søndag 25. januar 2009

Utfordring på en snøkvit synda

Je fækk utfordring frå BeritT om

å vise bilde som låg i mappe nr. 6,

og bilde nr. 6,

og fortelle litt om det.

Je fækk meg en liten latter for meg sjøl da je såg bildet som låg på den plassen. Saken er nemlig den at da je "vart kjent" med BeritT på bloggen, hadde je et nesten likens bilde i innlegget mitt. Kommentaren frå vest var da at stakkars BeritT hadde ældri sett en BLÅVEIS in natura. Slik er det å bo vest ved storhavet der vekstvilkåra for den væsle vårdronninga er litt ænsles enn her på Østlændet.

222

Bildet er frå mine æller fysste forsøk som digitalfotograf mæ et ganske enkelt kamera. Je vil tru fotografen vart litt lei ta å ligge på kne (hadde itte stativ enda) så det er derfor blåveisen for anledningen er plassert øvers på en gjerde-stolpe. Det er vel itte akkurat noe naturlig vekst-stelle for en blomme. Men som digital-knipser har en jo "råd" tæll å eksprimentere litt.

 

VÅR-DRONNIGA

Blåveisen ER våren her. Det er det viktigste vårtegnet. Og vi er så heldige at etterhårt er bakken helt blå i litt luftig lau-skau. Naboen har heldigvis to flotte slike områder og der bruker hele nabolaget og ændre venner å samles tæll blåveis-kaffe hår vår. Da er ælle mæ. Vi har vøri frå nyfødte tæll over 90 år i ældersspredning.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Sjøl utfordrer je

Bea

Maret

Junis hage

Silje

Trollkåno

tæll å ta utfordringa videre hvis dom har lyst.

 

4 kommentarer:

elle-melle sa...

Takk for utfordringa - det skal bli spennende å se hva som ligger der.

Den blåveisbakken var fantastisk flott!
Også så koselig å være sammen sånn, både unge og de med litt fler år å skryte på seg. Her har vi og blåveis men aldri i så store mengder. Jeg vet om noen blåveistuer her jeg bor og må dit hver vår for å se om de er kommet. Jeg plukker dem aldri, det har jeg ikke råd til.

God søndag!

Orlaug sa...

Takk for den.....tek den gjerne....men det må bli ein dag uti veka.
Ha ein fin sundag vidare!

Berit T sa...

Så artig da!!!
Noe så flott, og som jeg ønsker meg en tur østover til våren for å oppleve dette.
Hva tid står blåveisen finest?
Koselig tradisjon å samles store å små å nyte dette vakre, god kaffe, sola, herlig!
Takk for titten.

Ha en fin søndag.

Maret sa...

Takker og bukker, skal sjå kva eg får til....
Men det lyt nok bli til litt roligare dagar..

Blåveis forbinder eg med Gjøvik. I mine oppvekstvilkår på Vestlandet, også seinare i livet var det lite med blåveis, derimot kvitveis var det mykje av. Men då eg bodde på Østlandet vokste blåveisen i ein liten bakkeskråning rett bak huset. Det er rart med dette underlige landet vårt. Stort er det ikkje, men utruleg forsklligt.

Ha fortsatt fin søndag.