tirsdag 27. oktober 2009

Ull, utmerkelse og utfordring

Ingen har vel unngått å læsa “sutriinga” mi for at je itte fækk vara mæ Gubben tæll Island i hælja. Je angre meg sjølsagt for at je itte hadde bedt ‘n kjøpe strikkegån ått meg, men innsåg vel at dæ hadde vørti i vanskeligste laget for en person mæ Y-kromosom. Men hænn veit jo at’n har ei frøsin heks heme, så hænn shopper fornuftig læll. God og varm, hændstrikke (står det i allefall) genser i islandsull-hurra!

PA273068

PA273058  PA273069 

PA273059

Sjekk den prisen a!  Je har itte mange plægg tæll nesten 15 ooo kr (ingen, når sænt skar sies og dæ skar det jo), men når en regner om frå islandsk valuta, så blir det itte  mye for en strikkegenser. Det er jo en del timers arbe, tjukke pinner tæll tross.

Men så lyt je spørja ull-ekspertisen der ute i verdensveven: Åssen vask tåler slike plægg???? Det står ingenting om dæ og ta erfaring veit je at kvite klær og Gamleheksa har lett for å bety hyppig vask. Det lufter litt grønnsåpe ta genser’n, men je slenger den nok itte oppi golvbytta mæ det fysste læll ;)

 

Fra Strikkebesta og Junis hage har je fått denni utmerkelsen. Tusen hjertlig takk.

award fra Solveig

Je har vansker mæ å sende slike videre, så je gir den åt æll dekk je koser meg mæ å ha kontakt mæ her på bloggen. Tusen takk åt æll som gidd å kommentere. Je håper da je husser å svara, men er neimen itte sikker. I såfall må je bære beklaga.

Så har je fått ei utfordring ta a Silje. Skriv 10 ting om deg sjøl. Huttetu ;)

1.Rettferdig (meiner je sjøl ;)

2.Steng mor (sier Snuppa)

3.Ganske snill ( håper je)

4.Utålmodig når tekniske ting itte fungerer, men ganske tålmodig på ændre ting

5.Hissigpropp

6.B-menneskje (deluxe)

7.Fotogal (ingen vart overraske nå antagelig)

8.Samvittighetsfull

9.Litt vel detalj-orientert

10.Bruker for mye tid ved dataen.

16 kommentarer:

Hobbygåsa sa...

Oj - lekker! Han kan visst shoppe den gubben din ja. Skikkelig dårlig gjort å reise ute deg, men nå er han vel tilgitt hehe. Jeg ser for meg håndvask jeg da... Jeg følger aldri den vaskeanvisningen selv, og det resulterer jo i endel krympede plagg...

Eirin Bjørnstad sa...

For en nydelig genser! Må være en flott mann du har. ;-) Ønsker deg en fin dag, med eller uten genseren din på. -Eirin

karna sa...

Kjempefin genser, jeg fikk også islansk genser da Mannen hadde vært der på jobb og håndhilset på Vigdis .-) Takk for ordentlig god hilsen, er på kurs med kanskje noen du kjenner.

elle-melle sa...

Det var en skikkelig flott genser! Sikkert god og varm på kalde dager.
Jeg ville nå anbefalt håndvask i Milo eller en annen spesialsåpe for ull - ikke grønnsåpe ennå, først må du slite den skikkelig ut:)
Ingen vriing eller draing i vask og ikke la den ligge i vann, og bruk ikke for varmt vann heller. Skyllingen gjør jeg og i kaldt eller lunket vann - jeg vil jo ikke at plagget skal krympe og da er det viktig at man ikke utsetter det for store forskjeller i temperatur. Altså når man vil krympe ull er det viktig med skylling i vekselvis varmt og kaldt vann, men det vil du nok ikke med denne her lekre genseren! Jeg pleier å presse vannet ut av strikkeplagg forsiktig med begge hender før jeg legger den på et håndkle. Vel anrettet på et skikkelig frottehåndkle så ruller jeg det hele sammen og presser litt mer vann ut, ruller opp og legger plagget i fasong uten å dra for mye i det . Er hådkleet veldig vått finner jeg et nytt og legger plagget oppe det til tørk.
Lang forklaring, men ikke så vanskelig å fjøre!
Lykke til med både bruk og vask!

Klem fra Juni:)

elle-melle sa...

... å gjøre - skulle det visst være:))))

Silje sa...

bra du fækk gave:) fin var den å:) passer deg nok bra:)

Ingrid sa...

Det var ein fin gensar.Han veit nok å blidgjere deg ja.Min hadde nok kunne komt heim med strikkegarn til meg for det kjøper han av og til når han ikkje kjem på noko anna.

Orlaug sa...

Det var gubben sin, det.....som kan handle presang til ei frostig heks......
Kjempefin!!!!

Sologbolig sa...

Å for ein flott genser. Vask den for hånd du så går det nok bra. Ha ein fin dag.

Nikoline sa...

Jøss! Skal sei du har gubbe som kan å handla!! Gensaren var lekker... men eg kan nok ikkje tipsa om kva vask som må til..Trur ikkje eg hadde tatt sjangsen på anna enn håndvask og milo på eit slikt flott plagg.
- postkasse med hane på du... høyres flott ut!
Ha ein varm og god kveld vidare:0)

Stubbetufsa sa...

Du har en omtenksom mann!
Juni forklarte godt hvordan du skal vaske den. Milo er bra. Grønnsåpe bruker jeg når jeg skal tove strikkingen, så det må du ikke bruke nå... Ikke sammen med gnidning!

Anonym sa...

Hei.Kjempe fin genser du fikk.Gratulerer med Awarden den har du virkelig fortjent.Jeg bruker å vaske ull på ull programe på vaskemaskina mi Er like fin efterpå.Tilåmed Olliana Jakkene mine til 1500 Like fin.MEN TA MÅ DU JO VUDERE SELV...Ha en riktig fin Tirsdagskveld.Klem fra Bodil...

ingridn sa...

Alldeles nydelig genser.
Jeg ville fulgt Junis anbefalinger. Vasking og skylling i noenlunde lik temperatur og ingen skyllemiddel.
Lykke til og i vinter holder du deg nok god og varm.

Maret sa...

For ein Gubbe, og for ein gensar.
Vaskeanvisninga til Juni er slik eg også går fram. Enkelte plagg tåler jo ullvask i maskin, men det ville eg aldri ha utforska på eit så flott produkt.

Ha ei fin veke...

Gry sa...

Lekker genser, og den er sikkert verdt prisen....!

Takk for hyggelig hilsen "inne hos meg"

Anne (Moseplassen) sa...

Så fin genser!!
Jeg digger sånn "islandmønster" - rundstrikket mønster. Har en blå strikkejakke som er slik og den er favoritt (mye også fordi det er arvegods fra både mor og mormor :D