tirsdag 27. april 2010

Strikk

P4245639Sjerf i Drops Fabel. Mønster her.

 

P4245643 Sjerf i Drops Delight. Samme mønster som over.

 

P4245644 Sjal etter innfallsmetoden. Garn Kid Mohair frå www.123knit.com

 

Tællslutt noen lånte ord:

Strikkemeditasjon

Denne meditasjonen kan utføres mens du strikker, hvis mønsteret ikke er for komlisert.

Start med 3 dype pust ned i magen, magen skal bli stor.

Se på strikketøyet og bruk fargen på garnet som utgangspunkt. Hvis du strikker med flere farger, så velg den fargen som tiltrekker deg mest. Forestill deg at du trekker fargen inn, slik at luften du puster inn har sammen farge som fargen på garnet. Trekk den fargede luften helt ned i maven. Hold pusten litt og slipp den ut igjen. For hver gang du puster ut, kan du forestille deg at pusten renser ut det du ikke lenger har bruk for. Fortsett slik i minst 5 min. Sitt så litt og kjenn på hvordan du har det.

Kari Hestnes  – frå boka Strikk, en reise til indre ro

Kari Hestnes er innehaver ta Du store Alpakka og je låner dessi orda sjøl om ingenting ta dæ je viser fram over her er laga i alpakka. Je har vørti helt avhengig ta sokker og pulsvarmere i herlig alpakka. Det er viktig å ta vara på ytterpunkta for velvære i hele skrotten. Dæ skulle kænskje Mor Norge tenkje mere på å, å få politikkera tæll å ta bære vare på utkæntstrøka ;)

13 kommentarer:

Vilma sa...

Sikken en fin blog du har og nydelige ting du fremstiller :-)

BirtH sa...

Pusten er et særs viktig redskap for avspenning. Det har jeg hatt mye nytte av. Enkelt og effektivt.

Sjalene dine er veldig fine! Jeg blir inspirert ... :-)

Elins Strikkeri sa...

Så flotte sjal du har trylla fram, likte spesielt godt det lyse:)) Pusteøvelsen skal eg jammen prøve ein gang, ha ein god dag:))ps. nydelig dukkedåpskjole i forrige innlegg!!

Mammamiia sa...

Hei på deg!
Nå har jeg pusta både dypt og lenge! Det gjorde godt med litt "meditasjon light" i dagen. Takk for godt tips. :)
Nydelige sjal har du strikka og. Flinke du. ;)
Klem fra meg.

Vibekes lille ullne sa...

Flotte sjal og takk for strikkemeditasjonstips! Det passer i grunnen godt, siden jeg synes strikking er en terapi i seg selv! Ha en fin tirsdag! :)

ANNEPÅLANDET sa...

Så flotte sjal!! Har du forresten fått med deg at det er salg på Drops garn fra 3. mai? 30% på utvalgte garn.

Meditasjon er lurt! Jeg går på yoga&meditasjon av og til, og jeg kjenner at jeg blir så GLAD av det. Pusteøvelsene er dessuten veldig avspennende, både inni og utapå!

Ha en fortsatt fin tirsdag!

Mammamiia sa...

Hehe. Nei, - den rakk jeg ikke gitt... av to grunner: Jeg så det først i OA i går at det hadde vært... lovlig seint - og vesten ble ikke ferdig før i dag, - så...men det går vel flere tog?? Nå går de vel kun en gang i året forbi Samfunnet da.... Men en kan jo bruke Apostlenes hester???
Yiiihaaa! :P

Orlaug sa...

Du verden som du produserer.....flotte sjal.
Fine dokkeklè under her òg.......og so skulle eg gjerne sett "live" dei fine blåveisplassane dine...........det trur eg hadde vore ei oppleving.

Sologbolig sa...

Å puste riktig er viktig i dagens stress-samfunn. I ein hektisk jobbkvardag må eg ofte puste både djupt og lenge ...og det hjelper. Fine sjal. Ha ein fin kveld.

Maret sa...

Endå fleire nydelige skjal, og så dåpskjole da..

Ha ei fin veke.

karna sa...

Så fine sjal du har tryllet fram, her går det mest i papir og tall for tida. Men, tar med dine ord og vet at hodet tømmes med litt pinnearbeid til kvælds ,-)

Ruth sa...

Lekkert. Jeg må prøve den oppskriften der. Jeg tror jeg har noe Fabel liggende hjemme et sted. Og sjal - det trenger man mange av. :)

Ha en fortreffelig dag.

Hobbygåsa sa...

Så lekre sjal du har laget! Det er så lenge siden jeg har strikket sjal at nå tok abstinensen over her og jeg er igang med et til jeg også :-)