torsdag 8. juli 2010

Damenes dag

Etter å ha plukke opp Maret ved Hovdetun vandrerhjem(som hu på det varmeste anbefaler som overnattingsplass på Gjøvik) så sætte vi nåsån mot Kapp.

Der ligg Dukkehjem Museum. -et dukke- og leketøysmuseum mæ noget attått. Je auser på mæ bilder, så får du sjøl sjå om du vil dit.

P7078068 

P7078073

P7078035 

P7078033 

P7078037 

P7078039 

P7078042 

P7078044

P7078048 

P7078051 

P7078049 

P7078054 

P7078057 

P7078059 

P7078062 

P7078060 

P7078065 

P7078066 Kaffe og vaffelsalg. Bruktbutikk over gata (vægen heter det vel på Kapp kænskje;)

Åpent 12.00-16.00 hår dag unntatt måndag i juli.

Blitsbilder, delvis mot glassmontere og i mørke rom gir itte verdens beste bilder, men dæ gir je…….i. Det er en opplevelse og dæ je har vist dekk her er bære en prøvesmak. To hus STAPPFULLE ta klenodier, det er akkurat dæ det er :) Det er imponerende å tenkje på at detti er ei privat samling og at husa vart kjøpt for å laga detti museumet. Det er plass tæll mange flere besøkende!!! Det er nok mange lokale som har detti tæll gode. Je har vøri der før, men det er nok 12-13 år sea (skam)

Så gikk turen via Østlia tæll Helen sin hage på Fredholm i Totenvika. Maret erklærte seg sjøl som ikke-hage-dame, men jeg bruker hennes ord her: “Dette var en opplevelse. Jeg kommer kanskje tilbake med ei hagegal venninne!” Litt vind gjorde at det itte vart så mange bilder på meg derifrå ved denni anledningen, men sjå gjenne innom Helens egen hemeside eller blogg.

P7078075 

P7078076

P7078079

P7078077

Hagen er en opplevelse i seg sjøl, for sjøl om je har vøri her mange gonger, er det støtt noe nytt å sjå. I år har jo lysthuset kømmi på plass og nye bedd annlagt. Et tømre butikkutsalg er sætt opp (dessverre har salgsvarene frå både Kina og Sibir på mystisk vis lætt vara å dukke opp, men forhåpentligvis snart…) Men dæ som gir Fredholm litt ekstra er at folka er så koselige. I år var det særlig junior på 15 år som imponerte mæ hageinteresse, kunnskap og masse egenprodusert planter. Dom selger engelsk eplepai mæ vaniljesaus og kaffe, så pass på å vara svært hagesulten og passe kaffetørst, så får du en opplevelse du vil husse på lenge.

Vi var litt mere enn pai-sultne etter mange inntrykk, så vi reiste på Viken II og fyllte opp magen. Da hadde fotografen avspassering ;) Å plutselig var det å følje Maret på flybussen og si tusen takk for to flotte dager. To dager som turist i eget “rike”. Det anbefales, men det er gjenne slik at en lyt få fræmen for å kåmmå seg agale tæll lokale severdigheter. Men je har nye sjanser, for det er itte lenge før neste langvægsfarande følje står på døra her nå ;)

8 kommentarer:

Maret sa...

Igjen, hjertelig takk for følge..

Og du har lova å komme til Vestlandet.. Kva eg då skal vise fram, aner eg ikkje...
Kansje vi mest kan sitte i hytteveggen ved havet og mimre...

Ruth sa...

Så GØY! Da jeg var liten syntes jeg dukker var noe tøys, men nå på mine gamle dager har jeg virkelig sansen. Jeg har tom to hele dukkehus selv. (Og ikke prøv deg med å si at jeg går i barndommen - for det gjør jeg aldeles ikke - tror jeg! I såfall må det jo være noens andres barndom jeg går i)

Det er flott å være turist i eget rike. Det er ikke få plaser jeg oppdaget da jeg først møtte DH og skulle vise ham "landet mitt".

Takk for at vi fikk bli med på turen.

Ha en super dag.

Strikkebesta sa...

Jammen har de mykje flott å vise fram på Toten, og flink guide har du vore:) Og lykke til med neste ferdafylgje som du får på besøk!

elle-melle sa...

Her var det dukker i fleng - så MANGE!! Flotte var de og, og omgivelsene helt utrolige. Må huske på dette stedet om jeg noen gang kommer på de traktene.

Tovepia sa...

Her var det mye siden sist. For et museum og dokkesamling!
Høres ut som du og Maret har hatt innholdsrike dager og kost dere masse.
Ha en fin dag og klem fra meg;)

Stubbetufsa sa...

Du verden!
Dere har virkelig hatt noen flotte opplevelser!
Blir artig å se hva Maret varter opp med til gjengjeld. Blir rene landsdelskampen!

ingridn sa...

Takk for bilder fra Kapp. Nå har jeg planlagt reise dit i flere år, uten å ha komet så langt. For et fantastisk sted, og så Helen sin hage da. Den skulle jeg også gjerne besøkt igjen Der er det bare helt fantastisk.
Så fint at du deler med oss.

oddi sa...

Takk for tips! Jeg ser at neste gang vi er i området rundt Mjøsa, så er det mye vakkert å se dersom vi tar noen små avstikkere. Det tror jeg beint frem at vi må gjøre!