torsdag 16. mai 2013

Til lags ått alle kan ingen gjera

 

Detti mæ vær er itte lett. Sol og varme er jo så godt. En frøsin skrott tiner oppatt etter en lang vinter.

P5071618

 

MEN…

…når det er godt og varmt, ja så kjæm pollenet. Og dæ gjør ittno spesielt godt for skrotten min. Derfor er det greit mæ ei regnskur i ny og ne. Ja, ganske ofte egentlig på denni tida mæ mest inntens pollenspredning.

P5015830

P5118831

 

MEN…

P5098793

…når det regner, da får itte Bonden her i huset gjort jobben sin og det byner å haste mæ å få forskjellig i bakken nå. Så det er itte rart at det blir krig her i verden når en gong itte vi to her i huset blir enige om åssen vær som er likest. Vel, vi har vel itte akkurat diskutert det. Det er vel en gitt sænnhet at nå i vårønna bør det vara opphøldsvær. Så får je nyse og snufse noen dager og så får je gode poteter osv tæll høsten.

 

Go' 17. mai, uansett vær!

 

P5081778

6 kommentarer:

elle-melle sa...

Det skulle regne om natta og være solskinn om dagen hadde det vært opp til meg :)
Men jeg har visst ingenting å si når været skal bestemmes.
Ønsker deg en riktig fin og pollenfri 17.Mai!

ANNEPÅLANDET sa...

Kanskje like greit at Mennesket ikke bestemmer over været - det er nok å bråke om i verden fra før...

Ugreit med pollenallergi - også akkurat nå på den fineste årstida, veldig upraktisk!

Ha en riktig fin 17. mai!

oddi sa...

Ja, slik er det nå engang - det noen trives med kan være en direkte plage for andre. Og dette været skal jo være hensiktsmessig for flere forhold på en gang, så det er slett ikke enkelt. Krysser fingrene for "fornuftig sammensatt vær", slik at også du kan nyte våren. God pinse!

Elin sa...

Været er som været er.. sånn er det bære. Det hadde vært værre om det itte var vær.. ;-)

Mayen sa...

Splitta personlighet her også. Kjenner at pollen er på vei, og spesiellt slitsomt har det vært siden vi har hatt sol i 10 dager på rad! Bare en bittebiteliten regndråpe sent 18.mai, men den tørket fort opp! Elsker sommeren, gruer mæ til nys og rennende øyne og sure dager..
Har du forresten prøvd gammelt kjerringråd?
Spis 1 teskje honning hver morgen minst 3 mnd før sesongatart og så utover hele sommeren, reduserer allergien, og er heller ikke farlig for kroppen;o)
Kos deg videre

Anne sa...

He he, ja det er så sant som det er sagt! Hvis vi alle skulle hatt ett ord meg i laget når det gjelder bestemmelsen av vær, hadde det jaggu vært ymse. Hadde jeg en helt fantastisk pinsehelg, men for varmt, ja da stønner jeg faktisk, nok som trøndere flest, trivs best sånn når det er midt i laget...

Faktisk så jeg undrer på om jeg er litt allergisk jeg også. Så forkjøla vært i det siste, men undrer på om det kan være pollen. Så mange store grantrær rundt oss og det er liksom ikke måte på pollenstøv.

Ser du har tatt bilder av det lekreste lav og den finest mose under her, farger som går rett inn til hjerte mitt faktisk :-) skikkelig lekkert.

Håper frua har en superduper helg!