søndag 5. september 2010

Sure kjærringer og litt tæll

I går var en av mine kursvenninner og je på garnhandel. Vi skulle iallefall. Fysste butikken vi var i var det verdens koseligste dame som jobbet. Dessverre hadde hu itte slik garn vi ville ha, men vi kjøpte litt ta hårt ellers ;) Slik som detti kjedet.
Så vi måtte krype tæll korset og reise tæll nærmeste H...flid-butikk. Der stilte vi øss i kassakø etter å å plukket med øss nærmere 30 nyster garn tællsammen. De to i kassa fiklet lenge med no, så køa vart lang. Vi sto først. Under over ælle under, den eine dama kikket på øss, smilte og sa: "Nei, så mye garn!" Vi trodde i allefall det var et smil, da.

Men så sa hun plutselig at det var damen bakerst i den lange køen som sto for tur tæll å betale. Det synes vi var merkelig, for den damen hadde vi hjulpet litt tællrette og visste at hu stilte seg i kø lenge etter øss. Så vi ymtet forsiktig frampå at det faktisk var våres tur. Men da sa matronen bak disken nei og at damen bakerst i køen fikk bli med til en annen kasse, så skulle hun få betale. Da la vi 30 nøster garn i alle regnbuens farger på disken og gikk. Så vart det altså røddejobb på damene istellafor penger i kassa. Lunta mi hadde kænskje itte vøri så kort hadde je itte opplevd en del lignende ting der før. Men nå var altså nok nok.
Je var rask tæll å riste ta meg uggen by-stemning og reiste tæll Sjusjøen på besøk i go'været istella. Der var det en nydelig dag i sola. Takk, Anne, for at du gadd sitta å skravle i timesvis. Dæ var så koselig.

15 kommentarer:

Inger sa...

Jeg forstår hvor du har vært..... jeg går aldri inn der, da skal jeg være i beita for garn!!! På Sjusjøen er mitt paradis på jord, der er det fint vær støtt, uansett åssen det ser ut (he he). Ha en fin uke uansett garn
og vær og det hele.

karna sa...

Godt de fikk den ryddejobb ,-) Håper det er bra med deg, du bestiger stadig nye høyder. Takk for titten inn i husa, kjenner igjen mye og har av det. Rart å se dagens "living white" da vi begynte her påstod vi at forrige generasjoner hadde hatt 100 l med hvitmaling og brukt. Vi ville ha farge ,-) Ha en fortsatt fin søndag, og ei god uke som kommer. Klæm

Havfruen sa...

hehe:) Det synes jeg de fortjente!! Makan til service da gitt.
Ellers hørtes dagen fortreffelig ut.

Men en annen ting...når du kommer med innlegg, så kommer du ikke opp på blogglista mi..og det fatter jeg ikke bæra hvorfor..
Ha en toppers kveld, klem fra meg:)

Havfruen sa...

Godt sagt!! Han sitter ved mottakern nå så du får trøkke ivei, hehe:)

Tussi sa...

Skjønner godt din reaksjon, jeg!
Vi har en sånn butikk her òg - det er ikke uten grunn jeg kjøper garn på nett...

Tovepia sa...

Flott at du la igjen garnet!! Det er noen som driver butikk som ikke skjønner seg på kundebehandling, helt utrolig at slike overlever.
Håper du har noen garnrester liggende, så du ikke for den store abstinensen:D
Kos deg og klem fra meg;)

Tovepia sa...

Apropos hva søsteren sier, jeg har heller ikke fått beskjed om dette innlegget, men stakk bare innom deg;)

Tovepia sa...

Glem det:D Så det:D

elle-melle sa...

Det hadde jeg også gjort, lagt garnet på disken og gått! Det går bare ikke an å behandle folk slik!!!
På Sjusjøen så det fantastisk ut.
Jeg har bare vært der om vinteren, men det var fint der da også:)

Laila -Karin sa...

Hun fikk virkelig som fortjent.
Det forundrer meg stadig hvor ofte en treffer på folk som ikke har noe å gjøre i en service bransje.
God kundebehandling er en billig og effektiv reklame.
Tenk om de forsto det.
Ha en fortsatt fin kveld

Sologbolig sa...

Det der gjorde du jammen meg rett i. Det fins en del folk rundt omkring som ikkje har peiling på ka god service betyr !! utrulig nok ! Ha ei fin ny veke. Klem.

Stubbetufsa sa...

Åhh!
Du sko ha hadd en arg nordlending med deg, så sko vi nok ha fådd fart på kvinnfolkan på Husfliden.
Her hos oss meldte vi laget ut av Husfliden, for alle pengene gikk til sentralt, og vi fikk nesten ingenting sjøl. Nå har vi stifta håndarbeidsforeninga Handlaget, og vi styre og stelle sjøl, uten det baktunge Husfliden å dra på!

strikkinnom sa...

Æ hadde også lagt garnet på disken og gått..slik behandling henger ikke på greip.

monica sa...

hei... Så bra du kjæm dei uta av myen...kjæm du innom en dag eller sier ifra du er på lillehammer og je er på arbeid midt i cityen```??
kos deg:)

Orlaug sa...

Åja, eg hadde garantert gjort det same sjølv.....irriterande!!
Og ellers har du det berre bra, skjønar eg......