onsdag 12. mai 2010

Enda mere TUSEN TAKK

Denni gongen åt ælle som tok seg tid tæll å ha ei meining om spørsmålet mitt i førje innlegg. Slik vart altså resultatet.

P5126023

P5126024 Itte den store forskjellen, bære en liten lyserosa taggekænt nederst.

P5126026

Litt å vekse ti er det. Knappa er så godt som bære sendt mæ, slik at mammaen kænn plassere dom der det passer best. Det er lett å hekle på litt på lengda å, så her har ælle praktiske råd vørti brukt ;) 

Men je er litt betenkt på for mye veksemon. Je husser mæ gru en kjole je hadde i barndommen som je “aldri” voks frå. Mulig det skyldtes at je var lita og tynn lenge. Kjolen vart kjøft på Fam.Glumvannskadesalg etter brænn på det lokalt berømte Nelly’s Magasin på Gjøvik. Der hændle itte vi “vanlig-folk” for ofte, det var for dyrt, så det var stort å få no derfrå. Ei stund. Men etter flere år var det itte så gjæft lengre. Det mørkegrå var egentlig rødt og det lyse var rutet lyseblått og kvitt. Du kan skjønne den kjolen passte både tæll 17. mai og jul og ælle ændre anledninger. Strykefri og lettvaske krimplin-aktig. Bære kænn det itte bli ;) Nok om dæ. Je tulle meg helt bort nå, gitt.

 

 

 

P5126025

P5126028Det vart altså ingen lappekænt nederst på kjolen i denni omgang. Resten ta lappa mine er under “ombygging” og utvidelse, så det må vel bli no ta dom å. Men itte noen ny-design denni gongen. Fortsettelse føljer sikkert.

Je har forresten brukt TUVA frå Trysilgarn. Var  innom Europris ama og syns farga var så fine.  Fysst da je kom hemat såg je at detti itte er reint bomullsgån, men jommen meg hælvblænde mæ acryl.  Det er jo forsåvidt greit for det står jo at det er helårsgarn, itte bommullsgarn, slik som aua mine trudde ;) Men i reklamebladet åt Europris som kom nå, vart det jammen kælt naturgarn. Å naturlig er acryl da tru? Veks det på tre eller på dyr?? :o)

Je skjønner jo at je får det je betaler for når je kjøper billig gån, så je får lære meg tæll å læsa bære på etiketten. Det er helst naturfibre som tælltalar meg. Nå må je jo å si at jeg synes TUVA var godt å ha mæ å gjøra, men det begrenser bruksområdet en del da, at det itte er bære bomull.

10 kommentarer:

Jannickes Hjemmekos. sa...

Kjolen ble flott. Du var jo riktig søt i den flotte kriplene-kjolen din. Jeg vil gjerne ha din mening om hva du synes om tre kolonner. Ha en fin dag. Klem fra meg

MajorogMeg sa...

Kjolen ble super:) Om akryl vokser på trær aner jeg ikke, hehe:)

Jeg er yngst av 3 jenter. Husker til en jul vi fikk like kjoler...tror du jeg hadde den kjolen i mange år som arvet og arvet? Turkis var den...
Ha en flott onsdag, klem:)

Ruth sa...

Akrylgarn vokser vel på akryldyr, tror jeg. Jeg har latt meg lure jeg også av og til. Men nå leser jeg etiketter med forstørrelsesglass. Akryl knitrer og jeg får spader og fnatt av det.

Men kjolen ble nydelig og i den alderen så vokser de omntrent som bambus - 4 cm on dagen og da er det godt å ha none cm å gå på.

Jeg syns du så både søt og veloppdragen i kjolen din jeg. ;)

Senga står der den så har du lyst til å komme en tur så er du mer enn velkommen vet du. :)

Grete sa...

Kjolen ble fin den,og det kan jo godt hende at Tuva-garn holder seg godt,så det kan bli en arvekjole :)
Selv kjøpte jeg også det garnet i tro at det var rein bomull,men helt greitt til mange ting.
Ja kjolene vi hadde da vi var små,var sånn forskjellig,jeg husker jeg hadde en som stakk og klødde...til slutt så nektet jeg å bruke den :)

Ønsker deg en fin vårdag !

Tussi sa...

Flott kjole.
Må bare si at jeg har gått i samme "akrylgarn-fella"! Og jeg som absolutt AVSKYR akryl - nå studeres magebeltene nøye, og de feilkjøpte akrylnøstene mine blir brukt til ei heklamatte til hytta. Så blir jeg kvitt det, en gang for alle!!

Tovepia sa...

Hei på deg, jeg har vært litt "borte" i det siste og ikke fått med meg denne flotte kjolen. Du har fått gode råd, ser jeg, for kjolen ble helt knæsj!!
Kunne tenkt meg å prøve noe lignende selv, men først må minst 4 prosjekter gjøres ferdig:)
Ha ei super helg og klem fra meg;)

Tovepia sa...

Ps. Tuvagarnet er kjempegodt til tuer, holder seg godt. Passe mykt og stødig!!

MajorogMeg sa...

Du kan få låne grillhytta:))) Litt luftig men det tåler du vel, hehe:)
Ha en toppers kveld:)

mormonsen sa...

Kjolen ble kjempesøt! Og babyer er jo omkring 50 cm når de kommer til verden. Og vokser innmari raskt det første året. Så dette bør bli bra. Huffja, den akrylen. Litt på linje med crimplenen. Jeg sydde meg noen supermoderne sånne buksedresser på 70 tallet. I crimplene. Med sydde presser i slengbuksene. gjett om jeg var stilig. Jeg husker spesielt en jeg hadde pyntet med gullknapper, også hadde jeg gullsandaler til. Julebordstas! God og trivelig langhelg!

Tovepia sa...

God kveld i stua;)
Jeg vasker Tuvaklutene mine på 60 grader selv om det står 40 på garnet, og det går helt greit. Fargene holder seg også;)
Kos deg videre;)