onsdag 21. januar 2009

Je har vørti sjuk att !

hæll mere riktig sagt: gal.

Det vil si fotogal. Da je kjøpte mitt fysste digitalkamera for omtrent 4 år sea forændre livet seg fort. Raskt vart je lei ta dætta seine kameraet dom lurte på meg i butikken å. Det tok fine bilder, men skulle du ta bilde ta en onge som itte var så tålmodig, var'n ute tur bilde leeeenge før kamera reagerte. Derfor vart det ganske raskt et nytt et. Den gongen var speilrefleks ganske dyrt og hadde itte Live wiev. Dæ er et "must" for meg som ældri har likt små søkere som je må kline briller og (hekse)nåså inni. Det vart et slags kompromis den gongen, et hybrid-kamera. En solid liten klædd som føljer meg i tjukt og tynt. Mitt kjære Olympus C-7070 WZ

 

oly_c7070wzspecsview

 

Dei fysste åra var kamera mæ overælt, men så dabbe det av litt. Dæ var før je bynte å blogge. Nå har je liksom noen å vise fram bilda åt, og får drøssevis ta inspirasjon frå å sjå på ælle dei flotte og kreative bilda som ændre legg ut. Je "tør" nesten itte reise på butikken uten kamera en gong, for dæ kunne jo dukke opp no je gjenne skulle hatt bilde ta.

Forleden dag var je på Lillehammer, i flott solskinn. I Biri var det så fint at je var glad for at kamera låg att heme, ellers hadde je ældri røkki legetimen min og så hadde det oppsti mange trafikkfarlige situasjoner når je plutselig fækk sjå no fint. Det var dæ je visste, så det var et aktivt valg "å glømme" kamera heme den dagen.

 

oly_c7070wzbackfront-001

Sjølsagt dukker utru drømmer om et speilreflekskamera opp, ganske ofte faktisk. Men så må je byne å tenkje da. Å er det et speilreflekskamera har som itte mitt er i besittelse ta? Joa, litt fordeler er det nok, men kjære kamera, detti skar du ha for:

Du er såpass lite at je kænn ta deg mæ over ælt, uten en stor bag. Du går fint i lomma på den store turjakka mi og i håndvæska.

Du er akkurat passe stort i mine små og spinkle hekse-hender.

Je slæpp ei drøss mæ linser som je fort ville ha ønske meg hvis je fækk muligheten.

Du har fortsatt mange funksjoner je itte har lært meg. Slik vil det sikkert vara mæ et nytt kamera å, så åffer skifte da?

Du er lettvint og godt å bruke på makro-foto, no som er viktig for meg.

Du er såpass lett at je kænn greit bruke en gorill-pod som stativ ute på tur, enda mindre å dra på. Mæ gorilla-pod'n kjæm je tettere innpå en del motiver å enn ved vanlig stativ.

joby_gorillapod_slr_144985367_0_Big

Så kjære Olympus- det blir nok deg og meg ei stund tæll.

 

PS. Det er itte lurt å blogge mens en lagar mædda. I dag blir det itte akkurat "al dente" grønnsaker her i huset. Dom vart godt kokt, gitt.

8 kommentarer:

Berit T sa...

Hahaha, jo jeg kjenner den, blogge, lage mat, og hva skjer, enten koker det over, eller så blir det for mye kokt, ja.

Visst kamera ditt er bra er det vel ikke vits å bytte. Du tar jo så fine bilder med det. Lite og hendig, det er jo bra.

Jeg hadde et lite som jeg alltid hadde i lommen, men plutselig en dag så sa det takk for seg, jaja, får greie meg med ett nå, selv om det er stort.

Og kamera er stort sett alltid med, men den gangen det ikke er, ja da dukker de beste motivene opp, er det ikke slik for alle mon tro?


Ha en fin dag, nå skal jeg koke middag, og ikke blogge, he,he

heidi sa...

Det med den uheldige kombinasjonen av blogging og middagslaging er det flere som har brent seg på ja!

Kænskje du såg røkskya helt over på andre sia ta Mjøsa? Hehe. Neida det ble itte akkurat no'n brænn ta det....

Ha det godt!

elle-melle sa...

Nå ble jeg helt fælen da jeg leste overskriften din - sjuk att -
Og så glad jeg ble da det viste seg å ikke være noe "farlig".

Det er rart med det, begynner en å ta bilder blir det fort til at en ikke kan gå ut uten kamera.
Jeg vet om ei dame som ikke kan gå ut uten å stå forann speilet å sminke seg i det vide og brede før hun går ut. Heldigvis ikke meg. Det er ikke rare greiene med sminke her i gården, men å gå ut uten kamera begynner å bli vanskelig.
Jeg har et forholdsvis stort et og, så det tar sin plass. Har mange ganger ønsket meg et litt mindre som var enklere å ha med, så vær bare glad for det du har. Bildene du tar er det jo ingenting i veien med, så både kamera og fotograf fungerer godt sammen så langt jeg kan se.

Stoltzen2012 sa...

hei på deg, nei ikke lurt å blogge samtidig med matlaging nei.. Da glemmer man alt i verden! :o) Og plutselig så har det gått noen timer.. Ha en fin kveld! (Med eller uten grønnsaker..)

Sologbolig sa...

Ja, i natt kom regnet og nå er den fine vinterstemninga borte. Typisk. Såg at du også hadde noen flotte vinterbilde i innlegget under. og flott kamera har du også. Eg har eit Canon digital IXUS 75. Er ganske fornøyd med det og så er det lite og hendig. Ha ein fin kveld !

Anonym sa...

Her vart det svidd suppe til middag.. Og det var ikkje berre suppa som rakk å bli svidd, komfyren ser ikkje heilt god ut den heller... hehe..

Bilda dine er fine uten speilrefleks, så eg ser ikkje grunnen til kvifor du skulle bytte :)

Orlaug sa...

Hei!
Oppdaga deg i kveld, og vart heilt imponert over alle dei flotte bilda. Og so var det no veldig kjekt å lese, so moro når du skriv på dialekt. No har eg gløymt både tid og stad, berre kosa meg her.
Kjem att, eg....

Randi sa...

Næmmen så smart ett kamera da!! sånn stativ har jeg aldri sett...skulle hatt ett sånt jeg også...men så var det tyngden på kameraet da...
Hovedsaken er jo at du trives med ditt kamera, og at det funker for deg. Jeg kunne tenkt meg ett kompakt kamera for å dra med meg på tur. Men jeg bruker en stor mage/rumpeveske til og ha kamerat i så det går som oftes greit.

Ha en flott dag