tirsdag 11. mai 2010

Je treng hjelp

Eller iallefall gode råd. Å da er det ingen stann som er bære å spørja enn på blogg.

P5116014 Je har fortsatt hækledilla. Nå har je prøvd meg på no som skar bli kjole åt ei lita prinsesse på snart 1 år. Sea je itte har noe slik gull i huset hæll i nærheten, måtte je leite opp ei dokka som model denni gongen å. Må bære beklage modellens sin “bad hair day”, men dæ har hu i grunn hatt sea hu kom hit i huset for nokså mange år sea. Passer liksom godt sammen mæ meg dæ da ;)

P5116020 P5116019 Detti prosjeket er vel dæ en kænskje kænn kælle egen design. Iallefall uten mål og meining, bære mæ noen ideer som utgangspunkt. Je er elendig på planlegging, så det blir som det blir. Bærastykkje mæ bæssmorruter var liksom utgangspunktet. Så skulle egentlig skjørtet vara ta tre-stavgrupper slik som lappa, men dæ vart så gjønnomsiktig at det vart en liten vri der. Så var planen at je sku ha bæssmorruter nederst på skjørtet. Men undervægs ombestemte je meg og lage litt farvebård. Den skarpe hekler kjinner kænskje at taggekænten frå gryteklyta hennes Annepålandet innimellom her:) Riktignok i litt tællpasse utgave. Men så var det dessi ruten da, som egentlig skulle vara der. Je hækle dom likavæl, men veit itte helt om je skar bruke dom her hæll itte. På bildet under har je liksom jildre dom som en kænt.

P5116021Det spørs litt på å stor en ett-åring egentlig er da. (Modellen er bære ca 60 cm høg) Det er så lenge sea jeg hadde noe så smått i huset at je blir litt usikker. Kjolen er ca 40 cm uten ruter og 47 cm mæ. Det går jo itte ann å laga så subb-sid stakk at ongen snubler hæll ;) Je kunne jo rekke opp litt, men dæ er liksom itte helt i tråd mæ mi tålmodighet dæ da. Da lagar je hæller en kjole tæll … Je har jo noen lapper å byne mæ:)

P5116018

Litt smør på flesk blir det mæ både bård og ruter, kænskje??? 

Å syns du? Gode råd frå erfarne heklere/strikkere/mødre/bæssmødre mottas mæ stor takk.

Å hækle bæssmorruter (ja, je kæller dom dæ for je lærte å hækle dom ta bæssmor mi, derfor blir oldemorruter litt “gæli” for meg) er omtrent like morosamt som å kjøre bil i kø i by. Bære start og stopp ! Joda, je hækler mæ tråd-ender, her festes så lite som mulig, både på eine og ændre måten. Dom lange tråa som sleng her, er for sammensyinga si skyld :)

20 kommentarer:

Hobbygåsa sa...

Jeg skal ikke kalle meg erfaren innen hekling, men et syn på saken har jeg da :-) Kjolen din ble lekker!!! -Uten den nederste kanten. Personlig syntes jeg det er et for lite plagg til å sette på de nederste rutene, det blir for "tungt" i utseende - syntes jeg da... Jammen er du flink til å hekle, og så herlige farger du har brukt! Trøsten er jo at hvis du ikke bruker rutene så er du halvveis på en ny kjole :-)

Hobbygåsa sa...

God idè, jeg tror jeg hermer etter deg jeg. Eller kanskje jeg gjør det nå, med garnlageret mitt... Siste innspurten foregår her, møte i går, møte i dag - og nav i morgen... Herremin, håper dette er siste gang noensinne. I tillegg har nok askeskyen din gått hitover, for halsen og nesa er skikkelig sår. Vet du - nå VIL jeg ha sommer og fint vær jeg -ellers streiker jeg!! Nei jeg er ikke i godt humør i dag - nå må jeg løpe til avtalen min.

MajorogMeg sa...

Råd skal jeg ikke gi men modellen var vakker og rufsete på håret:))
Nydelig kjole, håper du får råd:)
Ha en flott dag, her skinner sola, helt utrolig...
Klem:)

Ruth sa...

Du vet i de gode gamle dager da verden var helt anderledes - da lagde man klær til å vokse i. ;)

Hvis kjolen er stor nok nå så vokser vel hun som skal ha den og da går det kansje an å ha heklekanten nederst i reserve? Da blir den stor nok til neste år også.

Lekker var den i hvertfall. Nydelige farger.

Jeg syns bestemorsruter er utrolig koselige - men jeg har aldri greid å hekle mer enn 6 av dem. Jeg får fnatt rett og slett. Men sånn som du har brukt dem så kan en jo bli inspirert på til det ene og det andre.

Ha en super uke.

Annepålandet sa...

Når Gamleheksa roper om hjælp, iler man til så godt man kan!
Jeg er hverken ekspert eller bestemor, men jeg syns absolutt at kjolen ble kjempefin, og går for UTEN ruter nederst. Ettåringer har en tendens til å snuble når kjolen blir for lang, og det er lettere å krabbe med en kortere kjole.
Men hvor stor er en ettåring??? Det har jeg helt glemt, men jeg husker at de sånn ca tredobler vekta det første året. Men det gjelder jo ikke høyden - haha - for da ville jo en ettåring vært rundt halvannen meter :-0 Så der kan jeg visst ikke bidra med noe.
Kjolen ble i hvert fall veldig vellykket - litt retro og litt søt på en gang. Hva mer kan man ønske seg? Ha en finfin dag! Her skinner faktisk sola i dag!!!

Bagatellar sa...

Kjolen er kjempesøt, og synes du skal gå for modell en. Det blir litt tungt som hobbygåsa seier, lag heller ein liten tungekant på skjørtet:-) ja det var det med størrelse, det gamet kommer en fort utav gitt, men var det 80 cm som var ett år da? Nei er nok medlem i kortitidsminneforeninga, æresmedlem trur eg;-)

Stubbetufsa sa...

Æ e no enig me de andre meiningsytreran, æ går og for modell en!
Det passa så godt med rada nederst som tok opp fargen i bestemorsruten, og ruten fikk liksom en understreking der!
La kjolen være sånn, den e knallfin!

Inger sa...

Jeg syns den er fin uten de ekstra rutene, tror jeg tar med meg ideen i fall jeg skulle finne en ettåring en gang...du kan jo bruke de ekstra rutene til en matchende jakke....de rutene er brukandes til mye de.

Marit -Tusenfryd sa...

Kjempefin kjole og nydelig med bestemorsrutene øverst.
Jeg er enig med de andre, la det være som det er, uten ruter nederst. Men lengden blir kanskje i det snaueste laget hvis de oppgitte målene dine er tatt fra skulderen og ned. Jeg har målt på "min" ettogethalvtåring og kjolene til henne må være 47cm lange. Men de små varierer jo i lengde de med. Mitt barnebarn er ikke av de lengste.
Kanskje du kan hekle på en rad eller to til og så en picotkant eller noe slikt?

Nikoline sa...

Hei på deg, og takk for koseleg kommentar:0) du er snill du, Gamleheksa..
Og ang.den skjønne kjolen du har hekla ; eg synes den var finaste utan ruter nederst. Kanskje ein liten tungekant hadde gjort seg som avslutning nederst?
Ha ein fin maikveld:0)

Tussi sa...

Kjolen ble kjempesøt - og i motsetning til de andre her, var min første tanke at den ville blitt fin med ruter nederst.
Tok fram en kjole i str. 9-12 mnd. og målte: den er 45 cm. fra skuldra og ned. Så har du en pekepinn...

Marie sa...

Eg likar kjolen både med og utan ruter eg :)
Som det tidlegare er sagt her er det greit at kjolen ikkje er for lang da sidan ein eitåring krabbar mykje.

Lukke til :)

Rosa sa...

I klesstørrelse-systemet som butikkane brukar så er str 1 år 80cm. Deromkring ligg vel antakeleg dei fleste 1-åringar?

Kjolen var nydeleg, i fargar som går rett til hjarta ;) Eg tenkte på alternative måtar å bruke bestemorsruter på etter det store teppe-prosjektet mitt ifjor, men dette kom eg ikkje på! Kjempefin!

Liv sa...

Nydelig kjole, slik som den er uten rutekanten nederst. Jeg synes 1-åringer godt kan ha litt korte kjoler - de er så søte da, og det er mest praktisk for dem.
Skulle det allikevel vise seg at den blir for kort ville jeg heller heklet på noen flere runder med stavgrupper og kanskje en taggekant nederst.
Kjempesøt kjole iallefall.

Liv sa...

Hva med å gjøre selene litt lengre? Det vil senke stakken vet du. Det vet jeg at jeg gjorde for å få prinsessas spencerskjørt til å vare i to sesonger.

Jannickes Hjemmekos. sa...

For en flott kjole; lekre farger. Det var vanskelig å velge, men tror jeg ville foretrukket den uten ruter nede. Det var igrunnen nok med den kanten som var. Lykke til. Klem

Elins Strikkeri sa...

Kjempefin kjole du har hekla!! Men er enig med foregåande i at eg ville hatt den uten den nederste kanten. Men nydelig var den:))

Solveig sa...

Så nydelig klole - jeg syntes det var fint med rutene også jeg. Kanskje det går an å gjøre kjolen lengre etter hvert som barnet vokser? Når de er så små og kanskje litt ustø på bena er det jo praktisk å ikke ha for sid kjole.

Laila L S sa...

Jeg synes du har laget en utrolig søt kjole. Heldig er den lille frøkna som får den. Jeg synes den er finest uten rutene. Etter min mening burde hele skjørtet vært hvitt hvis du skulle sette på ruter nederst. Men det sies at smaken er som ba..., og du har fått ulike råd her så du gjør som du vil, vet du.
Ønsker deg en fin 17. mai.

monica sa...

tæk du på deg oppdrag? kjolen og teppe var kjempeknall..... superflink er du til det mæste ser det ut tæll..