torsdag 17. juni 2010

Akeleie-lei

P6167531 

Je lik blommer grådig godt, men er itte flink tæll å få dom tæll å vækse der dom skar vara. Itte er det rart att ta bed rundt huset her hæll. Og akeleien var je lei. Dom blomstre så stutt tid på dei lange stilka sine og når dom blomstre, så bles det støtt. Da vart det bære et vissvass ta hele greia. Så nå er det itte akeleie i bed her, men ælle ændre stann. For noen standhaftige planter, altså.

P6167536

Je dreiv litt kamp ei stunn, men nå får dom stå i fred. Det er sikkert plænter frå oldemor si tid eller no slik og dom er hardføre så det høld. Je har faktisk bynt å like dom. Det er jo så mange forskjellige og egentlig er dom veldig pene, men litt irriterenes likevæl. Det er nemlig så vanskelig å ta fine bilder ta dom ;)

P6167538

Men uansett har je kømmi tæll den konklusjon at dom skar få vækse der dom vil. Byner je å sætta dom i bed att, så ryk dom vel mæ. Derfor: her er det fritt fram for dom små skjønnheten. Dom er jo egentlig noen nydelige ballerinaer. Egentlig veldig forskjellige å, bære en tæk seg tid tæll å hælse på dom. Dom har sikkert hårt sitt fine navn, men dæ veit je ittno om, gitt.

 P6177589 P6167534Men altså, konklusjonen er: nå er je itte akeleie-lei mere. En må jo like detti synet :)

Ønsker ælle ei fin hælj frå Frøken Akeleie og meg!

Og så hænn her som synes je ser vældig rar ut når je ligg mæ baken i været og knipser blomsterbilder. Kompisen bryr seg itte riktig så my. Hænn kikker på ei fristende søye og gleder seg tæll høsten;)

P6177597

14 kommentarer:

asbjørg sa...

De er nå nydelige de gammeldagse høye akeleiene.Men vinden er ikke deres beste venn nei.Selv har jeg også mange akeleier på hytta,noen gamle,men også endel mye lavere sorter.

Marie sa...

Skjønne akeleier spør du meg :)
Fine sauer også. Ja, også svaner og landskap. Det er visst nokre dagar sidan eg kikka innom deg sist.

Eg har eit spørsmål, vognteppe, er det til salgs? Hadde passa perfekt til min prins som eg skal bli farmor til i oktober :)

Ønskjer deg fine sommardagar :)

MajorogMeg sa...

Du bør vel la de vokse der de vil ja:) Vakker er de å....
Sauen var et flott eksemplar den også.
Vind? hehe...her blåser det omtrent hele tiden. En dag jeg sto ute og malte, trodde jeg at jeg fikk frostskader i nakken:))
Sier det igjen, bloggen din ble lekker. Prøvde meg med denne malen i går men alt ble så smalt, endret du noe html-koder?
Nyt helga, klem fra meg:)

MajorogMeg sa...

Takk for info. Det var dette jeg prøvde igår men med 1000 piksler ble bloggen fortsatt smalere enn det jeg har i dag. Må forske litt på dette.

Marie sa...

Nå blei eg glad :) Og det hastar ikkje :)

Tovepia sa...

Nydelige blomster,spør du meg, og bildene dine er nydelige;)

Ha ei kjempefin helg, her slår regnet tett på ruta og det blæs!!

Klem fra meg;)

Jannickes Hjemmekos. sa...

Jeg liker godt akeleier, jeg har plantet to stykker i hagen min nå i vår.
Synes bloggen din var blitt så fin. Klem fra meg

BirtH sa...

Akeleier er grasiøse og vakre, og fins i utallige varianter. Men har man først fått dem, blir man ikke kvitt dem er også mi erfaring. Har i et par-tre år prøvd å fjerne dem fra et bed. Som deg var jeg lei av de tynne stilkene som la seg over ende for et lite vindpust. Har planer om enkle steinbedsplanter i det bedet. Akeleiene får kose seg ved muren ved gjesteparkeringsplassen. Det hjelper på samvittigheta, for de kommer jo fra min mors hage.

Riktig god helg!

Gyngestol og kaffigrut sa...

Lider av samme akeleie-lei vi.. Jeg hadde også noen i et bed, som jeg var lei av. Nå er de begynt å komme både her og der, i grusen og rundt omkring, og da ble det vakkert og vilt, og helt passe rustikt og romantisk. Så nå er akeleiene inne i varmen igjen her også:)

Ha en fin helg!

Hobbygåsa sa...

Det gjør da ikke noe med litt blomster her og litt blomster der, så lenge de er så flotte som disse - syntes nå jeg da. Man trenger ikke alltid å ha orden i sysakene med sirlige blomsterbed vet du :-) Herlig sau da, bor den hos deg?

Mammamiia sa...

Dette burde jeg ha lest for et par år siden, da planta jeg nemlig akeleier i bedet mitt! Det skulle jeg ikke ha gjort.... Jeg luker og luker....
En annen staude jeg planta (og angrer på) er Anemone. Den fjerna jeg helt i fjor, - trodde jeg.... Blir mye luking på meg.. Jaja. Fine er de nå når de blomstrer lell da :)
Hehe. Sauer er ålreite dyr. Tøffe! ;)
Ha ei flott helg, Heksa.
Klem fra meg.

sologbolig sa...

Akeleier er nå flotte planter då, men som du seier dei veks der dei sjøl vil og sprer seg overalt. Før reiv eg dei opp dersom dei kom ein stad eg ikkje ville, men no får dei lov. Eg kan jo ikkje bestemma alt heller, har meir enn nok med å bestemma over gubben !!! hEHE !! Sommerklem fra Sigfrid

oddi sa...

Jeg liker disse villstyrige skjønnhetene, jeg! De er overalt; kommer opp gjennom betongen, slår seg til på kanten av fjøsbrua og sprer seg utover bedene på en slik måte at andre planter kapitulerer! Så skyter stenglene fart, til tross for 6 plussgrader og regn. Og må de bøye seg for vind og vær, så er jo det og en del av livet - det å vite når man skal stå rett og når man skal bøye seg... Løsningen hos meg? Standhaftige stauder - deriblant masse akeleier - som lever sitt eget liv. Sommerblomstene i potter, slik at også de får plass :-)

Marit -Tusenfryd sa...

Akeleier vokser der de vil og slik er det med den saken!!
Men jeg liker dem jeg også, de kommer i så mange forskjellige farger og fasonger og jeg synes det er spennende hvert år å oppdage hvilken ny farge som måtte dukke opp. Bladene er også fine og når de er avblomstret så klipper jeg bort blomsterstilkene og så får bladene pryde beddet lenge. de får ofte fine farger sent på høsten og det er heller ikke å forakte.

Så fin bloggen din er blitt:))