torsdag 13. mai 2010

Vår i hagen

Detti var bære ei tulleoverskrift, for her er det lite som kæn kælles hage for tida. En nylagt plen som strever mæ å kåmmå oppatt. Det er nok ugraset som har kommandoen der. Aprops ugras, så er det mange ta dessi her der det egentlig skar vara gras. Itte det værste dæ;)

P5126030

 

I fjor vår vart ælle tulipanlauker ti opp for det var gammalt og dårlig. Planen var jo nye tæll høsten, men da var det kneoperasjon og itte tanke for nye lauker. Men noen har overlevd “masakren” i fjorvår. Det er riktignok noen bittesmå utgaver, men dom er da fine læll. Bære en stikk nåsan tett nok neått dom.

P5126033

 

P5126034

 

Heldigvis er det noen små kunstverk å finne på noe så vanlig som ei bjørk.

P5126038

 

P5126040

 

Sea det er så dårlig stelt rundt husvegga her, så er det kænskje på sin plass å vise fram denni kjenningen.  Denni er iallefall trufast og lettdyrke ;)  Det ser da ut som Fru Maur sætt pris på denni lysende sola, iallefall.P5126045

Navnet løvetann kommer fra gammelfransk «dent-de-lion», som bokstavelig oversatt betyr «tennene til løven». På norsk er ordene byttet om slik at man får «løvetann». På engelsk heter løvetann «dandelion», fra da det gammelfranske ble tatt inn i det engelske språket og anglifisert.

Je ønsker ælle en flott Kristi Himmelfartsdag.

7 kommentarer:

MajorogMeg sa...

Dååån for noen makrobilder...de tulipanene var jo direkte lekker:) Kommet noen her også...
Plena kommer, bare ha på godt med gjødsel på en regnværsdag:) Jeg skal bekjempe mosen!
Ha en flott dag du også:)
Klem:)

Liv sa...

Nydelige vårbilder!
Det er mye storhet i det små!

Mia sa...

Tjusiga bilder och små tulpaner är bättre än inga tulpaner, egentligen mycket sötare också :)

Ruth sa...

Det ender jo opp med at jeg må ønske meg et kamera som kan gjøre sånn som ditt. Jeg innbiller meg at du SER verden på en helt annen måte enn oss vanlig dødelige. :)

Jeg liker altså løvetann jeg. Bladene blir nydelig salat, man kan lage deilig vin av blomstene. Stilkene kan man lage fløyter av, den kan også bli til flotte blomsterkranser og så er den så herlig GUL. Det må da vel være en nytteplante av ypperste sort. For ikke å snakke om at den vokser - helt av seg selv og overalt uten noe dill og strev. Folk er rare.

Jeg orker ikke gå ut i hagen enda. Det er så forbasket KALDT. Jeg tror jeg bare skal hoppe i det og begynne å gloede meg til jul.

Berit sa...

Nydelige bilder, ja det er mye fint om en bøyer seg ned.
De tulipanene var kallbra!
Tenker plenen er opp før du vet ordet av det. Plutselig så er grønnskjæret der.
Løvetann er en flott blomst. Når en ser langs veiene og på store marker, det er fantastisk fint.
Her kommer snart minstemann for å være en dag, han lengter så etter mofa og momo, går og roper hjemme og forstår ikke hvorfor vi er er der...
Ha en fin kveld, snart er det helg igjen.

Annepålandet sa...

Det er ikke mye fart i hagen her heller. Men da gjelder det å glede seg over de små ting! Jeg liker de små tulipanene best jeg.
Du tar så flotte bilder! Det er jo ikke bare utstyret, men øyet som ser også, og der har du virkelig talent! Hva slags makro har du? Jeg skal spandere på meg en jeg også, men kan ikke nok om saken.
Ha en fin fredag!

Maret sa...

Den kjem, den kjem, om ei lita stund...
varmen !