her blir det enda enklere, dr øtker sin ferdigpizza med noen rester og ekstra ost ...og salat:O)
Kos deg, klem fra meg;)

Havfruen sa...

Så flotte bilder....og den gamle riva, var jo knall!! Den blå tråden var det ikke noe å si på:)

Her var det pølse med brød i dag...med hjemmelaget pølsedigg:) Glad hverdagen kommer nå...
Ha en fin kveld...snart turtid i snøfokka...

Sologbolig sa...

Bra å gje småfuglane litt mat, og så flotte bilder du har tatt av de da! Her har vi fuglemat hengene på verandaen og den blir fort oppspist skal eg si, så vi må stadig fylle på nytt. Ha ein fin søndagskveld.

Maret sa...

Så godt at du passer på desse hyggelige små... koselig såg det ut og...
Her i min kåk kan ein ikkje ha fuglebrett, serveringssted i under etasjen.
Skikkelig kjedeligt, men eg har løysinga.. bytte kåk.... om ei stund!

Marie sa...

Flott fuglematstativ det der sjølv om eg kanskje heller hadde venta ein sopelime hos ei gammal heks, hehe.

Kvardagskost er best i det lange løp ja, her har me hatt lettsalta fisk med kålrotstappe og bacon til dei to siste dagane. Det var akkurat nok rester frå igår til meg og Harry i dag etter at feriegjestene hadde reist.

Ønskjer deg eit godt nytt år, med betring i helse, godt vennskap og familiehygge :)

Håpar at me sjåast :)
Klem :)

Fru Fryd sa...

Så herlige bilder, fikk litt vår fornemmelse av å se dem .Kos deg med det fine besøket, her har det ikke vært noen gjester i neket, selv om jeg har passet på å ikke putte det i plastikk. Ja, ja pus lusker mye rundt, så kanskje derfor?

Rosa sa...

Den gamle treriva var jo superfin til matestasjon!
Eg og min kjære har hatt lavkarbo-fri i jola, og no kjenner eg det skal verte godt å vende tilbake til den livsstilen igjen! Etter å ha invitert heile "klanen" min på kaffi og kaker idag gjekk me frå uopna til nesten tomme kakeboksar idag, og hadde ein skikkeleg kosleg ettermiddag attpå. No står det berre att å lure ein liten pus fram frå ein til no ukjend gøymestad, etter at 3 viltre treåringar nok har skremt han godt!

God veke i vente!

Anonym sa...

Hei.Nydelige bilder.Ønsker deg et riktig Godt Nytt år.Klem fra Bodil.

monica sa...

Du er herlig!

Ingun sa...

Godt nyttår på Toten!

monica sa...

å så snill du er! kanll og orginalt! som på roseth!

Lisbeth. sa...

Godt nytt år. Jammen er det greit at hverdagsmaten kommer på bordet igjen ja. I stekepanna her idag lå det karbonader fra Toten, nærmere bestemt Toten Kjøtt, sånn ble det da pølsemaker´n utvandra til den andre sia i sommer. Tjihi, men i morgen blir det kjøttpudding fra Arne Børresen..
Ps. For noen flotte vinterbilder :))