onsdag 25. februar 2009

Skitt i Norge, leve Toten(oppdatert)

sa Bjørnstjerne Bjørnson og hænn visste nok å hænn prate om… Vel, Toten er bra og je kunne itte tenkt meg å bodd no ænna stelle, men det er jo så utrulig mange fine plasser ændre stann i Norge. Derfor laga je en liten konkurranse for ei tid sea, der folk skulle rekne opp dei tre fineste stella dom visste om her på berget. Men je har itte kømmi meg tæll å røpe mine “Smultron-steller”. Her er dom:

1. Bjørnsund på Romsdalskysten

bjornsund_banner_v1_740x145

Har bære vøri der en gong, i 1991 og dæ var en fantastisk opplevelse. Ældri har je sett så rau rau-kløver noen ænna stann!

FruDale har sendt meg dessi flotte Bjørnsundbilda som je har fått lov å vise ått dekk. Tusen takk! Hjelpsomme bloggvenner er gull verd.

Bjørnsund_051

Bjørnsund_025

 

2. Reine i Lofoten

reine reine2

Lofoten er jo ei klassisk perle mæ mange flotte steller. Je var der i 1985 som avslutningstur etter studier og det var en opplevelse for livet.

3. Hamningberg i Øst-Finmark

Hamn1 hamn2

Hamningberg er ytterste utpost mot storhavet i nord-øst og derfor fasinerende for en “innlending”. Vægen utover frå Vadsø/Vardø er et eventyr i seg sjøl, den å.

Je ser jo at som oppsummering her er jo konklusjonen klar: je er fasinert ta livet ved sjøen. Det er vel kænskje for dæ det er en kontrast for den som bor i i et rolig østlændslandskap.

Dessverre har je itte vøri på noen ta dessi stella på mange år, lenge før digital-foto-tida mi. Derfor har je måtja låne bilder frå nettet for å vise fram perlen mine. Målet må vel bli å kåmmå meg rundt att og få egne bilder, for detti er litt dårlig…

Tæll slutt vil je bære si:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8 kommentarer:

Silje sa...

Lofoten er nydelig, dit vil j en gang:)

Stoltzen2012 sa...

Ps..Du glemte Bææærgen!! ;) Klem

elle-melle sa...

Helt enig , Norge er et flott ferieland.
Jeg har aldri vært i Lofoten, men det et sted jeg godt kunne tenke meg å dra til.

heidi sa...

Fine plasser du har plukket deg ut!Egentlig har vi ganske lik smak tror jeg, det har kanskje noe å gjøre med "å hen vi høre heme..."

Mjøsa er fin, men de blir noe spesielt med havet....

Elisabeth sa...

Ja, det fins mange fine steder i Bergen. Vi er på ferie langs kysten med båt hver sommer og har sett utrolig mange perler.
Godøysund i Tysnes kommune er en av dem. Ikke langt unna Bergen.
Jeg har lyst til Lofoten og flere andre steder nordafor, for der har jeg ikke vært.
I år er planen å komme seg til Stavanger, men det blir mange stopp før vi kommer frem.

Anne på Moseplassen sa...

Det har vært en masse fine steder å se rundomkring på blogger :) Og dine var intet unntak! Fjell som møter fjord er mitt favoritttema, deilig å se :)

Berit T sa...

Fantastiske bilder, Norge er vakkert, og jeg gleder meg til å reise nordover til sommeren for å se mye av dette nydelige du viser.
Takk for titten.

Marie sa...

Fantastiske bilde frå nord!
Mykje flott å sjå rundt om i landet vårt, men det er no noko særskilt med der me har slått røter :)
Det er der me vil bu :)