tirsdag 26. oktober 2010

Je er sint i dag !

Fryktelig sint og skuffe, derfor skar je itte skrive åffer. Bære at det har mæ menneskjer iboende galskap å gjøra. Og at noen er galere enn ændre. Dessverre går dæ oftest utover de uskyldige. Je blir så heksesint. Bra det er Haloween snart. Da skar je virkelig hekse…..

Å gjør ei sint heks a? Jo, hu lagar ælj-karbonader. Itte verdens peneste kænskje og muligens nokså hotte ta for mye pepper. For je er jo sint! Stakkars ælj.

PA269283

 

Å så har je kjøpt meg bibel. Itte bære én bibel, men to.

PA269280

PA269281

Orginaltitler på dessi bøken er nemlig:

The Crochet Stich Bible og  The Knitting Stich Bible

Je har sett dessi i tidligere utgivelser og lånt strikkeboka på biblioteket. Men ittno er som å ha inspirasjonen for hænda når en treng det. Billig tæll å vara strikkebøker er dom å:) Det er jo en fordel at dom har vøri utgitt flere gonger, for da er nok de værste feila plukke ut. Dæ je har kjøpt ta nye håndarbesbøker i det siste er i bestefall hastverks-arbe. Masse feil og unøyaktigheter. Er det ingen som læs korrektur mere? Noen som veit å det dreier seg om liksom. Det er harmelig når ei nybyner-bok helt tæk motet frå deg fordæ det er feil frå forfatter/forlaget si side. Ja, dæ irriterer meg, gitt. Vart du overraske nå?????

PA269272

Sidevis mæ strikke-ideer. Ittno nytt og revlusjonerende der akkurat, men det er jo itte støtt en tenkjer så kreativt sjøl, da er det fint mæ en dytt.

 

PA269277

I hekleboka derimot, var det en del nytt. Popkorn- og ananasmasker eksisterte itte i bæssmor sin verden da hu lærte meg å hekle. Utvidet fastmaske og spissmasker er å nytt for meg. Likeens  puff- og buljongmasker. Så her er det bære å lære. Så vanskelig er det itte da, bære litt nye vrier på et kjent tema:)

PA269273

PA269278 Blondeborder, blommer og ænna pynt er fint å ha et lite utvalg ta når en skar fiffe opp litt kjedelige hekle og strikketing.

Så her sitt je og læs da. Den betente høgrearmen er slett itte klar for å prøve ut noe i praksis enda. Nevnte je at je var sint?

PA269279

Denni boka i såmmå serie kjøpte je itte. Dæ var kænskje domt dæ? Det er jo brodering je er absolutt dårligst på.

 

PA269271

 

 

I dag er je så sur at je blir irritert ta å sjå at noen høld heklenåla slik. For meg ser detti utrulig tongvint ut. Sjøl har je lært å hølde den som en blyant. Inni boka står det at du kan hølde som både kniv og blyant da. Det gjør meg litt (bittebittelitt) blidere.

Åssen høld du heklenåla?

8 kommentarer:

Hobbygåsa sa...

Hmmm i fare for å gjøre deg enda litt surere og kanskje få deg til å syntes at jeg er det dummeste menneske på jord - jeg holder heklenåla slik som på bildet jeg :-) Går så greit så :-) Herlig å la sinnet gå utover karbonadene da, gosj jeg er glad jeg ikke er i nærheten nå :-) Fine bøker du har kjøpt deg! Jeg har begge to, men de ser litt annerledes ut - sikkert en eldre utgave.Fine oppslagsverk som jeg aldri har brukt - det blir google som brukes istedet. Vidvinkel spør du - jeg venter på at min kjære skal oppdage at det er gøy å fotografere, for som du sier, da tar det helt av på utstyrsfronten :-) Nei seriøst, jeg har brukt pengene mine på en ny stol så vidvinkelen får vente litt... Opp med humøret heksa, sola skinner og du må da ha lært oppe i fjellsiden at man ikke akkurat får mindre smerter når man irriterer seg og er sint?

Anonym sa...

Hei.Finste biblene jeg har sett i mitt liv.Kjempe fine bibler.Så nå kjempe gode ut karbonadene selv om du er sint og skuffa.Håper det går åver snart.Ønsker deg en riktig fin uke videre.Klem fra Bodil.

Havfruen sa...

Åssen jeg håll heklnåla?? hehe...den ligger i et skap...eller i ei skål. For å være helt ærlig, jeg vet ikke hvor den er..men jeg har èn!! Helt sikkert!!
Men skal si du er sur....og irritert:) Du får ha på deg uteklær og komme deg ut i frisk luft!! Det hjelper....og etterpå kan du ta turen hit og male furdører!! Det gir litt bannskap skjønner du...og det hjelper å få det ut!!
De bøkene er sikkert knall men kommer neppe i hyllene her:))
Opp med humøret, smil og hver glad..hehe:))
Nyt nå kvelden....klem fra meg som er i godt humør men heller bekymret for om det er glatt imorgen!!

Tussi sa...

Huff og huff - håper du har sett så mye fint i de to biblene dine at du er blitt litt blidere, da!
Ser ut som det er mange gode idèer der. Jeg for min del holder nok heklenåla som en blyant - men først surrer jeg garn rundt holdepunktet. Får liksom bedre "tak" da...

Lisbeth. sa...

Hmm, kjenner godt igjen den følelsen der du, det er noe som heter å stå opp med feil ben ut av senga.. Noen dager er rett og slett bare dr....
Kroppen virker ikke som den skal, bare elendigheta på nyhetene, huset ser ikke ut.. osv. osv. Da syns jeg det hjelper å ligge i solariet med ei spennende lydbok, male noen slitte dørkarmer hvit og fine, svinse litt i blogglandia eller rett og slett ta en kopp kakao med myye krem og kanskje et lunkent wienerbrød. Lykke til med humøret og jeg siterer Olaf Sand ( The Julekalender) " Får no håp det blir likar i morra"
Ps. Heklenåla den holder jeg som en blyant :)

Helena sa...

Huff tenk på blodtrykket når du blir så sint...Men du fikk laget karbonaderna, kikket i fine bøker, blogget og håller heklenålen som en blyant, og er glad at humøret er bra idag. Ikke sant!

ANNEPÅLANDET sa...

Ja, nå skrev du jo dette innlegget i går, så vi får håpe at sinnet har gått over til i dag! Det er så slitsomt å være grinete at. Jeg er enig med Hobbygåsa - det er bedre for helsa å slappe av, alt av vonter og sånn blir bedre da - MEN, noen ganger må det jo ut!

Jeg holder heklenåla som deg - som en blyant omtrent. Jeg har jo lært å hekle av moren min, og dette må være den gode, gammeldagse måten. Men så er det jo mange måter å holde en blyant på også da... Ungene mine lærte ikke det på skolen, og dattera holder blyanten omtrent som på bildet på boka di. Jeg oppdaget det ikke før hun hadde skrevet i mange år, og da var det for sent å endre på. Men det går bra for det - det er jo resultatet som teller, heldigvis!

Spooky himmelbilde du har tatt! Håper humøret er bedre, selv om du får himmelen i hue - og ha en fin onsdag!

Stubbetufsa sa...

Jeg holder heklenåla både som kniv og blyant, kommer på utfordringen.
Og når jeg hekler mattefiller, som er tungt, holder jeg som babyer holder skjea, tommel under, resten av handa oppå! Eller som man holder i bilrattet når man kjører på glatta!

Å være sint er derimot en aktivitet som det nok blir mange store skriverier om snart, når nye generasjoner oppdager det positive med fenomenet!
Det er nemlig sunt!
Bedre å eksplodere enn å holde det inne og modne det, det kan gi sykdommer i kroppen!
Og folk som gjerne har et sinneutbrudd i ny og ne, har gjerne også et gledesutbrudd i ny og ne også.
Vi er mennesker.
Vi har følelser.
Det er normalt.
Det er sunt!
Årsaken, derimot... Hm.
Ha ei god helg, og bli bra i armen din!