torsdag 31. mai 2012

Mai-kontraster

Sjøl her sørpå har mai måned hatt litt forskjellig å by på når det gjeld været.

P5056270

5.mai

 

P5276627

27.mai

Nå har vel itte vi akkurat no grunn tæll å klaga så fælt, vi som itte har fått snø på flere vikur. Men regn har vi hatt og for øss som driv som bønder har denni våren vøri ei tålmodighetsprøve når det gjell vårønna. 3 vikur på overtid håper vi å bli ferdige i dag. I følje svigers har det itte vøri så seint her sea midt på 60-tallet. Ganske pussig sea vi hadde en forsmak på sammar ælt i mars. Men da var det for tidlig mæ ønning og når det vart tida, ja da stelt værmaker'n tæll ugreie. Det er så my streiking for tida, men je veit itte helt om det hjælp att je sætt meg ner og forlanger en god sammar. Mæ akkurat passe mæ regn og sol. Je er itte æltfor glad i 30 grader i skyggen hæll je da, det må jo gå ann mæ litt midtimellom Sol

Så kænn vi si takk tæll mai 2012 og vælkømmin tæll juni. Det blir spennende å du bringer, itte bære ta vær, men ellers å.

9 kommentarer:

Tovepia sa...

Her er det like før snøen kommer, det er isekaldt og jeg skal sitte streikevakt:O)..på med longs og ull under.
Får virkelig håpe juni har med seg et annet vær;)
Ha en god dag videre, klem fra regntunge og kalde Trondheim:)

AnKa sa...

Her har vi hatt litt snø i dag, men ikke slik at det legger seg på bakken.
Men nå må varmen og sommern komme til oss her nord også:)
Ønsker deg en flott kveld, og ei god helg.
Klæm fra AnKa

Mandy Lou sa...

Dette var virkelig kontraster. Her er det også ganske kaldt om nettene. Men i dag skinner heldigvis sola. Og nå er det juni, så da MÅ det jo bli sol og varme igjen snarest. :)

Ingrid sa...

Fikk pakke i posten i dag !
Tusen takk !!
Her starta juni med snø langt nedover i fjella og i ettermiddag fikk vi tilogmed ei skikkeleg snøbye !!
Stakkars sommarblomster som er utplanta , håpar at resten av juni blir betre !

oddi sa...

Jepp - akkurat sånn har mai vært - overhodet ikke til å stole på. Men nå ordner det seg både i nord og sør, og vi er så fornøyde så. Ha ei god helg.

Anonym sa...

Ja det været, det været - det er ikke lett å bli klok på! Selv er jeg vokst opp i Finnmark og vant til snø på 17. mai, men sånne sure kalde bilder som jeg så derfra her om dagen nå (fra onsdag). Det kan jeg ikke huske å ha sett før nei. Brrr...

men jeg husker jeg våknet opp her i Sandefjord en 18. mai med snø på bakken da, den lå riktignok ikke lenge, men likevel :)

God våronn!

Marie sa...

Me har hatt bortimot alle årstider i mai her også, ikkje snø da, men haglbyger har me hatt.
Ennå er sommaren ung og det er lov til å håpe på "godt og lageleg ver" som me seier her på bondelandet, det vil seie passeleg med sol og væte :)

Ønskjer deg ein fin start på juni :)

Klem :)

Unknown sa...

Det går jo fint an å ha fire årstider på en dag i dette landet....
Men nå synes jeg at sommeren bør komme for å bli for du og jeg er jo skjønt enige om at solenergi er den beste form for lading :-)

Gode tanker fra Bergen

ANNEPÅLANDET sa...

Tenk så praktisk om vi hadde kunnet bestemme været selv! Men da hadde vi vel aldri kunnet bli enige...
Men vi får håpe på en sommer med akkurat passe mye av all slags vær, og passe varmt. I dag har det vært en sånn dag her - mest sol og litt regn og fin temperatur på rundt 20 grader. For min del kunne det gjerne vært sånn hele året... :-)
God helg!