lørdag 3. oktober 2009

Det ser TEIT UT

ref1

Ja, dæ var unnskyldninga blant tre ta ti onger for itte å bruke refleks. Noen har dom vel lært dæ ta, og da må vi vaksne ta på øss ansvaret.

 

 

 

ref2

13% oppgir at dom ÆLDRI er ute når det er mørkt. Joa, det er koselig inne når det er mørkt og kaldt, men ældri ute????

 

 

 

 

ref3

Noen trur dom er synlige uten refleks. En skar itte ha kjørt mye bil sjøl, før en veit å lite en ser ta fotgjengere uten refleks.

 

 

 

ref4

Refleks er upraktisk. Snora sitt fast i nøkla og nåla ødelegg klæa. Tja, je vil nå si at å bli hardt skadd og kænskje havne i rullestol er mere upraktisk.

Noen veit itte å henn dom skar få tak i refleks nå som bank og forsikring itte deler ut i store hauger mere. Så hjelpeslaus er det itte godt å vara. En liten søk på nettet gir uendelig mange gode ideer. Klær mæ refleks og mye ænna fint. Var kreativ. Gi bort nyttige refleksgaver. Det treng itte vara jul eller jøbbers for at vi skar ta vare på dom vi bryr øss om. Jo, det kænn koste noen kroner, men å my bruker vi itte på ænna tull da? Da er det verd å bruke litt på å ta vare på seg sjøl. Og itte minst den bilisten som kunne kåmmå tæll å kjøre på noen. Det kænn jo bli deg dæ.

 

00020309 BRUK REFLEKS! Vær et forbilde.

(Litt frå Norsk Luftambulanse magasin 03/09 mæ egene kommentarer innimellom. Bildene er fra Internett)

12 kommentarer:

Berit T sa...

Nei det er slett ikke teit, men livsviktig nå på mørke våte høstkvelder.

Laika har også, og det er en blinkende duppedings, slik at folk som sykler ser henne, hun går jo nesten i ett med asfalten pga høyden.

Håper du er så bra i kneeet at du kan gå der du vil, både opp og ned, og kan gi gass.

Artig med bilen der borte også, at det skulle være det samme som hos meg. Her ble erkstedstimen avbestilt, heldigvis så er alt i sin skjønneste orden.

Ha en fin helg der bordte.
Klem.

Hanne sa...

Flott innlegg. Dette er et tema jeg også brenner for, og jeg har faktisk liggende en kladd til et blogginnlegg om nettopp refleks. Jeg syns faktisk det burde være BOT for å gå uten refleks i mørket, i hvert fall for voksne.
De hjertene - er det refleksbrikker man kan få kjøpt på nettet? Utrolig stilige.
Ønsker deg god helg!
Pludrehanneklem

ANNEPÅLANDET sa...

Det var en nyttig påminnelse!
Jeg tror ikke det går an å leve i Norge om vinteren uten å være ute i mørket - det er jo mørkt om morran og mørkt tildlig på ettermiddagen, så selv skolebarn må jo ut i mørket midt på vinteren. Men jeg lurer ofte på hva som har skjedd her - da jeg var liten fikk vi refleksbrikke på skolen hvert år, og alle hadde refleks i lomma hele vinteren. Det var "mas" om refleksbruk hele tiden. Nå er det knapt nok snakk om det i det hele tatt. Jeg tror vi vokste opp i en opplysningstid, som tydeligvis er over nå.
MEN - jeg vasket nettopp en haug med treningstøy, og må si at særlig Nike er flinke til å utstyre alt fra løpetights til sykkeljakker og sko med refleks. Det er flott. Bergans skolesekkene som ungene brukte på barneskolen var også fulle av refleks. Produsenter av vanlig hverdagstøy, spesielt ytterjakker og sko/støvler, burde gjøre det samme!
Ha en riktig god helg!

sol sa...

Det var en viktig påminnelse. Blir så irritert når jeg ser voksne folk ute uten refleks - men ungene deres har! Får håpe vi alle blir flinkere til å huske det, den store skrekken er å kjøre på noen i mørket.

Ha en god helg videre!

Stubbetufsa sa...

Heilt enig!
Men ungan må desverre skremmes...

Sologbolig sa...

Så enig med deg. Slit med å motivere disse elevene mine til å bruke refleks. Og det er ikkje bare refleks som er teit, men også regnkle og støvler. her har det regna i 3 mnd og de samme ungene kommer i collegegenser og joggesko kver dag! Og blir søkkvåte . Kor e' foreldre ?
Ha ein fin søndag.

Jannickes Hjemmekos sa...

Refleksene nå til dags er jo så flotte! De finnes i alle varianter, bamser til og med. Følger deg fullt ut; BRUK REFLEKS! Ha en fin dag. Klem fra Jannicke

Hobbygåsa sa...

Joda jeg bruker refleks. Både på meg og hunden. Begge to har faktisk refleksvester :-) Og jeg er så enig med deg, dette er ikke teit - det er høyst nødvendig! Og neida, vi skal ikke ende opp i noen statistikk pga sommerdekk på vinterføre. Vi regnet med litt slaps på Lygna, men at det skulle ligge snø i hagen hadde vi ikke regnet med. Det er varmegrader i bakken ennå, så det var ikke problem i det hele tatt :-)

Maret sa...

Eg brukar alltid refleks, hamstrar hos banken og andre som deler ut..

Så maser eg på slekt og vener:
har du refleks..

ps. har du strikka den bolero,en. Var nydelig....

Ha ein fin dag, no skal eg lage spekesildmiddag til husets datter kjem på besøk.

Sylvia sa...

Helt enig!!! De som går langs veien tror at de blir sett, men det er kun når man er helt nære dem, og da kan det være for sent!
Heldigvis kan man kjøpe noen kule reflekser nå, og da er det kanskje lettere å få ungdommen til å gå med refleks?
Ha en fin uke.

Havfruen sa...

Refleks burde vært påbudt spør du meg. Jeg bruker alltid refleksvest på tur og Major har også refleks på seg. Det er skummelt og kjøre bil i disse tider. Her bør foreldre ta ansvar å få på ungene refleksvest!!! Bra du tok et innlegg om dette:)
Fortsatt flott mandagskveld:)
Klem:)

Randi sa...

Jeg må gå med refleks her vi bor...har både refleks og lys...enkelte plasser er det så mørkt at jeg ikke ser noenting før det plutselig står ett menneske forran meg...og da skvetter jeg sånn:-) så her går vi med hodelykt i tillegg.

Håper du ahr en flott dag