torsdag 17. desember 2009

Ut på tur, nokså sur

smileys-huffJe var så lur (snill, trudde je) å ta på meg å kjøre Noen på julebord i kveld. Da Noen var ferdig kaste vi øss i bil og dure agale mot målet, et kjent serveringsstelle i kommunen. Da vi kjørte opp innkjøringa fækk Noen en telefon frå ændre som skulle på såmmå festen. Og den ændre var på et helt ænna serveringsstelle, mæ bittelitt likt navn. Dit vi hadde reist sto bære kommandobil frå brænnvesenet og noen biler tæll. Noen som je kjørde jobber slett itte i brænnvesenet, så je tok meg en tur innått verten som var i gang på kjøkkenet. Joa, festen der var for brænnvesenet, men hvis je hadde  damer i bilen så var dom nok takknemlige for dæ, brænnkara. Festen vi skulle finne var på det ændre stelle. Dæ ligg jo sjølsagt nærmere der vi bor, så da var det bære å skøte seg i vægen i den retningen.

rev_stort_forfraVi hadde akkurat kømmi øss utatpå hovedvægen da en ræv tulle seg utti vægen. Den svinse og flaug framfor øss, så je var redd vi skulle råke’n, men heldigvis kom den seg tæll skøgs i go behøld.

(Bildet lånt på internett)

 

 

Da vi kom tæll riktig stelle, er det en litt smal, bratt og svingete væg siste bætan. Da vi kom godt oppi bakken der møtte vi et følje på itte mindre enn tre busser. Det var itte plass tæll å møtes og væsle meg i min itte så store bil hadde ittno valg. JE MÅTTE RYGGE. Og dæ er på en måte itte min største lidenskap. Dæ gjør je bære når je må og slett itte lange strekninger i neroverbakke. Her var det ingen bønn og sea vægen gikk så bratt nerover, så måtte je rygge etter spila(speil;) Å jo da, dæ var lett når nærmeste buss klinte seg inn mot fronten min så je hadde hovedlysa hass midt i aua. Da gikk det ei kule varmt gitt og Noen i min bil fækk fræse oppatt øreganga sine mæ ord og lyder som itte egner seg på trøkk. Je vingle og rygge etter beste evne tæll je kom meg helt neattpå hovedvegen. Der sto det en ænna bil og vente, så jeg kom itte så langt bak som je hadde tenkt. Innen hænn bak fækk fløtt seg, prøvde jammen tullingen i bussen å kjøre på meg. Da hadde je tømt hele adrenalin-lageret mitt, gitt. Da var det å kommå seg trygt hemat uten flere adrenalin-kikk og legge frå seg bil-nykjl for i dag.  Heldigvis er det itte je som skar hente Noen når festen er slutt :)

SKREKK2

9 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

Så, så, Gamleheksa, det går så fint, så! Bare sitt ned og tenk på noe helt annet, for eksempel stille julesnø...
Smale veier hos dere og?
Er det bare i Oslo de bygger bredere veier? Da E6 ble utbedret i deler her oppe (Troms/Finnmark), ble bredden gjort smalere enn tenkt!

Hobbygåsa sa...

Ups sier jeg bare og sniker meg sakte ut igjen :-) Neida, uff dette skjønner jeg godt var skikkelig ukoselig. Godt alt gikk greit, du og bil er hele hjemme, reven koser seg i hiet sitt, og du kan ta deg en Braastad! Klem fra meg :-)

Havfruen sa...

uhu....kjenner adrenalitet stiger bare ved å lese...fysjomfei.
Bra Noen kommer seg hjem uten din hjelp. Jeg har alltid likt å kjøre bil men merker en viss pingle"feeling" som sniker seg på med årene...
Enda bra du rygget deg vel i havn, selv om følelsen ikke var god.
Her vi har flyttet er det masse smale veier, jeg tar det med ro..
Senk skuldrene og kos deg:)
klem:)

Mia sa...

Må si det nederste bildet taler for seg selv, pes og pust, skjønner du det er over ;)

Anonym sa...

Hei.Kjempe bra att alt jikk greit.Kjører ikke bil jeg så det er litt vanskelig å kjenne følelsen på å rygge.Så koselig du har fått det på bloggen din.Ønsker deg en riktig fin førjulstid videre.Klem fra Bodil..

Ruth sa...

Rygge? Baklengs? Nedover en bakke? På kvelden? DET hadde ikke jeg gjort. Jeg hadde sittet der og prøvd å se ut som et fyrtårn eller noe annet som står i ro. Eller muligens en sinna okse.

Du er tøffere enn meg. Og ikke det minste rart at du hyperventilerer en smule.

ANNEPÅLANDET sa...

Jeg ble i grunnen litt stressa av den figuren nederst der...
Men som alle gode historier, endte jo denne også bra, heldigvis! Syns du er en tøffing, jeg!

En eller annen burde forresten fortelle den bussjåføren hvordan man IKKE oppfører seg mot den som er mindre enn seg!

Orlaug sa...

Er igrunn svært takknemleg for at ikkje var i din plass i kveld......huff og huff!
Godt det enda bra, då.
Den bussjåføren skulle du nok sagt nokon "Pauli ord", vil eg tru......
Sov godt!

Mormor sa...

Så snill du er som kjører Noen både hit og dit !!
Men for meg høres det ut som du er knakende god til å kjøre. Rygge lange veier på snøføre og med andres billys rett i fleisen ?
Grusomt... Fint at du kom deg heim uten riper i lakken ;))