mandag 24. oktober 2011

Å ødelegge for andre…

I går satt det fire fornærme dompaper i et rogntre og såg på meg. To damer og to herrer. Dom såg på meise-festen i Petunia-trea og var storfornærme for at solsikkefrø-serveringa var stengt. Je skjønner dom godt. Grunn tæll at solsikkefrø-serveringa måtte stenges er jo akkurat dessi små rakkerea som hadde fest mæ meisebolla sine. For dom roter så fælt mæ frø. Over halvparten ta servert mat havner på bakken. Og der kænn det fort farte ændre som å vil ha mat. Mæ  gråsteinsgrunnmur frå ca 1730 på huset våres er det itte vits å invitere slike smågnagere innått vegga. Derfor slike strenge restriksjoner på servering.

P2190301

Meiseboller er jo mindre sølsamt. Så på den måten belønner je altså rot-koppa i meiser, spurve og finker mæ mat, mens dompappen som tross alt har ganske gode manerer tæll fugl å vara, itte får no. Det høres itte helt pedagogisk riktig ut for meg detti her, men å skal en gjøra da? Trur neppe det ville nytte mæ en lapp på solsikkerfrø-serveringa der det står : Kun for dompaper og ændre som itte roter. Spettmeis-banditten bryr seg neppe om slikt ;) Ingen ændre hæll for den saks skyld.

 

PA154954

Det har riktignok kømmi opp en frø-automat lengre unna huset, slik at flere skal få seg en matbit, men så var det dæ mæ egoismen min da. Je driv jo mæ denni fuglematinga for å ha no morro å sjå på og ta bilde ta.

PA215073 

Slik går no dagan og hvis je itte har større bekymringer enn detti, så er je i grunn veldig heldig ;)

Ønsker deg en kvitrende go’ måndag!

8 kommentarer:

Havfruen sa...

Skal si du setter restriksjoner her ja:)) Flotte bilder heksa:)
Nyt mandagen....uten store bekymringer:)

Berit T sa...

Jaja,like godt at du er streng :o)
Herlige bilder har du nå fått iallefall.

Elin sa...

Flotte bilder! Du får sette opp et skilt: "Rydd opp ætter døkk"..

Sidselsidserk sa...

Ja - livet er fullt av bekymringer:-) Flotte bilder får du iallefall så det skal du iallefall ikke bekymre deg for.
Fortsatt fin uke til deg:-)

Mia sa...

Mat till de små och fina bilder till oss, två flugor i en smäll alltså :)

Anita Tørmoen sa...

Haha, ja, du har helt rett i det - med slike småproblemer er alt ok:)

Sologbolig sa...

Ja, bra at du holder orden ved "matbordet" . . . bordskikk skal man ha ! Så flotte fuglefoto da. Her er det bekmørkt når eg går om morningen og når eg er komt heim og har fått i meg middagen så er jammen meg ikkje lenge før mørket komme sigandes......så noe fugl har ikkje eg sett !!
Ha ein fin kveld. Klem fra Sigfrid

Helene Orskaug sa...

Jeg elsker å se på de koselige fuglebildene dine!!
Herlig:o)

Heleneklem