mandag 7. desember 2009

Mor si gamle brødfjøl og litt tæll

PC013678

I dag har je hatt et ærend tæll by’n i nord-enden ta Mjøsa. Sjølsagt måtte je innom byens stolthet: kjøpesenteret. Da je gikk rundt der, skjønte je plutselig åkke som kjøper ælle jule-cdene som blir gitt ut hårt år. Det er de ændre butikka på senteret. Det var en kakofoni ta sang, musikk og lyder. Æller mest let det faktisk på do! For den som er skrudd sammen slik at mye lyd blir slitsomt i lengden, blir itte hændleturen no mere atraktiv ta æll denni musikken. Itte misunner je dom som arber i ælt detti gnålet hæll. For meg blir det itte julestæmning i slike masete omgivelser såmmå¨å mye musikk dom speller og å mange nisseluer dom lurer dei ansatte tæll å gå mæ.

12 kommentarer:

Havfruen sa...

Det var en vakker brødfjøl fra din mor:) Gnål på kjøpesenter må jeg si meg helt enig i!! Her på landet hvor vi har flyttet slipper vi dette....deilig. Etter å ha vært innom kjøpesenter i Trondheim i helga var det utrolig godt å tenke på at man slipper dette!!
Godt å være "bon`kjærring" som jeg ble kallt i helga:))
Klem fra havet:)

Anonym sa...

Hei.Kjempe fin brødfjøl.Den likte jeg veldig gått.Kjempe fin.Hær i huset går det på julemusikk av Vazelina.Liker gått han Eldar jeg.Har sikkert fått det kjekt med en fest med han.Ønsker deg en riktig fin førjulstid.Klem fra Bodil..

Sologbolig sa...

Så bra at det er andre enn eg som føler det slik også. Kjempefin brødfjøl. Ha ein god kveld.

Marie sa...

Så fin brødfjøl :)

Eg er heilt einig med deg når det gjeld julemusikken, slik "tvangsforing" gjev ikkje den rette julestemninga.

Klem

Elenah sa...

Du får tipse TONO. De færreste butikker har betalt avgift og har dermed itte lov tæl å spelle musikk i offentlig lokale. Var kontroll på kjøpesenteret der je jobber. Har ældri vøri så stille og godt som det er nå.

Ingun sa...

Enig med deg.For mye musikk blir støy;-)

Ruth sa...

Så koselig den fjela var. Så bra at den har blitt tatt vare på.

Julemuzak. Uff. Jeg og Barnet ble stående fast på en flyplass i Spania pga uvær et helt døgn lillejulaften en gang for flere år siden. Det var fullstendig kaos, alle flyene ble avlyst, folk var desperate og hele tiden spilte de julemusikk over høytalerne. Uten stans. Siden den gangen har jeg vært totalt motstander og får anfall hver gang jeg hører "White Christmas" eller "Bjelleklang" Muzak er en uting.

Hobbygåsa sa...

Så flott brødfjøl da du - har du malt selv? Oj det minner meg på en stor julefjøl jeg har liggende nesten ferdig - det har den vært noen år... Enig med musikkgreiene - det er vanskelig nok å tenke fra før av om det ikke skal akkompanjeres av alt bråket :-)

Bestemor Drillo sa...

Tusen takk for varmende ord fra deg, jeg setter umåtelig stor pris på de! Livet går videre og alt retter seg etter hvert;) Forøvrig hadde du en koselig jule-brødfjøl!
Og musikken på kjøpesentrene gjør meg neste mannvond! Ha en fin advent!

ANNEPÅLANDET sa...

Koselig og nostalgisk fjæl!
Musikk på kjøpsenteret, nei takk! Jeg er en sånn som får migrene av lyder, og liker best å ha det heeelt stille rundt meg. Så nå i desember sliter jeg jo litt med å få handlet julegavene, ettersom jeg har kjøpesentervegring i desember. Jaja, det blir jo jul allikevel. Ha en fin uke!

Orlaug sa...

Det var fin fjøl......du kan godt våge deg frampå og vise meir maling.....men no veit eg sjølvsagt ikkje om det er du som har malt denne.....koseleg motiv.
Ang. musikk i kjøpesenter......syns rett og slett litt synd på dei som jobbar der......og MÅ høyre på det heile dagen.
Ha ein god kveld!

Anonym sa...

Hei,hei. Jeg er så enig, så enig, føles bare som et mas alt i hop.Mister lysten til og handle.(det kan vel vara en fordel for lommeboka som ikke blir så fort tom)men et og anna treng vi.Med det samma jeg nå sender deg en kommentar så må jeg takke deg for at du på bloggen din "viste veg" til Fredholm besøkshage, et sted som var ukjent for meg. Jeg var der to ganger i sommer,og det var helt i min smak. Jeg må fortelle at jeg bor på Nes og har litt utsikt til Mjøsa, kan skimte Viken 2.Du har en koslig blogg som jeg følger. har ingen blogg selv våger liksom ikke det, er ganske fersk i dataverden selv om jeg er godt voksen. Ha det riktig bra på andre sia ta Mjøsa. Hilsen fra Randi.