søndag 9. januar 2011

Litt vår-yr?

P1070002

For meg som har bosætt meg her i skyggebygda, betyr sol at det snart er vår. Så da je var i Bygdebyen her om dagen og plutselig fækk sjå soloppgangen,vart je nesten våryr;) Iallefall måtte je finne en plass å knipse. Bak siloen på FK var det stille på trafikken. Nå er det forresten bære væl tre vikur tæll vi kænn håpe på å sjå noen glimt ta sola her på Farmen å. Tjoho!!

P1089836

P1089835

Frå “naturfotograf-kamuflasjen” min  i stugguglaset såg je to æljer i går. Mor og onge. Gubben såg to digre ælj-ukser i nabohagan like før, så nå er trafikken i gang. Dom husser nok den gamle eplehagan der det er go’saker å finne. Det blir itte akkurat krystallklare bilder på lang avstand i snøværet, men pytt. Snøen gjør da at Gubben er sysselsætt. Her er’n knipse frå kamuflasjeplassen min;)

P1049707 Nei, dessi bilda viser vel at det er for tidlig å bli vår-yr. Men om bære noen få måneder, da……

Je ønsker deg en fin dag!

10 kommentarer:

Sologbolig sa...

Flotte, flotte bilder. Her er det riktignok sol heile året, men ka hjelpe det når vi ikkje ser ho. Etter å ha snødd som bare det i 3 dagar no, så er det begynt å pøsregne !!!! Ska si eg "gler" meg til å gå til jobb i morra !!!
Dagen i dag har naturlig nok vert ein innedag. Ha ein hyggelig kveld. Klem.

Maret sa...

Ikkje har vi sol, og ikkje har vi elg... men snørydding ja...
Her er det snø og regn i store mengder anna kvar dag. Is og sørpe i alle gater og fortau...
Om ikkje eg er blitt våryr, så må gjerne våren komme. Eg omstille meg ganske kjapt..

oddi sa...

Våryr? Niks! For mørkt, for kaldt og for mye snø! Men gi meg et solglimt, så skal du se det ordner seg... Inntil da nyter jeg vinteren og håper du gjør det samme!

Rosa sa...

Me manglar òg sola... dvs at me ser ho på dei høgste toppane rundt bygda. Men om nokre veker - kanskje på den tida du får ho att?

Uansett er det nok i tidlegaste laget å verte vår-yr. Rett nok har snøsmeltinga starta idag ,men kun pga uante mengder regn som lagar tunge snømassar og klink is i vegane. Trur det vert lite stas å bevege seg utandørs - med og utan bil - imorgon!

God veke!

BirtH sa...

Det var jammen tidlig å snakke om å bli vår-yr, synes jeg :) Men vi her nord er jo vant med at dere søringer begynner å snakke om vår allerede i januar eller februar. Her kan vi begynne å lengte etter våren når vi kommer ut i april. Men det er ikke sikkert den sveiper innom før ei helg ut i juni ....

Takk for hyggelig kommentar hos meg!

AnKa sa...

Dårlig med vårythet her du..... må nok vente til i april for det begynner å krible litt i kroppen.
Men litt snø har vi, ca 40 cm og det er egentlig nok.
Ønsker deg ei flott uke

Stubbetufsa sa...

Vår?
Det er jo nå vinteren tar til for alvor her! Vi kan vente mer sne, stormer og føyke, og vi ser ikke sola før du gjør det, men det tiner slett ikke da enda!
Jeg husker 17.mai da jeg var jente: Vi grynna i sneen 1 kilometer til riksveien, satte støvlene i veikanten og gikk på bussen i pensko. Kjørte til skolen, hvor det var tog m.m.m.
Var vi våte på beina før dagen var omme? Ja, men det hørte med...

Stina sa...

Härligt fina bilder.:-) Stina

elle-melle sa...

Sol, sol kom igjen
Sola er min este venn...
Slik sang vi i barnehagen og ofte nynner jeg disse strofene når lengta etter varmere dager og mer sol siger innover meg.
Nå er vi så heldige å ha sola her hele året bare himmelen er klar så jeg skal såvisst ikke klage.
Så på værmeldinga i dag at nå begynner sola å vise seg nordover i landet også - vi er på RETT vei og det kjennes usigelig godt:))

Flotte bilder selv gjennom ruta!

Berit T sa...

Nydelige bilder hos deg som alltid. Og tenk å knipse de store elgene, artig.
Og sola den gjør en yr, men det er ikke så mye vi har sett til den dette året. I dag var det iallefall tørr trapp, en liten stund, men i kveld begynte det å snøa igjen, oppå den islagde veien her vi bor. Snakk om å gå med små skritt, fy søren, det er ikke noe kjekt.

Ha en fin helg.
Klem