fredag 21. mai 2010

Svane-sjøen

Nei, det er itte mine ballett-ferdigheter som skal vises fram her.

P5206420 

Min barndoms badedam er nemlig en liten Svane-sjø.

P5206454

 

P5206456

Men lett var det itte å få ti greie bilder ;) Vatnet var så blankt at det ser bære grumsete ut, men pytt pytt.

P5206463

Da vi var onger var vi livredde Svane-far. Hænn visste akkurat åssen hænn skulle skræmme øss passe mye. Det såmmå paret var her i årevis. Helt tæll Svane-mor vart dræpt ta et fiskesnøre. Da var det stor sorg. Særlig for Svane-far, men å for øss som syns det var stas å følje mæ dessi store fugla år etter år.

P5206390

Detti er faktisk min barndoms badestrænd. Vi er itte bortskjæmte vi innlendinga ;) Vel, når sænt skar sies så var det sjølsagt finere her før. Det var påkjørt sænd tæll litt strænd og det var brygge. Det var en privat ildsjel som sto for dæ, tæll stor glede for lokalbefolkningen og særlig øss onga. Nå er hænn dessverre borte og det gror att. Je håper bære hænn skjønte å gla vi var for dæ hænn gjorde for øss. Je trur itte vi var så flinke tæll å si det. Men dæ er vel typisk. Vi tok det nok forgitt. Utakknemlighet er verdens lønn.

P5206502

Unnskyld Hobbygåsa, at je lurte meg agale uten deg, men vi får sjå på det som ei befaring og kartlegging før den virkelig fotosafarien. Da skar je iallefall hæ mæ stativ ;)

7 kommentarer:

Hobbygåsa sa...

Ja jeg ble nok litt overrasket nå Gamleheksa. Flotte bilder du har tatt - ha en fin pinse!

Tovepia sa...

Nydelige fugler dette, men tror nok man itte ska trø for nære!

Flotte bilder! Var ikke alt bedre før:O)
Ha en fin kveld og klem fra meg;)

Marie sa...

Svanene er staselege fuglar. Me har sauer gåande der eit svanepar har reir og nåde den som vil kome der for å hente sauene! Heldigvis kjem sauene stort sett når mannen min ropar på dei :)

Ønskjer deg god pinse :)

Birgitta sa...

Vilka fina bilder med den spegelblanka sjön och den fina svanen.
Önskar dej en skön pingsthelg.
Kram Birgitta

Sologbolig sa...

Fine bilder., Koselig badeplass . Eg minnes også min, ei lia tjønn i skogen nær hytta til mine foreldre. mykje siv og gjørme, men du verden så stas det var å bade her. Ønsker deg ei flott pinsehelg. Klem ifra Sigfrid

AnnaJohanna sa...

Fine bilder du tar! Koselig med svaner :-) og koselig badeplass.
Så kult at du har gått i barnetog på Vea! Hvis du skal vestover å besøke familien i sommer anbefaler jeg en tur til Åkresanden, - nyydelige sandstrender. (Men vi vestlendinger er jo ikke alltid så heldige med sommer varmen da..kan være så som så..) Ha en flott pinse!

Textilgaraget sa...

Vilka vackra bilder. Du bor på en del av vår vackraste jord. Roligt att du hittade till min shopblogg. På hittar di fler väskor och mer om vävning. Må så gott//MalinSj