onsdag 21. oktober 2009

Pausefyll

Men ingen fylle-kule altså.

Okt2009 121Det mæste je styrer mæ om dagen egner seg itte for blogging. Itte for at det er umoralsk hæll ulovlig på noen måte. Det er hæller dæ at det er jøbbersdager og jula rundt hjørnet og da må dæ forberedes. Derfor tok je en titt i arkivet i stella. Været er grått og frister lite tæll nye fotorunder, så da så…..

Okt2009 116I hælja skar Gubben tæll Island på “gutte/gubbe-tur” Å dæ er je SUR for. Itte for at je itte unner’n å reise, men dit sku je såå gjenne vøri mæ, men itte på gutte-tur:( Men Henrik og Gubben har låvå M, H, MM og meg tur dit sea. Så står det att å sjå om dæ blir no ta da.

Men je skar oppføre meg pent, ønske dom god tur og itte laga drama-scener. Det er itte like stor krise når noen dræg hemanfrå 2-3 dager her, slik som TV2 lagar tæll i “Da dameme dro” Joa, je ser forskjellen. Sjølsagt er det mye værre når det er damen som dræg. Vi trengs vi!!!!

Okt2009 064

Tæll slutt skar je jammen ta meg på tak og takke ælle dekk som er innom og som legg att kommentarer. Dæ er så koselig. Je blir like forundre gong på gong je, at folk gidd å bruke tida si på pjattet mitt. Itte er det lett forståelig hæll, sea je er så sta tæll å skrive på dialekt.

TUSEN TAKK !

15 kommentarer:

Silje sa...

Åh... nei det hadde ikke vært så ille å tatt en tur dut nei:P hehe.. nei, fattarn tror ikke på det. og det spøker nok i huset deres og ja:P hvor gammelt er egentlig huset deres? :)

Orlaug sa...

Fine haustbilder har du iallfall...om du ikkje driv med noko som passar til blogging.
Men: juleforberedelsar?????? No alt?
Vert aldeles imponert,eg........
Sjølv driv eg berre med messeforberedelsar endå.
Denne veka driv eg helst med forberedelsar til laurdag, då skal me ha feiring av bonden sin 60-årsdag.
Han likar det svært dårleg (å bli 60 also), og skulle helst ikkje ha noko slags markering. Ringde til lokalavisa og ba dei absolutt ikkje skrive om det osv.
Eg har etter kvart fått lov å invitere aller nærmaste slekta......trur det vert kjekt.
Han likar svært godt familieselskap, nemleg.
Lang kommentar i dag.......

Ingrid sa...

Fine bilder som vanleg. Fortsett å skrive på dialekt du for den er fin(tar berre litt tid å lese)

Silje sa...

det er så gammelt ja:) du får gjøre det:)

Som mine dager er sa...

Jo, men halve sjarmen er jo å lese deg på din dialekt. Det er nesten så jeg hører stemmen din. Utrolig sjarmerende.

Du får koke ihop en dametur til Island. Kan gubben så kan du! Så kan han få stelle hjemme i noen dager, og kjenne det på kroppen. Thi-hi.

Nyt dagene dine du.

Klem fra Marit

Anonym sa...

Hei.Koslig å komme inn på bloggen din.Fine bider.Så koseelig de hestene.Synes det er så kjekt att du skriver på dialekkt.Blir ikke lei pjatte ditt.Kos deg masse når gutta drar på Gutte tur.Så får du glede deg til du en gang får være med.Ha en riktig fin Onsdagskveld.Klem fra Bodil...

Nikoline sa...

Det er jo alle tilbakemeldingane som gjer det så kjekt og inspirerande å blogga! Og du skriv så absolutt ikkje noko pjatt som du kallar det, berre flotte og humoristiske innlegg akkurat etter min smak. Og på dialekt, hald for guds skyld fram med det!
Kos deg i haustkvelden:0)
PS: forførande bilder....

ANNEPÅLANDET sa...

Gutta mine skal også på tur i hælja, de skal til London. Da har de det så fint, og så er de så fornøyde når de kommer hjem igjen da vettu.
Hvis jeg var deg, ville jeg ventet til sommeren med jenteturen til Island - har aldri vært der men innbiller meg at det er (minst) like surt og kaldt der som her på denne tida av året??

Det er artig at du skriver på dialekt - fortsett med det!
Ha en fin kveld!

Berit T sa...

Det var noen flott høstfarger på de bladene!
Og nå ble jeg skikkelig forviten, hva i all verden er det du holder på med???
Å lese din koselige dialekt er alltid kjekt, men av og til må lese det flere gsnger for å forstå :O)

Du får planlegge tur å ta damene med deg, blir helt sikkert kjekt.

Ha en fin kveld videre.

Ruth sa...

Når gutta er på tur har man badet helt for seg selv. Det hadde jeg benyttet meg av. ;)

Ikke skriver du pjatt nei. Jeg koser meg glugg ihjel her inne og dialekten din setter meg nesten i Prøysensk tilstand - og det kan kun være av det gode. Hold frem som du stevner du.

elle-melle sa...

Tusen takk selv:)
Jeg storkoser meg med å lese det du skriver. Dialekta er temmelig forskjellig fra min, men jeg synes det er stor sjarm med dialekter og jeg liker din veldig godt.
Svigersønnen min kommer fra et sted ikke så altforlangt fra der du bor og når han snakker dialekt blir det vel sånn omtrent som å høre deg. (i mine ører i allefall)
Fortsett med det du!

Til Island skulle jeg og gjerne dradd, en spennende natur og mennesker. Håper de får en fin tur og at det blir deres (jentenes)tur neste gang:)

Strikkebesta sa...

Jovisst er dialekta di enkel! Vi er jo oppflaska på Prøysen! Å lese bloggen din er berre koseleg og slett ikkje vanskeleg! Så du vil i vesterled, du? Har vore inne på den tanken sjølv, men av ein eller annan grunn så er Færøyane og Shetland meir forlokkande for meg, kanskje fordi eg har vakse oppp i eit fiskarmiljø der mange har kome heim og fortalt om opplevingar derfrå. GOd "gressenkehelg" på deg:)

Lisbeth. sa...

Kos deg stort til helga og nyt at du har bad og tv bare for deg selv.. :D
Eller du kan dra til Oslo på quiltefestival, vi i syklubben drar lør. fra Stange med tog kl 0816. ;)

Randi sa...

ÅÅÅ...men vi liker pjatte ditt. Du skriver så koselig...ler hver gang jeg.;-))
Ja noen har det, du får bare glede deg til det blir din tur og reise. Skjønner deg så godt jeg. Men syns nok de sutrer litt vel mye noen av mennene fra da damene dro...må da være måte på;-)

Fine høstbiler.
Så får du kose deg med forberedelsene til bursdager og jul

Anita sa...

Da må dere kose dere masse hjemme, og glede dere til dere skal dra alle sammen! Skjønt lykketroll! Minner veldig om største her når hun var fersk! Kos dere!