torsdag 6. mai 2010

Bondens vår

Je har lovd Mossan en liten traktorkavalkade frå vårønna her på Toten. Mossan er fersk “sjøbonde” og må få lære litt om traktorkvalitet, hehe.

P5035946

Her gjøres det klar for potetsættaing.

Mai 2006 306

Poteta kjæm i bakken. Potet må en jo ha. Ingen Kims. Ingen kos. Vi ser på det som nokså viktig å hølde Norge mæ vørkje tæll slik sikringskost en får kjøft i påså frå Skreia ;)

 

sommerbilder 088

Såmaskin for kønn. Finn itte at bilder ta denni bruk og Gubben drog agale for å så for noen ændre i sta og vente har je jo itte tålmodighet tæll ;)

P5035935 P5035951

Hvis noen lurer på å måken blir ta, så er dom her. Je har forøvrig fønni ut at måken itte lik meg. Hår gong je har lurt meg ut for å ta bilde ta den store, hvite flokk som heng etter traktoren ute på jordet, så forsvinn dom. Je fækk ti et bilde jønnom kjøkkenglaset og et ta flokken i “vill flukt” Dæ var det hele, gitt. Sukk.

Mai2009 616

Masiner, traktorer og det hele. Arbeidsnævar blir det læll.

 

bilde 260

høst 298 Bondens favoritt, tross alt.

Tidenes mest rotete innlegg antagelig, men etter en liten gåtur kjæm et tællegg her.

P5065991

Odelsjinta tromler og SR harver. Odelsjinta kjører væsletraktoren, den vi kæller Pingla. Pingla er homo har vi fønni ut. Dom ændre traktora er så store og brummer så macho, mens Pingla er mere feminin og gossin ;) Je veit at vi itte er helt vel bevart, men Odelsjinta og je er enige og da er det slik. Her har damene flertallsmakta, hehe.

P5066000

Her harves det over store områder på bære kort tid. Hmmmm, ittno rom for stygge tanker….

P5065994

P5066005 

Det er itte lett å sjå, men prikken midt på bildet er vipe som ligg på reiret sitt midt utpå jordet.    Den modige, men litt dumme fuglen som legg egga sine i slike farlige omgivelser. Som de ser prøver dom å ta hensyn og kjøre rundt, men det er itte ælltid like lett å sjå reiret. Ja, je veit detti er et dårlig bilde som je borde hølde meg for god tæll å ta mæ, men je syns bære denni væsle mammaen er så modig der hu ligg og dei store traktora brummer rundt på ælle kænter. Itte syns je det var nødvendig å gå nært hæll, hu var nok sikkert stresset nok frå før.  Og nei far, je treng itte bære zoomlinse. Detti er et unntakstællfælle :)

P5065996 P5065997 P5065998 P5065999

Mens je sto og betrakte fugleliv og traktorkjøring, kom denni farkosten vinglende over tretoppa. Je trudde ‘n sku krasjlænde, men ‘n for videre og itte hørte je no stygge lyder, så da får vi håpe at ælt er væl og bra. Å detti hadde mæ bondens vår å gjøra? Ittno, antagelig ;) Det bære vart slik.

13 kommentarer:

Hilde C. sa...

Det er alltid en fryd å komme til bloggen din og se de flotte bildene du tar. Og bonden har jammen flott utsikt fra traktor'n :-)

Ruth sa...

Du er et dikt, vet du det? Jeg mister helt pusten av innleggene dine noen ganger. Jeg kan nesten kjenne lukta av nyharvet jord og høre måkene skrike. Og homsetraktor? Er du nå helt sikker? Det kan jo være en transe, du vet. ;) Har den egen garasje? Eget tvprogram? Sier den; Jeg er like mye såmaskin som deg?" til såmaskinen f.eks. Mye å tenke på her.

Ha en fortsatt ypperlig dag.

Maret sa...

Så flott å få delta på våronna der øst, spesielt for ein som ikkje har slikt lenger, berre litt dugnad i felles blomsterbed.
Stakkars fuglemamma som skal passe avkom i slik trafikk. Godt at bonden, eller var det odelsgjenta, tek hensyn..

Tovepia sa...

Dette var noe annet enn den pinglesaga jeg har på stua;)
Da jeg hadde mine somre på gård, var ikke traktoren oppfunne, det var hest med tilbehør:O)
Ha ei flott helg og klem fra meg;)

Unknown sa...

Ja er det ikkje et sikkert vårtegn når bonden set poteter, så veit ikkje eg. Litt av noen jorder og store doninger. Ein blir liten i nærheten av dei.
Eg for min del er nå halvredd alt som heiter traktor eller gravemaskiner. Anar ikke kvifor. Eg går omveger der dei er.
Kansje eg har hatt ein fæl opplevelse i eit tidligare liv(var det traktorer da mon tro):)))))))
Sannelig ikkje godt å veta. Men flotte bilder av flott natur har du tatt.
Og det flyet så litt skummelt ut.
Ha ein fin kveld.

Havfruen sa...

hehe:)) Herlig innlegg heksa!! Å jeg er ferdig opplært og har skjønt hva skikkelig TRAKTOR er!! McCormick er vel sorten ja:)) Men Gråtassen er jo en stilig sak da....
Travle dager til bonden nå. Det dufter liflig her til tider, vårlukt:)
Den fuglen som har redet midt på åkern da....
Jeg er lettere solbrent...sola kom i dag, skal visstnok være her imorgen også..men så er det slutt igjen!! Men Gubben sitter med JD-capsen sin:))
Ha en flotters kveld, klemmer:)

Mia sa...

.. lite mer än dom 22 jag satt..
kul med flyget :)

Marie sa...

Når eg ser på desse flotte store flate jordene og for ikkje å snakke om traktorane, ---då ser eg verkeleg at eg bur på eit småbruk!

Men vipa kjenner eg att! Far tok vipereiret med egg og småstein oppi hua si og flytte dei forsiktig eit lite stykke, sidan la han alt tilbake på plass når han var ferdig. Vipa låg faktisk på reiret medan det var flytta :)

Ha ein fin fredag og helg :)

Strikkebesta sa...

Rotete innlegg eller ikkje rotete - vårleg og kosseleg er det i alle fall! Ønskjer deg ei flott helg:)

Hobbygåsa sa...

Dette var gøy å se - jeg har visst litt å lære jeg også :-) Flotte bilder fra åkrene på Toten, dette er jo rene reklamen for vår del av landet. Men stakkart liten fugl da, godt den ble oppdaget i tide!

Hobbygåsa sa...

Uffda, ja det er lett å bli dårlig i dette været. God bedring til deg!

Anonym sa...

ja jeg håper Mossan ble glad førr det her det ble i aillefall æ:))

førr nån flotte næva dein kar`n har.. arbeidsnæva.. ikkje laga av latskap..

takk for titten.. det va et flott innlegg!

ANNEPÅLANDET sa...

Ja, det var koselig å se bilder av bondens vår - det minner meg om barndommen hjemme på gården. Men vi hadde vel litt mindre traktorer den gang, og mindre jorder, mer humper og dumper og mindre utsikt i min trange østlandsdal... Men LUKTEN av våronn, den er nok den samme - jord, støv, gjødsel, korn, det er nesten så jeg kjenner det når jeg ser på bildene dine!