onsdag 23. januar 2013

Nå er det like før…

P1238091

…vi får att sola!!!!! Den lange skyggen midt på bildet er frå den ås-toppen som gjør at vi lyt vente litt lengre på sola her oppi bakken.

Om bære ei viku, hvis været er bra, så kænn vi såvidt sjå a her på husveggen. Itte at det frister å ut mæ kaffekoppen i solveggen i –19gr, men det går vel engong mot lysere og mildere dager. Isen driv å legg seg på Mjøsa og dæ betyr nok flere kalde dager her, hvis det itte kjæm vind snart som bryt oppatt den tynne is-hinna som er nå. Ja, været kænn gi en mange og lange samtale-temaer Smilefjes som blunker

Men uansett: je gleder meg tæll å kjinne solvarmen i kjaka.

Ha en strålende dag!

10 kommentarer:

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Så fint bilde ! Jeg bor på en topp og her har vi sola året rundt og det er deilig I dag er det 18 kuldegrader her , men jeg kan kjenne at sola varmer ... det gjør godt ! Her i Re i vestfold er det meldt mildere vær og snø til helgen.Nå vil jeg ha vår ! God onsdag til deg !

Petrinetrollmor sa...

....og når vårsol i bakkane blenkjer.. som han seie det han Ivar, ja Ivar Aasen...

Her hos oss, merkelig nok, har vi solglytt heile året rundt. Det hadde vi ikkje der eg vaks opp. Der satt vi og såg bortpå den delen av bygda som hadde sol. Men som far min brukte å seie når folk spurte han om det ikkje var stusselig å sitte å sjå at dei andre hadde sol, sa han: Nei, det er ringare for dokke å sjå hitover i skuggelandet, tenkjer eg :)

Det va da voldsomt kor eg minnest i dag:) haha

Eg fortel ikkje så masse om meg sjølv, men eg skal avsløre noke som er veldig leit og det er at eg ikkje tåler sol, sjukdomen min og kroppen min reagerer negativt på stråler, også solstråler. Så i dag når vintersola lager glitter i frosten, sit eg inne med persiennene nede.

Men eg unner alle andre MASSE SOL OG VARME !!

Marie sa...

Her hat eg kjent ein liten lunk av sola i kulen idag, deilig:)
Gled deg til det blir din tur :)

Marie sa...

Skriv på mobilen, håpar du klarer å tyde det eg skreiv. Offa meg altså :(

ANNEPÅLANDET sa...

Enda godt at du snart får sola igjen! Syns det høres litt stusselig ut å ikke ha sol hele vinteren - men til gjengjeld har du jo en fantastisk utsikt - hele året!
(For ikke å snakke om så fint det er når sola skinner rett på vinduene, haha...)

Orlaug sa...

I går fekk me faktisk sola "tilbake"...iallfall skein ho i ca 8 minutt på kjøkkenet.
Herleg!
Men temperaturar på rundt 15 minus i lengre tid er ikkje SÅ bra.
Til helga skal det kome mildvèr og regn, so får me det å klage over:)

Mandy Lou sa...

Venter på sola jeg også. Men bildet var fint da med både sol og skygge. Vakkert landskap!

oddi sa...

Så herlig. Nå kan vi telle ned sammen. Vi skulle sett sola fra huset her, men det kom skyene og ødela. Likevel, lyset kommer sakte sigende, det ordner seg!

Anne sa...

Det nydeligste bilde i blåtimen, og ja!! JA!!! jeg synes å merke det jeg også. Dager som blir lengre, lysere og faktisk ikke mørkt som i en sekk når en kommer hjem fra jobb, og det kan man like!

Kaldt her hos oss også, noe som betyr at alt liksom går så sakte. Ikke har en fått tatt alle de bildene en ønsker å ta heller, men pytt pytt håper på et lite væromslag snart :-)

Anneklem din vei.

Marthe sa...

Åh, så deilig! Nå kjæm´n! Her kom sola på husveggen forrige søndag, men den er her bare noen minutter. Litt sånn frekt, kjenner jeg;-) Men utrolig deilig!!

Haha, vet du hva reaksjonen fra svigers var? Fikk først en melding fra svigermor: "FESTLEG INTERIØR!!! Klemet har vist meg bilder på bloggen" Og så fikk jeg melding nr to: "Klemet har begynt å få sansen, så nå blir det konkurranse om interiøret på låven" Hehe, herlig, synes jeg!

Ha en strålende dag, fine du!