fredag 11. juni 2010

Je skar kjøpe meg hatt

 

!cid__2_098E62E4098E5CB8005B56FFC125728A Å dæ blir ingen fjong damehatt nei. Men en skikkelig gubbehatt! Je innbiller meg da at det itte er så gæli når folk kjører forbi meg. For da har dom liksom en god grunn. Je syns det er så tullete når dom fræser forbi mæ minste mulige margin tæll møtende trafikk, og svinger ta like etterpå. Men det er mulig at je praktiserer såpass kjærringkjøring at det er nødvendig å kåmmå seg forbi meg midt i svinger og like før bakketopper?   

 

Vi driv øvelseskjøring i husstanden. Je stoler fullt og helt på juniorsjåføren. Det går virkelig riktige vægen mæ kjøretreininga. Men så fort en sætt en L på bakruta, så skjer det no mæ bila bak. Dom lyt forbi. Åkke som. Det er dom je er redd for. Hvis det skjer no uvente da, så er det itte lett for en uerfaren bilfører, men dæ er det ingen som tenkjer på. Dom bære lyt forbi. Smætt forbi på dei underligste plasser. Je sitt der og kjinner svetten piplende neover ryggen. Noen legg seg tæll å lusekjøre like framafor å. Det er da en virkelig kænn lure. Er det itte lov å bruke vett? Betyr L på bakruta: kom deg forbi mæ en eneste gong? Je bære lurer. Men fysst skar je kjøpe meg hatt. Gubbehatt ;)

Hatt-Borsalino

Vi ses i trafikken. Je er høflig og letter på hatten når du kjører forbi ;)

PS. Lånte bilder i sakens anledning

10 kommentarer:

Trollkåno sa...

Kanskje ein god idè, det?
Det med lærekøyring har eg helde meg langt unna, synest du er tøff, eg.
Ha ei god helg!

Marie sa...

Har ofte tenkt på at sjølv kjekke folk med stor evne til empati plutseleg endrae heilt personlegdom når dei kjem bak eit ratt. Eller kanskje er dei som er ufordragelege i bil det også når dei brukar apostlane sine hestar? Neimen om eg veit.
Me har vel alle vore unge og vore ute og øvelseskøyrd ein gong. Dei som hugsar bør ta hensyn! Det er som "kua har gløymt korleis det er å vere kalv".

Ha ei fin helg :)

Ps. Trur du blir stilig med hatt eg :)

Hobbygåsa sa...

Eh, ikke ta den på når vi er sammen da :-) God garnjakt, håper det er masse fint der -til superbillige priser!

Tovepia sa...

Hatten va stilig, så den syns æ du ska bruk;)

Det e så my uvettig kjøring, at en egentlig skulla stått i veikanten og delt ut hatta:O)

Kos dæ i helga og klæm fra mæ;)

Ruth sa...

Hattkaill? Det ER rart det der. Ser ut som Læen virker som et rødt flagg på noen.

Jeg var 46 år da jeg tok lappen og jeg kjørte rundt med en sånn L på bilen i nesten et år. Det var faktisk ikke så mange som oppførte seg som idioter, men de som gjorde det - gjorde det til gangs.

Det var kanskje hatt jeg burde ha hatt jeg også. Lykke til ihvertfall. Kanskje sjørøver hatt hade vært no?

sologbolig sa...

God idè.Heldigvis ferdig med lærerkjøringa, holdt på i 3 år !! (sonn er det når man har 3 unger i løpet av 3 år !!) Ønsker deg ei flott helg. Klem fra Sigfrid

Maret sa...

Her har det skjedd litt av kvart medan eg har hatt ein snartur til Møre, og nokre nydelige sommardagar på hytta...
Blir litt forvirra i starten, men fin nok kontrollen etter kvart.
Lykke til med hatt og øvelsekjøyring.
Ha ei fin helg...
PS. ikkje øvelsekjøy på steinete gardsvegar enno, la odelsjenta bruke traktoren der.. Klem...

Birgitta sa...

Undrar allt om det hjälper med en herrhatt. Du vet gubbar i hatt, måste de också bara om.
Ha det gott.
Kram Birgitta

oddi sa...

For en idé! Vi ferdes også rundt med L bakpå bilen, noe som trigger sjåfører her nord også. Jeg tror nok den unge sjåfører plent ville nekte sin mamma å vise seg med ett slikt hodeplagg - men det øret vet jeg ikke om jeg hører på!

Annepålandet sa...

Hva med en gangsterhatt? Godt trukket ned i panna så klart.
Jeg tør ikke øvelseskjøre med englebarna jeg, det overlater jeg til far i huset. Men de er ikke så interesserte heller - de får visst aldri lappen. Hva skal de med det - de har jo privatsjåfør... :-S