onsdag 29. april 2009

Kjøkkenhage- del 2

I det førje innlegget mitt hadde je mæ litt om sændkassa som nå blir kjøkkenhaga. Da kom je på at je må vise fram at den har hatt ei kombi-karriere før. En sammar for omtrent 10 år sea fækk Snuppa og Fetter’n noen småpoteter etter frøpotetsorteringa. Dei poteta vart mæ oppi sændkassa i leken, og noe havne nok neri grusen. Sea dukke det opp potetblader. Dom levde et nøysomt liv i sænda, uten gjødsling og bære mæ den vatninga Vårherre fænt det for godt å spændere. Utpå høsten vart det innhøsting og det var Snuppa sin fysste potetavling. Itte vart dom store og itte spesielt gode, men potet var det læll.

               MM2                       MM1 

Je bynte plutselig å tenkje på om je kænskje har vøri for raus mæ litt fersk hestemøkk der je skar så og plænte, men så kom je på no. I fjorvår hadde det havne mæ noen poteter i den haugen der hestemøkka lagres. Dom bynte å vækse og hadde noen utrulig frodige blar. Utpå høsten grov gards-karen vår dom opp og tok dom mæ hematt (ja, hænn får litt lønn på konto å). Dom vart kokt og eti tæll mæddas. Rapporten var ok, men lite smak. Dom hadde nok hatt det litt for godt mæ æll den næringstællgangen. Men det var da itte for mye slik at dom itte ville vækse. Nå skar itte je ha potet i kjøkkenhagan hæll da. Dæ får Gubben ta seg ta på litt større arealer.

2 kommentarer:

elle-melle sa...

Fersk gjødsel kan nok være i sterkeste laget for mange små planter.
Men det finnes de som liker det også, blant annet gresskar. Den kan nesten ikke få for mye gjødsel.
Hvis du har lyst på noe annet en gresskar ville det kanskje hjelpe å blande i en god del sand og ugjødsla torv. Eller i allefall å sørge for at gjødsla ligger helt under et godt lag med matjord.
Men har du allerede blandet det hele får du bare ta en sjags og se hvordan det går.

mormonsen sa...

Herlig blogg du har, Gammelheksa. Har lest og kosa meg og humra over dine betraktninger og morsomme kommentarer. Deg vil jeg nok følge mer med på.
Ha en fin første-mai-kveld.