søndag 15. september 2013

Dæven dundre, Heksa er hælvvægas tæll 100…

 

P7052638

Dagen i dag er altså en merkedag i et hekse-liv. Og dæ må feires, så je fæster ei rose i håret og svever ut i verden på blanke vinger (itte egne vinger riktignok, men mæ god hjelp ta SAS og Widerøe)

Et resume er vel på sin plass på en slik dag:

15.september 1963: Je kom tæll verden i en korridor på Gjøvik Fylkessjukehus, bære noen strakser frå å se dagens lys i en do. (I den tida var det slik at det skulle ta lang tid å få fysstefødte, men slik tull kunne itte ei kåmmende heks bry seg mæ, utålmodig som hu var- og er)

15.september 1973: Stor jinte skulle få vara opp lenge på lordagskvelden og sjå Erik Bye-show på NRK. Men så dør den gamle svenske kongen og det sendes sørjeprogram hele kvelden.

15.september 1983: Var praktikant på Blaker Meieri og vart overraske ta gode venninner som kom på besøk.

15.september 1988: Står i banken på Jessheim og skar betale husleie (ja, slik måtte en faktisk innom banken å gjøra i gamledager) da je hørte Samaranch si på radioen: "The dessision is Lilyhammer" og så var OL-sirkuset på Lilliehammer igang.

15.september 1993: Feiret dagen hos væslebror og familie på Karmøy. Nybakt mor og fersk tante.

15.september 2003: Reiste tæll Polmak i Tana og feire dagen føre dagen. Sjølve dagen min vart minneverdig pga møtet mæ 11 år gamle Tina som lagde en liten "fest" for den ukjente heksa. Tina som var et fyrverkeri ta ei flott jinte. Tina som ældri fækk oppleve å bli 19 år på grunn ta det grusomme som skjedde på Utøya 22.7.11. Glømmer deg ældri, Tina, sjøl om vi bære møttes den eine gongen heme hos deg og familien i Vadsø.

15.september 2013: Ut på eventyr tæll den ytterste nøkne ø, eller mer riktig og bokstavelig tala, helt på slutten. Noen som kænn gjetta å  je er henn? Kænskje du ser meg rasa forbi mæ bustehår og ei rosa rose på snei.

7 kommentarer:

STEINKJERRINGA sa...

Gratulerer med den store og runde dagen. Ettersom æ veit nøyaktig kor du e, så ska æ kje avslør det, men æ må sei såpass at du kuinn kje ha vælt vakrar kulissa te å feir en så diger dag. Hadd æ vesst at det va DET du e i mine trakta førr å feir, så sku æ jagguta ha hevv mæ i Touranen min og kommen me en liten presang te dæ nu når du e så langt heimanifra. Æ får trøst mæ me at æ nesten kan sjå over te dæ om du bevæg dæ urlite på nordsida a den veggen du lena dæ imot for ikkje å fer rett ut i storhave. Og når du susa førbi Hoven som ligg førr sæ sjøl uti havet, så kain du lån dæ en kikkert og sjå rett inn i stua te mæ. Æ kuinn ha svengaopp me ei bløtkake med femti lys på om du hadde tatt dæ en svepptur innom her.. Gratulerer med dagen!

Elin sa...

Verdens ende på Tjøme?

Gratulerer med dagen! :-)

Mandy Lou sa...

Gratulerer med dagen! Så spennende å lese om disse tingene som har skjedd på bursdagen din opp gjennom årene. Kos deg masse på tur! :)

ANNEPÅLANDET sa...

Gratulerer med dagen - hurra!
Artig resymé! Håper du ble feiret etter alle kunstens regler. Det er slett ikke så verst å runde femti!

Mormorfarmor Inger sa...

Aner ikke hvor du skal, men ha en flott tur og en heidundrades feiring - 50 år er flott alder - har prøvd sjæl :)

Sidselsidserk sa...

Gratulerer så mye, stor bursdagsklem herfra:))

oddi sa...

Gratulerer så mye med vel overstått dag! Jeg har befunnet meg på Østlandet de siste dagene...og siden jeg vet at du har vært en helt annen plass, så røper jeg deg ikke. Håper du fikk det fotolyset du håpet på -her jeg befinner meg, har det bøttet ned...! Litt lengre nord i landet, derimot...
For en fantastisk oversikt du har over tidligere bursdager, jeg er imponert!