torsdag 3. mars 2011

Strikke-nostalgi og litt tæll

Hårt VM på ski har jo sin genser. Skulle bære mangle. I Oslo-VM 1982 var det denni varianten som gjaldt.

untitled

 

 

Her representert ved gullmedaljør Oddvar Brå. Foto: Vidar Ruud. ANB

 

 

 

Ælle mæ respekt for seg sjøl måtte jo ha VM-genser. Men sea je hadde genser frå VM-et før, så fækk je itte ny. Dæ fækk imidlertid bæssmor mi på 81 år. Ta praktiske grunner åt ei såpass vaksin dame, så vart det jakke. Je trur det er mor mi som har strikke denni, sjøl om a bæssmor var en ræser mæ pinna sjøl. Grunnen tæll at je trur dæ, er at det itte finnes lus på jakka, slik som på orginalen. A mor hæler itte lus, itte åkke på strikkeplægg hæll ellers;)

P3030378

Knappa er resirkulerte. Dom satt på ei jakke a bæssmor brukte i mæste ta oppvæksten min. Je går ut frå at den var ganske slitt og bøtt på ærmen da knappa endelig vart klyft ta. 

P3030379

A bæssmor gikk bort ælt året etter 1982-VM og jakka havne ått meg. Det var vel itte mitt fysstevalg når det gjaldt farver, så den har vørti lite brukt. I dag er je imidlertid helt klar tæll dame-stafetten, i tidsriktig retro.

I mårrå er det herre-stafett og spørsmålet 29 år etter er jo det berømmelige: Å henn var du da Oddvar Brå brakk staven? Je satt i sofaen heme ått foreldra mine og såg tv! Je syns nesten det værste var når Pål Gunnar Mikkelsplass tryne i Styggdalen, je da. Men seinere på dagen reiste vennegjengen tæll Oslo og var på premieutdelinga i Spikersuppa. Dagen etter var vi på lag-hopp i Kollen og såg Norge ta gull, uten ‘n Roger Ruud på laget. Vi sto å i løypa og heia på jinten den dagen a Berit Aunli itte tok gull. Var det våres skyld tru…??

_1162383_jpg_291190h

Heia Norge!

4 kommentarer:

Tovepia sa...

Så artig å ha denne jakka, og jeg syntes det var flotte farger! Klart man tar vare på slike knapper, de er flotte og koster flesk å kjøpe også;)
Rigg deg til i sofaen med høye hurrarop i morgen også:)
Klem fra meg;)

Havfruen sa...

Litt av et arbeid med den jakka. Slike knapper er kostbart, så de bruker man oppatt:)
Her var lykken stor da jeg fant 2 gamle Marius-gensre...de er jo in igjen...
Kos deg videre med VM, jeg leser resultatene i avisa:)
Klemmings:)

karna sa...

Se der ja, var jakka. Fin farge og helt riktig til mottakeren. Da er det bare å benke seg foran TV`n; du med jakka og jeg i strømper ,-)

monica sa...

så moro ,Mona!!! Fin var jakka syns je! ha en glad helg!!