tirsdag 11. november 2008

Å sjå det store i det små...Jommen er vi hældige som bor her i Norge, mæ ælle goder vi har.

Ta en slik sjølsagt ting som vatn i krana. Da vi vakne i går, hadde hele husstanden glømt den varsle vatn-stenginga. Dæ ført tæll at vi to som var sist oppe, itte fækk den ætterlengte mårrådusjen før i tre-tida på æftan. Tænnpussen vart utsætt tæll omtrent såmmå tida. Ja da føler'n seg nokså lurvete. Egentlig er det jo bære en bagatell, men kænn jo gi en sjansen tæll å tenkje på å priviligerte vi er.

Vatn, strøm, varme, mat, familie, venner; ælt som vi tæk sjølsagt. Også ytringsfriheta da: i Burma får dom 20 års fengsel for å kritisere makthavera i bloggen sin.

Så et virkelig hjertesukk; åffer er det så vanskelig for ælle over 15 år å bruke refleks? Det er en LITEN ting som gjør STOR nytte. Læs detti: http://tovehd.blogspot.com/2008/10/kjre-mann-eller-dame-som-eg-snart-skal.html

Je skar slett itte skrive at detti er som je skulle skrivi det sjøl, for så godt hadde je ældri klart å formulere meg. Men detti er tanker je ofte får når je er ute og kjører når det er mørkt.


3 kommentarer:

Tove sa...

Klart du kan legge innlegget ut på bloggen din! Ein god ting kan ikkje seiast for ofte!!!! Takk for at du gjer det!

Randi sa...

Ja bruk REFLEKS!!:-) Jeg er håpløs til å glemme viss vannet er skrudd av..Jeg skrur på og står der og spekulerer på hvorfor ikke vannet kommer. Men det er heldig vis ikke så ofte det skjer.
Jasså du har overnattet på vakre Jægtvolden fjordhotell du...ja det har ikke jeg..hihihi..jeg har jobbet der en sommer eller to.

Ha en fin fin kveld

Marie sa...

Takk for kommentar på bloggen min :)
Så flott at du skreiv kommentar for då fann eg din blogg også!
Verkelg fin blogg du har! Eg er så samd i det du skriv i dette innlegget ditt! Innlagt vatn og straum ser me på som sjølvsagt, godt å bli minna om korleis det hadde vore utan av og til.

Eg går til og frå jobb og er flink til å bruke refleks. Tenk så lite det skal til for å bli skikkeleg sett, berre ei lita brikke! Eg brukar refleksvest om eg skal gå eit stykke på dårleg opplyste bygdevegar utan fortau eller gangsti.

Ha ein finfin kveld :)