søndag 4. januar 2009

Ca. 20 minutter

...lengre er dagen enn ved Vintersolverv. Jeg synes jeg merker forskjellen på æftan, men Gubben sier det bære er for vi har klarvær. Kaldt er det å, men her er det levlig, bære - 10,9 gr i skrivende stund. Meldinger frå barndomsbygda sier det dobbelte.

Sola strever seg opp om dagen og kjæm lenger og lenger innover mot Mjøs-strænda for hår dag. Det blir derfor litt mange Mjøs-bilder på meg for tida, je venter så fælt på sola. Det er vel slik når en itte har vøksi opp her i skuggen. Kvit snø og strålende sol er jo så fint, og da er det litt harmelig å sitta her å sjå at dom har det slik på Hamar, og itte vi.

Jan2009 045

Nå sitt je og motiverer meg for å få utatt jula. Her er det egentlig tradisjon for å ha jul tæll 20.dagen, men dæ blir ittno ta i år. Nå må je få litt vårfarver inn i heimen, kjinner je.

2 kommentarer:

Maret sa...

Nydeligt bilde... Skjønner godt at du venter på sola. Eg vil ha litt vinter og skiføre, men helst no og ikkje til våren..

Ha ein fin kveld.

elle-melle sa...

Her er så mange fine bilder og koselig dialekt som jeg strever litt med, men liker. Jeg linker deg jeg for her vil jeg innom igjen.