lørdag 16. januar 2010

Lordagsmårrå-betraktninger

P1164015

Slik ser verden ut frå kjøkkenglaset mitt akkurat nå. Itte akkurat fagverikt, så da får en krydre dagen mæ no ænna. Slik som en god kopp cappucino mens je sitt her og skriv.

P1154014

Som kjent så er Gubben på skiskyting i Ruhpolding, mens je er heme og høld omn varm. Da går det ved og dæ er je dårlig tæll å bæra. Da er det godt å ha gode hjælpere. “Sleng ti litt ved i trillebåra ått meg a”, sa je i farta ått en ta hjelpere da je skulle kjøre Snuppa på ridekurs.  “Jada”, svara’n blidt. Å da vi kom hematt sto detti lasset og vente på øss, plassert like utafor døra. Itte akkurat den peneste tråppe-pynten je har sett blogge, men du verden så godt det varmer og så lettvint det er for en røtin skrott.

 

7367_17182 Som je skreiv i detti innlegget skulle Marthe med denni bloggen prøve seg som kandidat tæll mæ-programleder i Norge Rundt. I hoppes klarte hu og dåttera Mathea å sjarmere jurien i senk og er mæ videre. Å hildrane du, så spennende! Gamleheksa sender mange gratulasjonsklemmer og lykkønskninger innover tæll Tigerstaden.

 

Så nå gjell det bære at svoger og onkel Tarjei gjør det like bra når hænn debuterer i skikskytter-fellesstart i verdenscupen sea i dag. Det er litt ta ei heksegryte neri der, ettersom je forstår på meldinger frå Gubben. Det er itte ofte hænn “tæk av”, men etter damestafetten i går var hænn på høgtona gitt. Joda, det er nok å følje mæ på for en hemesittar å. Nå får hemesittar’n kåmmå seg ut og ha ti litt mat ått en heste-kompis som knegger blidt når hænn skjønner å som er i vente. Men fysst lyt je høre ferdig ‘n onkel Børre på radio’n.

13 kommentarer:

Nikoline sa...

Vart ikkje så overvettes imponert over Mjøsbildet eg heller idag... (og DET skal jadden meg mykje til!)
Og ja - Marthe vann med full pott ho, eg heia på henne slik eg lova.
godt å ha gode hjelparar, min kjære er ute og durar med sin kjære traktor "Birgitte Lid" idag og køyrer heim meir ved... det er jo meldt om ny kuldeperiode att uti veka.
Kos deg som gressenke og fyr godt i ovnen - og ha ein flott lørdag:0)

FO - 2 sa...

Dette oser av glede og sjarm...! :))
Om ikke veden tar seg så godt ut som trappepynt, så varmer den i alle fall - på flere måter.
Lykke til, til alle du nevner her!
Krysser fingrene for alle sammen!

God lørdag!

Marthe sa...

Tjohei og god helg!

For ei utsikt du har fra vinduet ditt, det er litt anna en det jeg ser når jeg kikker ut her. Her er det ikke mange meterne til neste blokk. Man skal passe seg for å gå naken i stua, for å si det sånn;) Kjenner behovet etter frisk luft og mer plass rundt meg. Får se om et par års tid.

Tusen takk for koselig ord om meg på bloggen din! Så artig at du følger med på meg, Mathea og Tarjei! Her er spenningen stor i dag, og vi kommer til å sitte benket alle mann.

Og ja, det er nok jeg som er opphavet til "bolla" navnet;) Men jeg kalte undulaten min for Tutta, så mammaen din har nok hatt mye å si for oss Holien-unga:) Ikke rart det, så god som hu er!

GOD HELG!!

Gry sa...

Gråvær kan være pent det også! Lykkeønskninger til Mathea

Tussi sa...

Du har det vinterlig utom vinduene, ser jeg.
Her i nord er det så lite snø at det så vidt dekker bakken her på innlandet, men du skulle sett det lyset vi har nå, bare noen korte små dager før sola kommer tilbake!
Vi gleder oss til å se den gule kula igjen.
Ha ei fortreffelig helg :)

Havfruen sa...

En koselig morgenbetrakning fra deg:) Trillebår med ved er vakker nok pynt på trappa det, snilt gjort av hjelperen:)
Koselige knegg må være et herlig møte:)
Kos deg alene hjemme, holde varmen:)
Klem fra meg:)

Randi sa...

Det såg mørkt og trist ut du,....godt du har masse god og varm ved. Syns det trillebårda gjorde seg på trappen jeg:-)
Her må det fyres hardt for å holde kulden ute. Men klart og vakkert er det her ute:-)
Skjønner godt han tar av når det ble sånn som i går...moro å oppleve noe så stort:-)

Her er det jobbhelg og det er med glede jeg går på jobb..:-)

Hobbygåsa sa...

Ja tåka er trist. Jeg løste det med litt lørdags-shopping jeg :-) Karisma for Dropssokker i OL-along, litt stoffbiter på salg og nye Ecko støvler på salg :-) Så her stråler dagen tross tåka :-)

Tovepia sa...

Høres ut som du koser deg bra;) Cappuchini og greier:D
Godt du har noen som hjelper til med vedbæring.
Kos deg videre foran vedovnen og klem fra meg som tiner snø og henter vann:)

Anonym sa...

Hei ved Mjøsa.Såg litt grått ut til deg i dag så du får fyre på åvnen og kose deg med kaffen.Kjekt med ved når det blir kalt men jeg har ikke noen til å hjelpe meg når jeg er alene og min bedre halvdel er bort på jobb så jeg begynner nå å bli litt lei av å bære inn ved men er nå blitt litt mildere så da går det jo ikke så mye ved.Ønsker deg en riktig fin helg videre.Klem fra Bodil på Nordvestlandet...

Som mine dager er sa...

Enda godt det er noen som byr på en hjelpende hånd når gubben er borte. Ei fin bør med ved på den trillebåra. Betraktninger kan man gjøre ved kjøkkenbordet. Ta bilder og drømme seg bort. Fin utsikt og som alltid herlig lesing på dialekt hos deg.

Nyt lørdagskvelden.

Klem fra Marit

Hobbygåsa sa...

Hehe, ja jeg har jo iallefall fått satt opp stativet da :-) Innrømmer at det ikke er mye i bruk enda :-) Kos deg videre med søndagen!

Stubbetufsa sa...

Æ vijlle bare varsku om at æ heia på ho Mathea og mor Marthe på siste Norge rundt!
Æ kjeinte dæm jo liksom, æ hadde jo fådd dæm presangtert her på bloggen din!
Det va arti da ho vant! Mæn ikke et ort om at ho hadde som tema blogg!