mandag 20. desember 2010

Den vægen høna sparker

P9200335 Her ei vin-høne frå hobbyrommet på Sølvskottberget

HER hadde je et innlegg om strusselen om nedlegging ta Sølvskottberget Rehabiliteringssenter i Øyer. Den eneste plassen mæ tællrettelagt ME-kurs over seks vikur. Å nå har Helse Sør Øst sagt sitt: kroken på døra!

Egentlig er je mållaus over slik dumskap, men lyt få ut litt damp læll. Flere år har dei dyktige og intereserte folka på Sølvskottberget brukt på å bygge opp og tællegne seg kunnskap om ME. Helse Sør Øst trur visst at det er fort gjort for noen ændre å ta over. Tællbudet spres antagelig utover på mange rehab-senter som er flinke tæll ændre ting, men itte kænn ME. Javel, “rykk tilbake til start” kænn en vel trygt si da. Det er lettere å rive ned enn å bygge opp, men dæ skjønner jo sjøl en ett-åring. En skulle tru folk i styre og stell i et helseforetak skulle væta bære enn detti. Men slik er det itte. Dessi anbudsrunda som skar spare øss for skattepenger, er jommen kostbare saker.

Ja, je er nokså usikker på dænna sparinga, ja. Å gi 40 dyktige medarbeidere sparken i ei bygd som Øyer, det blir vel noen henvendelser på NAV ta dæ å.  Men dæ er jo et ænna budsjett ,så… Samfunnet sparar nok lite og arbeslaushet er itte akkurat no stas. Slett ittno rettferdig takk for innsatsen.

PC209496

Vi tente ett lys for Sølvskottberget i kvæld.

Det ændre lyset er for Victor, hesten tæll Snuppa, som døde i ei ulykke for akkurat ett år sea i dag.

(Hvis du itte ælt har sett det, har NRK/Puls et bra program om ME HER)

6 kommentarer:

Tovepia sa...

jeg så programmet til puls, må være utrolig trasig å slites med dette. Og når det gjelder nedleggelser av både det ene og det andre innen helsesektoren...tør nesten ikke kaste meg inn i debatten..vi bor i et u-land på dette feltet.
Ønsker deg en god dag videre, klemmings;)

Linecas have sa...

Så ikke programmet men jeg har 3 venner med ME. Jeg vet utmerket godt hva det vil si.
Man kan ikke strykke på noen startknappfor den er ikke der. Javel man kan ha noen gode dager i blandt, men hulan la nå de dagene være gode da uten å presse på for da blir det enda lengre mellom dem.
Tragisk at de legger ned slikt.Det viser dessverre ignoransen og dumheten som eksisterer i samfunnet vårt.
Flott du tar opp og forteller for det er med å sette fokus på problemet.
Ønsker deg enriktig god dag.
Klem!
Line-Cathrin

Hilde C. sa...

Flott innlegg, jeg er helt enig med deg i hvert eneste ord. Det er virkelig til å grine over! (Vi er jo sååååå bortskjemte med tilbud vi ME pasienter - NOT). Vi får håpe på bedre tider i 2011? Jeg vil ønske deg en deilig jul og et strålende got nytt år! :-)

Havfruen sa...

enkelte ganger kan man undres over vedtak som taes....innsparelser i helsesektoren er helt på trynet!!
Enig med Tove...vi bor i et u-land på dette feltet.

Tovepia sa...

Sy kjolen, den var enkel, egentlig, men jeg var livredd underveis, derfor så lang tid:O)
Ha ei riktig god jul!!! Kos deg med dine, juleklemmer fra meg;)

Spurven sa...

Så trasig med nedleggelsen av senteret, spesielt når verdifull kunnskap forsvinner som med ME.

Eg såg programmet om ME, det må være fryktelig trasig å ha det på det viset. Utmatta er eg rett som det er, men bank i bordet og takk for at det ikke er ME.

De holder på å legger ned rehab-institusjoner her i nord også, til stor fortvilelse for nyopererte og revmatikere som må reise kanskje 50mil for å trene seg opp igjen eller for uvurderlig hjelp med helsa.

Bare juks og fanteri med den sparinga med helse - spare i en ende og gjøre seg til fant i den andre enden; Glemme hva slags effekt trivsel og nærhet, kvalitet og tillit har i rehab-enhetene. Og skikkelig trasig for alle de som mister jobben sin.

Man kan bare håpe på at politikerne snart tar til fornuft - bygge opp igjen det de har revet ned ved nedleggelser vil ikke bli enkelt.

Ønsker deg ei koselig julefeiring - klem fra Spurven