Egentlig heter denni go’biten Grunnlovsdessert, men her i huset nytes den året rundt, uten flagg. Bildet er frå kokeboka mi, da itte mine utgaver støtt er like presentable, men gode. Et tips er å kutte rabarbrastilker i biter (de tynne) og legge dom i en påså i frysen. Da får du fresk og god dessert året rundt.
4.porsjoner kompott:
200g svisker
200g rabarbra
3 dl vann
2 dl sukker
1 ss potetmel
Kok rabarbra og svisker såvidt møre i vann med sukker. Ta noen svisker til pynt. Rør ut potetmel i 1/2 dl vann. Tilsett jevningen og la det tykne på avslått plate(ikke kok)e. Avkjøl.
I den orginale oppskrifta skal det lages vaniljekrem sjøl, men jeg kjøper Tine vaniljekrem eller aller helst Tine vaniljesaus. Til fest er det fint med litt krem på toppen og resten av sviskene. Slik er ikke vi så nøye til vanlig. Jeg tar også bort litt sukker og erstatter med litt vaniljesukker i kompotten.
Håper det smaker. Vel bekomme ;)
6 kommentarer:
Ååå - denne er bare så innmari god!
Den var en gjenganger i min barndom, og jeg prøver å følge opp, og lager den av og til :)
Denne skal prøvast! Har jo laga både sviskekompott og rabarbragraut, men aldri i kombinasjon som her.Kanskje eg skal "slå til" i helga og overraska gemalen med dessert...?
Takk for oppskrifta:0)
Hmm.. dette så godt ut, - tror jammen jeg må stikke til plæntasjn og kjøpe meg en rabarbraplante... :) så kanskje det blir en slik dessert på oss neste Sankthans?? Takk for tips! :)
Kos deg i sola!
Så flott du har fått det her inne!!!
Denne desserten skal jeg virkelig notere ned, for her var det godsaker,og rabarbraen har jeg aldri gjort noe med, så takk for denne!
Kanskje vi ser deg utpå kvelden:O)
Kos deg og klem fra meg som er i farta;)
Dette så utrolig godt ut du - denne må jeg nok prøve :-)
Yum - dette så godt ut, nå som vi er midt oppi rabarbrasesongen. Denne skal jeg lage!
Legg inn en kommentar