søndag 30. august 2009

Synndas-mårrå-blues

høst 002

høst 003

Slik skulle vi gjenne hatt det nå. Ja, akkurat nå er det ittno å klaga på været. Det er bære dæ at når det neeeeesten er tørt nok tæll å byne å gjøra no ute, så høljer det ner att. Det regner frå nesten blå himmel og sola skinn. Je har sjelden sett så mange regnbågår som nå dei siste vikun.

høst 034

 

Når det gjeld status på kne, så er det i stadig bedring. Sjølsagt itte så fort som je skulle ønske, men dæ går det jo itte ann å regne mæ :)

Je har iallefall fønni ut at je bor i et utrulig lite handikapvennlig hus. Mulig dom itte tenkte slik for ca 280 år sea da detti vart bygd. Tømmerhus gir høge dørstokker og mange forskjellige nivåer på golv i ulike rom. Litt langt blir det mellom fasiliteta. Upraktisk mæ slike lange og smale bygninger gitt. Je må nok finne no ænna tak over huggu når je blir gammal, men dæ er jo leeeeenge tæll.

Tråppa opp tæll 2.etg er vel det værste. Den vart laga lenge før noen byråkrat hadde søtti på kontoret sitt og tenkt ut forskrifter for mål på opp- og inn-trinn. Den er BRATT og  sannsynligvis har snikker’n fått litt panikk på grunn ta plassen øverst, så der er det nesten itte inn-trinn. Etter en del år her i huset er vi jo vænt tæll det, men mæ krykjer vart det værre. For å unngå ændre typer skader, sitt je på min brede bak og hufser meg oppover. Neatt går det litt lettere å “skli”  Det gode mæ dæ er at nå er tråppa på det nærmeste støv-fri. Je feier jo nerover som en mopp i mi gode, gamle og godt slitte ola-bukse. Men helst bære en gong om dagen da. Det er litt ta en prosess.

Resten ta golva er det litt værre mæ. Je rakk liksom itte å ta så mange tak her før kirurgen gikk laus på kne, derfor bynte det å bli ganske løi rundt meg. Je var litt redd for å snuble i hybelkaniner som glefse meg oppetter legga. Så je utfordre Gubben tæll å dure litt inne sea trøsker’n måtte stå i ro læll. Det tok non timer før hænn helt fordøyde den utfordringa, men da NRK2 sendte Kennedy-begravelse midt i planlagte sendetid for trav, ja da bynte det å dure rundt meg gitt. Den enes død, den andres….  Der satt je i sofaen som ei dronning mæ strikkinga mi og kikke. Plutselig såg je at’n hadde fløtt krykkjen så langt unna meg at je itte skulle kåmmå etter å kontrollere flere stann, du ;)  Men når sænt skal sies, når hænn fysstes er i gang, så er hænn mye mere nøye enn meg, så no kontroll er det itte bruk for. Nå kænn je gå trygt for hybelkaniner noen dager framover og bære håpe at ingen ta dei to hjelpera mine her i huset kjæm på tanken at det faktisk blir mye støv når en strikker. For da gjømmer dom vel strikkinga mi på et utællgjengelig stelle, huttetu.

høst 134

Ha en fin synnda!

7 kommentarer:

Alettesiriane sa...

hei håper du snart blir bedre !Så fine åpne scener du har å se daglig.Eg fikk lyst å puste alt inn.Ha en god dag.

Anonym sa...

Hei.Virkelig nydelig bilder du har tatt.Riktig fin plass du bor.Når du nevner Blues,det elsker jeg.Har vært på Notoden på blues festival en gang.Håper å komme tilbake.Ha en riktig fin Søndag.Bodil

karna sa...

Her er det ikke blues, heller mer i Sousa. Fine bilder, har sett at vår har lea seg. Håper det hos dere å. Ps! fjorårets skolekatalog skal lokaliseres ,-)

karna sa...

Ang mistenkt; anlegg og mørk i luggen.

Anonym sa...

Flotte bilder, som alltid!! Fortsatt god bedring når det gjelder kneet :) Kjekt at du får hjelp i huset, på tross av innhøsting og sånn.. :D

Ha ei fin veke (og kanskje det er best du gøymer unna eit strikketøy i nærheten, berre sånn for sikkerhetsskyld?)

Strikkebesta sa...

Blues, du liksom! Når eg les innlegget ditt så boblar humoren og latteren over heile tida, ikkje mykje nedtrykte vibbar her, trass i vått klima. Kornbileta er nydelege, eksotisk for meg, Nordvestlending som eg er. Kos deg med strikkeriet og la rseten av familien utføre dei huslege pliktene ei stund til:)

Marie sa...

Det er ikkje greit med alt dette regnet nei. På Jæren regnar både korn og poteter ned...

Må neste flire litt av det du skriv om mopping av trapper og støvsuging, du får no sagt det på ein festlig måte. Godt humør hjelper på det meste, også vonde kne :)

God betring :)))