onsdag 21. juli 2010

Stakkars Facebook-generasjonen ;)

Da venninna og je fløtte hemmanfrå for å gå på skole i hårvåres lændsdel, bynte vi å skrive brev. Dæ var i 1982 og slik høldt vi mere og mindre på tæll vi fløtte nærmere hemtrakten i 1988. Det vart ei brokete samling skrivelser og vi har ti godt vare på dom. I går hadde vi mimretreff. Du store min, som vi flire. Kjaka-muskla er nokså ømme i dag. Magamuskla fækk kjørt seg dom å. Det er itte synd å si at vi har hatt en livlig fantasi begge to.

Men så mye vi hadde glømt. Folk og hendelser. Så detti arkivet er gull verd for øss. Slik blir det itte for ongdommen nå tæll dags. SMS, MSN og Facebook-meldinger finn du itte att etter nesten 30 år.

P7218505

Detti er bære ei lita smakeprøve frå arkivet. Posten levde godt på øss i den tida. Men så var portoen bære 2 kroner fysste tida og 2,90 ,- på slutten. Godt var dæ for en slunken studentøkonomi.

Vi tenkjer mæ skrekk og gru på å my tid vi hadde kømmi tæll å brukt på data’n hvis vi hadde hatt slike chatte-muligheter den gongen som nå. Det hadde nok sett litt skummelt ut for eksamens-resultata da, gitt;)

Det skjer mye i livet frå du er 19 tæll du er 25 år. Blændt ænna kapre vi tællslutt hårvåres kar som vi fortsætt høld hus ihoppes mæ. At dom to tilfeldigvis var brødre, var vel itte helt etter planen, men slik vart det :) Moro var det iallefall å ta seg tid tæll å læsa gjennom reaksjona frå den gongen.

Nå er samlinga atter kømmi på plass på sitt nokså bortgjømte opphøldsstelle. Det er nok det greieste at det bære er øss to som har adgang tæll dessi ytringa, hehe. Kænskje vi har en ny mimredag om 25 år….

8 kommentarer:

asbjørg sa...

Hehe,ja du er inne på noe der!Vi er vel den siste generasjonen som har håndskrevne kort og brevminner fra vår barne og ungdomstid.Selv hadde jeg drøssevis av brevvenner fra jeg var 12 år gammel og til langt over 20,både fra inn og utland.Noe har jeg tatt vare på.
Ha en god dag!!

Ruth sa...

Jeg er jo så enig. Jeg husker da venninnen min dro avgårde for å gå på skole et år og vi skrev brev på 20-sider - minst. Jeg skulle så gjerne ha hatt dem, men de har forsvunnet desverre. Eller kanskje det er like bra?

Jeg skriver brev i ny og ne fremdeles, bar for å bevise at jeg kan.

Hobbygåsa sa...

Så sant så sant Gamleheksa. Jeg var en stor brevskriver i min tid. Hadde brevvenner over hele verden og det var kjempegøy. Og det varte i evigheter, faktisk så har jeg truffet noen av de som bodde i Europa etter at jeg begynte å feriere på egen hånd. Nå er det litt mer sånn at man snakker med folk på nett, og pluteslig så gidder man ikke mer og så er kontakten borte. Men noen består jo allikevel da, og noen treffer man i real life nå også. Jeg begynner å savne fotoalbum også jeg. Før var alltid gleden over å ha fremkalt bilder det å ordne de i fine fotoalbum. Nå har jeg haugevis av bilder på pcen som jeg aldri ser på. Så nå har jeg bestemt meg for å lage fotobok fra denne sommerferien - koselig å ta frem en kald vinterkveld når snøen fyker langs husveggene :-)

Petunia sa...

Så koselig da:)
Jeg skrev hundrevis av brev før i tiden. Hadde mange brevvenner og med den eldste kusinen min på Raufoss holdt jeg kontakten med pr brev.
Har dessverre ikke tatt vare på noe av dette. Det gikk i bosset i et eller annet flyttesjau...
Men jeg har angret mange ganger!
Så koselig da at dere venninner fant hver sin bror:)

Stubbetufsa sa...

Dette må jo være gull verdt for mimrestunder!
En skatt som nåværende unge ikke har tilgang til...
Klem!

Berit sa...

Du så kjekt dette må ha vært å mimre etter så mange år. Og så kjekt at dere ble slekt også da.
Brevskriving har jeg alltid likt, og hadde 2 gode brev venninnner opp gjennom årene, deriblandt Marie.
Jeg har ikke samlet brevene, men julekortene. Tror ikke jeg hadde villet lese alt vi skreiv om den gang- i dag, hehe.
Uff ja det har vært en skikkelig rotbøyte, så det er ikke fare for skogbrann i disse dager. Men det har vært veldig tørt, så det trengtes, men det er da måte på også.
Ser du har hatt besøk av Marie, så kjekt. Og for en hage dere har vært å besøkt, en opplevelse det, og iallefall når en har godt følge.
Ha en fin kveld, nå skal bordet dekkes for krabbesfesten.
Klem

Marie sa...

Sånn hadde eg og Berit det også :)
Det dumme er at eg har kasta breva mine for lenge sidan, eingong eg skulle rydde skikkeleg opp i ting og tang :( Men eg hugsar ennå eindel av det som stod i breva. Ho fekk kjæreste ei stund før meg og eg var ganske vitebegjærlig, hjelpe meg kva eg kunne få meg til å spørre om :)
Det gjekk ikkje så lang tid før eg fann ut av tinga sjølv, hehe.

Pass godt på "brevskatten" din :)

TorAa sa...

de gamle brev, om skrevet med ekte blekk, og fotografier i sort og hvitt ser ut til å holde mottand mot tiden tann på en bedre måre enn stadig skiftende digital teknologi.
Derfor skriv og og lagre mørkt og kjølig det du vil oppbevare for komende generasjoner.
Hva skal man med 5000 lysbilder når det ikke finnes en eneste lampe å få kjøpt til lysbildefremviseren?

Ha en flott helg og håper godværet omsider setter inn...