fredag 20. juli 2012

Endelig frrrredan

Nå er itte je den som venter mæst på frædager, men denni dato’n har liksom vøri en liten milepæl i sammar. For 20. juli var siste frist for samordna opptak å gi beskjed om studieplasser. Det har jo vøri litt spennende å vente på å få væta å Husets dåtter skar bo og studere henn frå høsten.

P7207112

Å nå sitt je her godt fornøgd mæ at fysstevalgs-universitets-studieplassen er i boks. Det samma er hybel på studentbyen.

P7207111

Det blir ei utfordring for enebarnet å dele kjøkken og bad mæ 5 ændre, men den utfordringa tæk a nok på strak arm. Hu får tross ælt vent seg tæll enkle kår nå i sammar mæ 6 vikur på ei sæter uten innlagt vatn, TV og data. Strøm er det bære når agregatet går og dæ er når kua mjølkes.

At det itte er mere enn ca to timer kjøretur herifrå gjør ittno dæ hæll. Det er jo koselig å få besøk ei og ænna hælj for øss to gamlinga som blir att her heme åleine å da.

P7207109

Da kænn je slappe av som dessi to her. Den bakerste lette faktisk såvidt på huggu da je kom ;)

P7207102

Så et spørsmål ått vakjne blogglæsere: å slags vækst er det som er  på bildet over her??? Den mørkegrønne foran…

P7207106

Bygg-åker’n byner så smått å bli gul. Det går mot høst. Om tre vikur er Husets dåtter på plass på studiestelle sitt og da er høsten definitivt i gang.

Ælle bilder er ti på en gåtur i æfta. Etter enda en dag mæ regn måtte je ut da sola stakk fram. På Viken II, midt på bildet over byner  det snart storfest mæ Anne Nørsti og band i kvæld. Je sitt heme og koser meg mæ no godt i ….koppen. Nemlig ringblomst-te, mens Gubben tæk seg ta det fæstlige liv og je læt opp glaset og tjuvlytter litt.

Her blir det:

7 kommentarer:

Tovepia sa...

Så godt å vit kor veitja ska på skole, det skjønne æ;)
Nydelige bilder igjen her, og du får snik dæ ned t huset:))
..må si, jeg ser ikke hva som vokser og gror og er grønt....synes alt gjør det for tida:))
Kos dæ, klem:)

Asbjørg sa...

Herlige sommerbilder fra deg!God helg!

Sologbolig sa...

Så godt når alt er i boks og alt orndner seg for ungane . Nydelige foto som alltid. Ha ei fin helg !

Ruth sa...

Det som gror er vel grøntverk det? Ikke kom her og kom her med noen høst, det har jeg tenkt skal komme like under jul i år. Nå skal jeg til byen i gråværet og finne meg et lørdagsDagbla og en berlinerbolle. Ha en herlig helg.

mimmi-leone sa...

Så mange nydelige bilder!

Ønsker deg en flott helg.

ANNEPÅLANDET sa...

Da må jeg bare få gratulere med studieplassen! Det er alltid godt når såntnoe er i boks. Vi var litt spente her også - selv om Dattera visste at hun kom inn og hadde ordnet seg med bosted allerede... Det er nok noen flinke jenter vi har, vi er heldige!
God søndagskveld!

mia sa...

Jeg ser at løken trives langs Mjøsa :)
Sommerhilsen fra andre sida av åsen