fredag 10. august 2012

Mye eller lite snø?

P8107294

Je har forsåvidt itte bynt å bekymre meg for vinter’n enda, men blir jo litt i stuss ta å sjå dessi to rognen uttafor stugguglaset. Når rogna har mye bær, blir det mye hæll lite snø da? Dessi to trea er iallefall itte enige om åssen vinter’n skar bli. Så da får vi vente å sjå da ~ som vanlig ;)

P7297260

Je ønsker deg go’ hælj mæ ei dose Mjøs-himmel.

P7297258

9 kommentarer:

Tovepia sa...

Har aldri funnet ut dette med rogn og snø, for det har aldri stemt..så skjønner de to trærne..her er det bare å avvente vinterens nedbør:))
Nyydellige bilder!
Jeg er potte klar for sol på søndag!..kos dæ du og!

Mandy Lou sa...

Tror ikke rogna er så intelligent jeg. ;)
Men bildene dine er kjempefine!

Unknown sa...

Så flott! Tror når treet bærer mye rogn skal det bli mye snø, men her var det vel begge deler. ;-)

ANNEPÅLANDET sa...

Jeg er veldig interessert i dette med rogn og snø, og har drevet seriøse undersøkelser på emnet i år etter år. Tror det er ulike tolkninger på forskjellige steder i landet - basert på lokal erfaring. Men så flytter jo folk rundt, og begynner å rote, og så snakker de om det på Nitimen og sånn, og til slutt er det ingen som husker hva som gjaldt hvor etc etc. Bare rot, med andre ord. Nå har det gått så langt at selv trærne selv har blitt forvirra - det ser vi jo på rognene dine. Nei - alt var mye enklere før!
God helg!

oddi sa...

Vittig bilde av rogn - her sier vi at er det mye rognebær, så blir det lite snø, for rogna skal ikke bære to bører samme år. Men om det stemmer? Aner ikke. I forhold til de to trærne dine, tenker jeg: Står du med et ben på en brennhet kokeplate og det andre i en bøtte isvann, så har du det statistisk sett bra... = det blir en normal vinter (i den grad det fenomenet forsatt eksisterer).
Eller, som alltid,nydelige bilder! God helg!

Anne sa...

Det er diskusjoner rundt det tama ja :-) og det ene ordtaket tar og motiser det andre. Håper på en vinter med lite snø jeg da!! har jo nesten hatt det i sommer he he

Ferien over her :-( og da blir det vel tid til litt mer blogging igjen også. Nyt siste rest av helga!!

Klem.

Marie sa...

Når rogna har mykje bær blir det lite snø, for treet skal ikkje bere tungt to gonger, sa far min :) Ser ut som om det kjem til å gå eit verskilje midt mellom dei to trea ;)
Blir spanande å sjå, du lagar vel ein følgjetong av dette?

Klem :)

Petrinetrollmor sa...

Så utrolig vakker denne Mjøs-himmelen er !

Vil du finne oss igjen og ha oss i bloggrullen din, må du forandre adressa til bloggen vår til:

http://petrineogbarnum.blogspot.no/
klem frå Petrine og Barnum

elle-melle sa...

Jeg har også hørt at om rogna har mye bær blir det lite snø for den kan ikke bære tungt to ganger. Her er det vel snakk om helgardering så du må nok bare vente å se tror jeg.
Det som faktisk stemmer er at om det er mye rognebær et år blir det mindre mark i eplene neste år, fordi "eplemarken" foretrekker rogna til eggene sine, men er det lite rogn så tar den til takke med epleblomsten,