mandag 31. oktober 2011

En veteran takk for seg

Eller mere korrekt: je takker en veteran for god innsats og mye underhøldning gjønnom 30 år. Neida, det er itte Gubben som er på tur ut ta huset, men en gammal radio/kassett-speller.

PA315117

Itte akkurat noen Ipod detti herre, nei. Men denni radioen og je har ei lang historie sammen. Da je hadde klart å ta førerkortet, 22. desember 1981, slo je meg laus og kjøpte denni saken her. Hos Domus el-avd., øverst i Storgata på Gjøvik. Altså, veldig tett ved 30 år sea. Etter dæ har vi vøri uadskillelige. Radioen var mæ meg på ælle fløtta-lass frå 1982-1993, og dæ var mange. Sea har den sti på badet og underhøldt mens vi har søtti på do, ti et bad eller å vi enn har gjort på badet. Den kunne nok ha fortsætt å spelle lenge enda, så lenge FM-bændet er operativt. Men så er det dæ at tenåringen i huset og gamlemor er veldig uenig i å slags musikk en radio skar spelle. Hu høld en knapp på MP3, mens je meiner det er umulig å stelle seg på badet om mårrån uten å høre på Oppland/Hedmark-mårråsending på P1. Mæ en nokså rusten kanal-velger vart det en del irritasjon. Så nå står en liten snerten DAB-sak mæ hurtigvalg-taster der gamleradioen har sti dei siste 18 åra. En lite sak mæ glatt design, som itte er slik støvsamler som ælle umulige kroker og kriker på den gamle.

PA315120

Det er helt flaut å vise fram denni møkk-samlinga her, så det skal bli godt å bli kvitt den. 

PA315118

Men legg merke tæll slike detaljer da:) Volumknapp for hår høgtaler. Stereo og mono. Flotte greier altså. Kassettspelleren har itte vøri aktiv på lenge, men før var den sannelig ofte i drift. Vi tok opp yndlings-musikken rett frå radioen. Måtte sitta klar da, tæll å trøkke REC på riktig tid. Det var nok mange snutter som mangle litt i begynnelsen på låta ;) Kunne jo itte sløse mæ plassen på dei u-innspelte kassetta hæll da vettu.

Radioen var som sagt mæ meg på mange fløttalass og det var mange hybel-år som je itte hadde TV. Da var radio’n god å ha. Det har vørti strikke mange gensere mæ lyd-følje ta denni.

En gong je var på hybeljakt i Trondheim fækk je besskjed ta utleier at radio var forbudt der i huset. Gjett da, om je bosætte meg på den hybel’n??

Her i huset har vi faktisk radiodilla, trur je. Iallefall må Gubben ha lyd rundt seg omtrent å henn hænn er. Så det skar itte forundre meg om denni gamle sliteren får et nytt liv i et uthus en stann på garden. Da je var på jakt etter den nye, vesle lydboksen fortalte je hænn i butikken å gammal den var den gamle her. “Å ja, det er jo veteran da”, sa hænn. “Du er vel redd for den, at den skal bli ødelagt”. Vel, det var kænskje itte dæ som var fysst i mine tanker, men kænskje je skulle laga meg et radio-museum :D

Apropos dilla, etter mange bikkje-innlegg, så votter og fjørkre, så vart det altså radio-innlegg. Lurer på å mange innlegg je klarer å få tæll om radioer……

HA EN FIN DAG MÆ GO LYD!

10 kommentarer:

Mammamiia sa...

Ååååh... Nå ble jeg nesten litt sentimental! Jeg kjøpte nemlig også en Maximal-stereo på den tiden, på Domus i Trondheim. Men min er "flyttet bort" for lengst! Men jommen ble den mye brukt. :)
Radio er et "must", - selv om jeg ikke har en på do (der ligger det kryssord.... :P)
Ha en flott uke, Gammelheks, - og kanskje vi skulle ta en kaffikopp igjen en dag? ;)

Fru Langstrømpe sa...

Den der ligna på en min far hadde....jeg fikk en sånn med to kassettspillere på til min 8 årsdag....men med 3 yngre børdre så avgikk den med døden før jeg fylte 18. Gode minner du bringer frem. Husker vi hørte på norsktoppen og satt klar med fingeren på rec knappen. Tjii......ja det var tider det!
God uke til deg!

Nikoline sa...

Snakk om... ja,det var tider det gitt! eg er framleis "livredd" for ein radio eg har med kasettspelar og håpar den virkar i mange,mange år endå:0) Lasse Johansen (tidlegare vokalist i Ole Ivars) har eigenhendig spelt inn kasettar med div.taterviser og sendt meg og det er HELDIGVIS att nokre gamle slitarar til å få spelt kasettane på. Mimre..mimre..
Kjempeartig innlegg - det er så befriande å vera bloggvenn med nokon som ikkje berre bloggar kvitt!!Kvardagshendingar er dei beste det,anten det dreiar seg om tova,fjørkre eller radioar... så berre kom igjen:0)
P1-klem frå Nikoline - som fekk både ferdig graut (uten svismak!)og bringebærsaft på laurdagen.

Bæstemor sa...

Så artig.Har noe lignende stående,å den er i bruk rett som det er.Kanskje man skulle investere i en nyere sak....
Ha en fin kveld ;o)

Ruth sa...

De var nå fine da. Det er ikke samme stemningen med de nye og fancye. Jeg sitter faktisk enda på noen gamle kasetter så jeg kan ikke kvitte meg med min.
Du kan skrive så mange innlegg om radioer som du vil, det er like underholdende hver gang. Han en herlig uke.

Havfruen sa...

Slike har vi også hatt....og det er ikke lenge siden vi pensjonerte en god gammel Radioninette radio....her i huset går det på radio..og hvis den funker, så sett den et sted hvor den kan komme til nytte:))
Kasettspiller ja....det er det faktisk innebygd i Saabèn vi har..og det er en 2006 modell...der spilles det Gasolin:))
Ha en trivelig kveld:))

karna sa...

Du får nå liksom sagt du å da ,-)
Ja, Domus var stor på Gjøvik.
Min "skoleutgave" fra -85 tjenestegjør enda på badet. Takk for koselig hilsen, skar du utover så ta en tlf ,-)

Fargeheimen sa...

Nemmen så søt ein radio.
Eg og har DAB-radio, men det er fordi at vi bor i eit felt der FM-radioen ikkje klarer å motta signal. Så for meg var det eit gode med desse DAB-radioene, no fekk eg og høyre på radio.

Men kassettspiller har vi forsatt, har jo mange kassetter med fin musikk.

Marianne sa...

Hei! Nå har jeg kost meg med bloggen din en stund. Måtte bare gå bakover og se på alle de fine bildene og innlegga! Nydelige bilder av natur, fugler, folk og fe! Du får meg til å nyte både sommer, høst, vinter og vår! Nydelig! Har ikke blogg selv, men legger inn en kommentar likevel. Hilsen Marianne fra Larvik.

monica sa...

he he....fiiiine radioen.....det gamle er noen ganger best!