torsdag 27. mai 2010

Blanke Mjøsa

P5266851

Takket være gode bloggtips har je nå fått meg en fotobag som er mæ nesten over ælt. Derfor blir det noen knips når gå-turen etter kiropraktorbehændlinga skar gjønnomføres. Det er lurt å ha en kiropraktor mæ kontor rætt ved Mjøs-promenaden;) Men hemlengselen kjæm etter bære stutt tid i Fjellhall-by’n, så det øverste bildet er ti i rætning hemat.

P5266856

 

P5266860

Her minner det nesten om ei gresk strænd. Litt begrense status-jag i denni båthavna her. Me like!

 

P5266862 P5266864  Å så møtte je på Rambekkvikas egen Narvestad.  Sist je var på dessi trakter møtte je på en tobeint, illsint en, uten fjør og vinger, som var helt rabiat. I dag var det denni kompisen som regjerte i strændkænten. Flaug patruljerunder, kjæfte og brukte seg og jaga ælle ændre fugler som kom i hass væg. Kænskje hænn je møtte på sist fækk fatalt hjerteinfarkt og nå har ti bolig i denni krabaten her. Neimen om je vil væta…….

 

P5266869 

Løvetann er en blomsterplante som tilhører slekten Taraxacum. Den regnes som ugressplanter og kan volde mye besvær.

Frøene sprer seg lett i luften og røttene er så seiglivede at den minste bit av en rot kan vokse ut til en ny plante. De fleste taksa i denne slekta danner frø uten befruktning, apomiksi. Dette betyr at mutasjoner kan gi opphav til nye «linjer» av planter som har litt andre egenskaper og siden individene kun sjelden krysser seg med hverandre vil disse linjene kunne opprettholdes over tid. Disse atskilte linjene kalles ofte småarter for å skille dem fra «vanlige» arter.

WikipediaP5266866

7 kommentarer:

Rosa sa...

Du hendelse så vakre bilder!! Eg gjekk på fokehøgskule på Hamar for *gisp* 10 år sidan, og då brukte me mange vårnetter ved Mjøsa. Du har verkeleg klart å fange fantastiske stemningar med linsa - eg er imponert!

Hobbygåsa sa...

Kjekt å ha en slik veske ja :-) Flotte bilder du har tatt!

Nikoline sa...

Løvetannen bryr eg meg ikkje så veeeldig om - men dei andre bilda du har her...endå ein gong;sukk hjerte,men brist ikkje...
Magesug og hjerteklapp:0)Kva i alle dagar er det med meg og Mjøsa???!!
Har komme til ein konklusjon tidlegare, at eg må ha levd eit ufatteleg bra liv der i traktene ein gong før... *SUKK*

Ruth sa...

Du, så nydelig. Jeg får lyst til å lese Prøysen igjen. (For ikke å snakke om hvor lyst jeg får på nytt kamera)

Her hadde vi frost i natt og jeg har enda ikke turt å gå ut i hagen for å se på ødeleggelsene.
Jeg tror jeg spiser et stykke sjokoladekake først - for å mote meg opp.

Ha en herlig dag.

Annepålandet sa...

Skulle nok ikke flytta fra Gjøvik, jeg som er så glad i utsikt og åpne landskap...

Ellers har jeg bestemt meg for å like løvetann i år. Etter å ha lukt og lukt har vi i år blitt enige om å gi etter for overmakten. Flere av naboene har det jevnt gult på tomta, og da hjelper det lite at vi luker. Så nå er det bare de største plantene som blir tatt. Livet ble plutselig litt enklere sånn, og GULT ER KULT da!!!

sologbolig sa...

Så flott bilder, du er god til å fotografere. Til og med løvetannen var flott (og eg som har spadd opp dungevis med løvetann fra plenen !!) Ha ein fin kveld. Klem.

Stubbetufsa sa...

Jemini, for noen bilder du tar,da, jente!
Jeg blir bare sittende og se, blar opp og ned og ser...ser...