lørdag 20. juni 2009

Den grønne vinter’n er værst

Det vil itte bli sammar i år. Snøen er borte, men varmt er det itte. Denni tida skal en da klæ ta seg litt og det er dæ som er værst. Je frys! Det hjærte ittno særlig å bli forkjøle hæll.

 

sommerbilde 041

 

I kvæl er det en ta dei store begivenheta her i grendelaget, en fæst på strændrestauranten noen hundre meter frå Hekseheimen. Bra, lokal musikk og greier.

 

sommerbilde 062

 

Gamleheksa klær seg opp mæ ullsokker og fleece-jakke og møter på “oppvarming” åt naboen. Etterpå kjører hu noen “høg-hæledamer” på fæsten og talar litt ved folk. Det kom så mange lettklædde damer som itte hadde kikke på gradestokken, bære på kalender’n. Gamleheksa blir frøsin bære ta synet. Og å skjer etterpå da?

 

sommerbilde 076

 

Jo, hu frys seg hematt, lagar seg varm mat (mæ skikkelig mye kvitlauk, hmmmm sier Gubben da ;) og finn godt drekke. Sætt vindu på gløtt så hu hører musikken og læs blogger. Da får a att varmen!

 

sommerbilder2 005

Nå sitt a her nesten som fluggua på veggen, men ser itte festpalssen frå kjøkkenglaset sitt da.

Men je ser utover Mjøsa, den orange stripa ta sola som snart står opp att og gradestokken som er godt under 10 grader, huff.

Juni2009 230

11 kommentarer:

STEINKJERRINGA sa...

Så herlig! Det er som å lese Prøysen! Det er fint ved Mjøsa. Jeg har badet der. Bader IKKE her jeg bor. Og vi har det ikke særlig varmere, men fint vær er det og sola skinner hele døgnet.

Ruth sa...

Jeg kommer til å måtte flytte til Mjøsa, tror jeg. Det er jo så vakkert.

Her er det ingen sommer heller, men de feirer ikke Midtsommer her, så jeg kan sitte her inne i varmen og kjede meg.

Nå sitter jeg her og venter på at katta skal komme seg inn sånn at jeg kan gå og legge meg.

Ha en fin søndag da.

Orlaug sa...

Ingen sommarvarme her heller....men dei lovar bedre neste veke....lat oss håpe på det.
God sundag til deg!!

elle-melle sa...

Varmen, hvor er den?
Jeg tror den har sveket oss alle til nå denne sommeren!

Godt det finnes fleecejakker og ullsokker, men det er ikke noe moro å kle seg slik når en helst ville tatt i bruk sommertøyet.
Men den kommer vel snart nå?

wigdis sa...

Det finnes ikke vakrere himmel enn den over Mjøsa. For noen utrolig flotte bilder du tar.
I år ser det ikke ut som blomstene vil komme her. De står bare i knopp og venter. Jeg får prøve å gjødsle litt, det kan jo være at de er sultne.
Ha en flott søndag. I dag kommer varmen.

Marie sa...

Kosa meg med dette innlegget :)
Du er så flink til å fortelle!

For eitpar år sidan sto eg ved eit ope vindauga i andreetasje med "sug i brystet" og høyrde på musikk og skrål frå ein ungdoms-utedans i nærleiken av der eg bur.

"Midsommernatt
se dansen går
Den som var tyve år"
Nils Collet Vogt


Ps Bilda er fantastiske!

STEINKJERRINGA sa...

Jeg måtte besøke deg igjen! Du finner en liten hilsen på min blogg. Kos deg i helgen.

ANNEPÅLANDET sa...

Enda godt Gammelheksa fikk igjen varmen! Håper du blir raskt bedre av forkjølelsen! Her har også halve familien vært syke (men ikke jeg). Hiv innpå med C-vitaminer og te med honning, det har jeg stor tro på.

Vakre bilder - og jeg er litt misunnelig på den utsikten du har fra kjøkkenvinduet - her ser jeg bare inn i naboens løvetannhage...

Og nå skal jo været bare bli bedre og bedre!!!!!! Vi krysser fingra!

Sologbolig sa...

Dette hørtes kaldt ut. Det er ikkje noe som er meir stusselig enn å vente på ein sommar som ikkje kjem. Men vær ved godt mot, det kan bli bra enda. Vi får krysse fingrane for det. Det var iallfall nydelige bilder du hadde lagt ut på bloggen din. Ha ein fin søndagskveld.

Vinglefrøken sa...

Nydelige bilder og artig skildring! Blir alltid glad av å lese bloggen din, jeg! Har lyst til å sende videre en award til deg - du finner den på bloggen min, hvis du vil ha den. :-)

Liv sa...

Jeg liker ikke heller at det er vinter når kalenderen sier juni. Det blir sånn surr i hodet mitt, forventningene og virkeligheten krasjer, og det er ikke noe godt;))
Men nå i løpet av helga er alt blitt mye bedre, iallefall her sørvest.

Jeg sittet og kost meg med "surrballet" ditt. Det har vært så fornøyelig at jeg kan tenke meg å komme igjen;) Jeg legger deg til i bloggrollen min. Ok?