søndag 3. januar 2010

“LYKKE-PILLER”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Å blogge er nesten som ei lykke-pille, ufarlig kjemisk, men slett itte uten bivirkninger. For det tæk tid og du blir nokså avhengig. Men å gjør dæ da når en blir “kjent” mæ så mange positive folk.

Er du litt småsur og sliten, så er det som oftest en opptur å sætta seg ved dataen. Kænskje har en fått noen nye, koselige kommentarer sjøl hæll så er det noen som har laga et koselig innlegg hæll et innlegg du humrer og flirer ta. Ja, av og tæll rætt og slett gapskratter.

En kjæm innpå hårdagslivet rundt omkring, på godt og vondt. Sjølsagt har je lesi blogger som har fått tåren tæll å trille, men det er jo slik livet er, itte bære gode dager.

Er en litt nefor og skriv et  blått innlegg, så er det noen der mæ en gong og trøster.

Spør en om meininger, så får’n dæ å. Ærlige å, heldigvis.

Det er støtt noen oppmuntrende ord. Itte mye kritikk og surmaga-prat. Det har jo sjølsagt litt å si åssen “blogg-kretser” en befinn seg ti, men je har vøri heldig mæ bekjentskapa mine gitt. I frå Vadsø tæll Kristiansand, Bergen og Svenskegrensa. Langs etter hele kysten og inni dei store skoger. Ja, for itte glømme utafor Norges grenser å. Nordmenn har emigrert vestover, men er itte mindre norske og koselig for dæ :)

Hvis en skulle gå litt tom for ideer når det gjeld strikkepinne-øvelser, så er det bære å ta seg en runde. Det er inspirasjon i hauger og lass. Flinke strikke/bloggedamer som deler mæ øss ændre både oppskrifter og bilder.

PA303208

Det er jo så greit mæ en blogg at lik du dæ du ser, så kænn du ta deg en tur innom seinere. Lik du itte dæ du ser, så kænn en bære hølde seg unna i framtida. Når je ser på statistikkmåleren for bloggen min, så ser det ut tæll at mange ta dekk kjæm innatom. Ja, itte så ofte dei fra Angola og neri der som har svingt innom, ser je, men je kænn jo ane et visst språkproblem. Google sin oversætter slit nok litt mæ å oversætta totning tæll no forståelig :) Men dæ har je tenkt å læva godt mæ læll. Statistikken “røper” at det er omtrent 5 gonger så mange innom i døgnet som dom som legg at kommentarer. Je er jo litt nyssgjerrig på åkke de er da. Noen veit je, men så mange da…. hmmmm. Tips: det går ann å legge att kommentar om du itte har blogg sjøl…..

Ja, nå har vi altså ti fått på et nytt og ubrukt år. Je fortsætt vel å blogge i min litt impulsive og rotete stil og sier Tusen Takk åt ælle dei gode læsera som stikk innom her.  Verden er liten i verdensveven.

Bloggen blir som den blir fordæ Je er je

 

Gabriellas song

Det är nu som livet är mitt
Jag har fått en stund här på jorden
Och min längtan har fört mig hit
Det jag saknat och det jag fått
Det är ändå vägen jag valt
Min förtröstan långt bort om orden
Som har visat en liten bit
Av den himmel jag aldrig nått
Jag vill känna att jag lever
All den tid jag har ska jag leva som jag vill
Jag vill känna att jag lever
Veta att jag räcker till
(Oh, oh, oh...)
Jag har aldrig glömt vem jag var
Jag har bara låtit det sova
Kanske hade jag inget val
Bara viljan att finnas kvar
Jag vill leva lycklig
För att jag är jag
Kunna vara stark och fri
Se hur natten går mot dag
Jag är här
Och mitt liv är bara mitt
Och den himmel jag trodde fanns
Ska jag hitta där nånstans
Jag vill känna att jag levt mitt liv

Nyyyyyyyyyyyyyyt !

22 kommentarer:

Sologbolig sa...

Så bra. Og så sant som det er sagt, her er det godt å vera. Og nydelige foto som vanlig. Nå har eg rydda unna all julepynten, sendt gubben ut på tur, så nå er det klart for maling. ha ein fin søndag.

Hobbygåsa sa...

DET er den vakreste sangen som finnes :-) Og du har så rett, jeg hadde aldri trodd jeg skulle tilbringe så mange timer i bloggland da jeg startet bloggen min. Masse koselige damer her ute, og mange som er flinke til å lese mellom linjene og kommer med kloke og varmende ord :-) Lekre bilder du har - vet du vi hadde regnbue over dalen her rett før jul vi! Har aldri sett dette om vinteren før... Bilde - nei det var minus 22 kalde og jeg orket rett og slett ikke å fryse fingrene av meg - men nå angrer jeg. Vel, til saken frue - JA, jeg er lik deg :-) 50mm så spennende! Jeg var veldig i tvil om jeg skulle velge 50-60mm eller 105mm, men så tok jeg den med bildestabilisator. Tiden får vise om det var rett - og så kommer det jo nye gebursdager og julaftner da :-) Min kjære er sjeleglad for min nye hobby, ikke vanskelig å kalle frem smil hos meg med gavene i disse dager :-)Klart vi må på macrosafari - dagen har blitt hele 13 minutter lenger så lyset kommer snart :-)

. sa...

Godt nytt år til deg:-)
Bloggen din lokker stadig fram smilet, den gjennomførte dialekten er kostelig, og innholdet byr alltid på noe å bite i. :-)
Gode bloggedager ønskes deg i det nye året.

Mammamiia sa...

Hei igjen! :) Bloggen din var så koselig at jeg tok meg den frihet å legge den til i bloggelista mi jeg! Og jommen kom det nytt innlegg med en gang gitt! :) Så flink du er!
Gabriellas sång er bare helt nydelig!!! I forfjor vinter, da jeg oppdaget den, snurra den rundt i huset her støtt og stadig - teksten er bare så utrolig flott!
Og ja, - blogging (og ikke minst bloggsurfing) tar tid. Men duverden så mye en får igjen for det! Det er vel investerte minutter og timer, skal jeg si deg. ;)
Ha en flott dag, og nyt det flotte været vi har her på Toten i dag!
Mammamiiaklem!

Tovepia sa...

Det er en utrolig nydelig sang!!
Så stilig heading du har fått!! Her skal det gå unna på høye hæler, skjønner jeg:D
ha en god søndag og klem fra meg;)

Ruth sa...

Ja, ikke sant? Akkurat sånn føler jeg det også. Bloggene er virkelig lykkepiller og din er en av dem jeg tar så ofte jeg kan.

Nå skinner solen her, knall blå himmel og -8 grader. Ut på tur!

Kanskje jeg får tatt noen bilder også. Ha en ypperlig dag.

Anonym sa...

Hei.Nydelig sang.Virkelig nydelig bilder.Får Sommerfølse av bildene.Jeg sitt nå å hører på Alf Prøysen mens jeg sitter å skriver.Tenker på dere ned ved Mjøsa da.Fine tekster han har.Nydelig plasser rundt om kring i Norge.Koselig å bli kjent med så hyggelige damer igjenom bloggene rundt om kring.Ønsker deg en riktig fin Søndag i det nye året.Klem fra Bodil..

Hobbygåsa sa...

Engelsk hage høres spennende ut - jeg regner med at du kan blomsternavnene og ikke satser på meg der :-)
Har du forresten vært på Eiktunet med kameraet? Nydelig nå om vinteren en solskinnsdag! Vi satser på mildere vær og mere lys i nær fremtid :-)

Havfruen sa...

Er så enig med deg i det du skriver! Blogging kan være vanedannende ja:) Men så mye gøy og glede som det gir da. Man blir "kjent" med flotte mennesker som bryr seg. Og liker man ikke en blogg er det bare og gå ut.
Google translater sliten med totendialekt sikkert ja:)) Den sliter med det jeg skriver også, fått meg mang en god latter der.
Fortsett og blogg som du har gjort til nå, du har en kjempefin og variert blogg.
Klem fra havet:)

Havfruen sa...

Glemte 2 ting:) Råstilig header for ei som har skodilla. Jeg har virus ja:)) og ikke dagen derpå:)) Litt bedre men langt fra i slag....

Orlaug sa...

Hei!
Eg innrømmer det gjerne.....er heilt fullstendig avhengig av blogginga. Trur ikje eg hadde blitt god å vere i hus med om nokon tok frå meg pc'en.
Kjekt, inspirerande......og utruleg koseleg å bli kjent med so mange......på ein måte.
Mykje tid, ja.......sikkert altfor mykje. Sat og tenkte på det i går kveld; tenk alt eg kunne fått gjort i den tida eg var på nett.....men hadde eg hatt meir glede av det? Neppe.....
Og dermed går eg inn i eit nytt år uten planer om å slutte....kanskje redusere tidsbruken med pc på fanget litt?? Skal prøve....
Ha det so bra!!

karna sa...

Nydelig og godt innlegg, og heldig er en i motsetning til med piller at er det trått så er det bare det. Sangen for meg er med korps, og nydelig saksofon som solist. Ha en fin syndagsefta/kvæld, her er hverdagen kommet nå er det ikke børi inn bjørkeved mer ,-)

Sylvia sa...

Heisann, og godt nyttår til deg.
Det er sant det du skriver, og bloggingen er en egen verden jeg ikke ville vært foruten. De dagene jeg er litt lei, og synes bloggingen tar altfor mye tid, og jeg tenker på å slutte, så tenker jeg: Hva med alle vennen der inne? Nei, jeg kan ikke forlate de. Jeg vil jo savne de masse og gå glipp av mye som skjer. Nei, jeg må fortsette........og det gjør jeg!!!

karna sa...

Hei igjen, KOPETE er helt rette ordet for hvordan jeg ser ut. Og hærlig at det ikke gjør meg noe ,-) Kontoret er fortsatt i Brua, flyttet endel møbler med å bære de rett og slett.

Vinglefrøken sa...

Skummelt å fort en blir hækta på blogginga..! Je må også innom her jevnt og trutt - kænn gå stunder mellom hårt innlegg je sjøl skriv, men må kikke innom hos noen faste blogger - din ær en ta dom..! Lik at du skriv på dialekt og syns du tæk så fine bilder. Jobber i nærheten, så je ser jo totenlænd ofte. Godt nyttår - je kjæm på besøk flere gonger! :-)

Berit T sa...

Å ja jeg vil også kjenne at jeg lever, det er det beste som fins.
Nydelig sang.

Måtte se flere ganger om jeg var kommet rett, de stilige skoene, og så var det to av de, ikke som hos askepott!

Og lykkepillen den finnes her ja, og avhengig også. Det er alltid så kjekt å komme innom hos deg og hos veldig mange andre også.
Utrolig mange forskjellige bloggere det er, veldig inspirerende også.
Skulle gjerne gått ilag med deg og Tone på motivjakt :o)
Og selvfølgelig skal du skrive på dialekt, det er jo det som er deg.
Ha en fin ny uke.
Klem.

Unknown sa...

Ja blogging er en vitaminpille for meg også. Mange innlegg hos meg bir ren svada. Men det er jo som en liten dagbok for meg selv også. Fortsett slik du!

ANNEPÅLANDET sa...

Så sant, så sant. Jeg har samme erfaring som deg - kun trivelige folk i bloggeland (i motsetning til den virkelige verden, som kan være litt brutal i blant). Man blir i godt humør her!
Men - har du tenkt å danse gjennom 2010 på SÅ høye hæler?? Lekkert er det jo, men tenk om du vælver?
(Er det forresten mulig å snike seg med på fotosafari til engelsk hage til sommeren? Jeg er så verliebt i fine hager jeg...).

Hvis jeg ikke har sagt det før (husker ikke, er litt sliten i hodet): GODT NYTT ÅR!!!

Randi sa...

Du herlige Gamleheksa...er så godt å lese bloggen din:-) smiler over hele meg jeg.:-))

Vakre bilder og gode ord...det er hva en god blogg er for meg.

Gabriellas song har jeg bloggen en gang jeg også...en sang som betyr mye for meg. Men som jeg har måtte lagt unna en stund...den ble for sterk.

Ja og blogge er verdens herligst hobby.....tar energi og for ikke å snakke om gir energi:-)

Hedderne din var en innertier!!

elle-melle sa...

Ja jeg vil i allefall skrive kommentarer her hos deg:)
Jeg har ofte lurt på det samme, og vi får vel aldri noe skikkelig svar på det spørsmålet heller, men språkproblemer er jo forståelig nok en hindring.

Den sangen er BARE nydelige, vakker melodi og fabelaktig gode ord. Og så passer tekst og melodi så utrolig bra i sammen!

Anne (Moseplassen) sa...

Visst er blogging lykkebringende :D så sant så sant, og det er jo rett og slett på grunn av alle de fantastiske menneskene det tiltrekker seg. Og du, om du får kommentarer av en av fem som er innom så har du lesere som er ivrige på å kommentere, det er da langt over snittet vil jeg tro :)

FO - 2 sa...

Takk for denne visuelle og sanselige "lykkepillen" :))
Nydelig bilde av regbuen.
Den sangen er en favoritt her.
Har blogget den også, en eller annen gang... ;)

Den nye headeren din er elegant og stilig. En smule sexy også....
Hehe! ;))

God dag ønskes deg!
Klem.