torsdag 15. november 2012

Nei, je tuller itte

I det førrje innlegget mitt tok je farvel mæ sola for i år. Det var mange som syns dæ var rart sea je bære bor på 60 gr nord. Men det har seg slik at vi bor i en bakke og sør for øss reiser åskammen seg såpass opp, at her er sola borte fram tæll 1. febr. Så da må vi rætte blikket nordover og sjå at på Hamar har dom solskinn hele året. Buhuuuuuu Gråtefjes

P8277471

Her er residensen omtrent midt på bildet og når sola "går lågt" på himmal'n om vinter'n så klarar hu itte titte ner ått øss.

Legg merke tæll at vi totninger er så kledelig beskjedne at vi kæller topper på 7-800 m.o.h for en ås og itte fjell Smilefjes som blunker

Sol ute, sol inne. Sol i hjertet, Sol i sinnet, Sol, bare sol.

10 kommentarer:

Elin sa...

Kremt.. itte før å strø sælt i såret, men det er en sang som hette Feeeeil sie ta Mjøsaaa... :-D (Itte hør på resten ta teksten da).

aud47 sa...

Dæ æ nå såååå godt å bo på andre sia,men je ska innrømme at vi ha ei fin utsikt da.:-) Go hælj ifrå Prøysenlænn.

Ruth sa...

Vel, når jeg tenker på hvor forbasket vakkert er der du bor så syns jeg i grunnen det er rettferdig at dere ikke har sol hele året. Rett skal være rett.
Skottene snakket alltid om at de bodde i det vakreste landet i verden og for at de ikke skulle bli for bortskjemte så fikk de verdens verste naboer (England).

oddi sa...

Beskjedenhet er en dyd, sies det. Ikke vet jeg om det er rett, iallefall ikke alltid. Her jeg bor blir slike høyder kalt fjell, men det handler kanskje også om utformingen - les: hvor bratt det er. Og så får det våge seg at slikt terreng på høykant kan ta sola i perioder. Nyt det lyset som er, og god helg!

STEINKJERRINGA sa...

Her forsvinner sola 29. november, og den er tilbake 13. januar. Sender ut noen ertebilder da! Dere har i det minste ordentlig vinter. Her har det allerede vært et par vintre. Nå er det grønne plener igjen. God helg!

Mayen sa...

Sånn er det enkelte plasser.. Man ser den, men strålene rekker ikke overalt. I barndomshjemmet mitt fikk vi sol på huset 12.mars hvert år,vel seint. Her æ bor no har vi sol døgnet rundt når den er oppe, men nå er det bare 4 dg igjen, så er den under horisonten og vi har mørketid..med måneskinn og nordlys ;o) Ha ei fin uke, klem

oddi sa...

Tusen takk for koselig kommentar hos meg - godt at jeg kunne glede deg. Jeg er nok ikke tøff nok til å stille ut, kan nemlig bortimot ingenting om fotografering som fag, men synes det er artig å leke med foto som uttrykksform - har nemlig 10 tommeltotter, MINST, når det kommer til tegning og maling!

Unknown sa...

Himmel og hav for en perle du bor på da!!! Så er jo nesten litt enig med Ruth her lenger oppe ;-)
Vi har faktisk det samme "problemet" hos oss, det er noen gode uker der solen ikke titter innom eiendommen vår på grunn av haugen bak huset. Har faktisk aldri talt hvor mange uker det er snakk om..
Ha en fin helg da!!

Gode tanker fra Bergen

Anne (Moseplassen) sa...

Svigeforeldrene mine har samme problemet, solen stoppes av fjell deler av vinteren, svigemor er ikke glad i det syndende fjell! hihi

Godt at du får se bort på sola da i det minste.

Knutine sa...

Tror du klarer å lage masse solskinn for deg og andre,så skinn i vei.
Og vips så kommer det en sol å hjelper deg om noen uker :-)