fredag 6. april 2012

Kreativ katastrofe

 

Av og tæll bære koker det over i huggu. Som her om dagen da je var så tælltakslaus at je satt og rillestrikke fatafiller. Da boble kreativiteten min plutselig helt over. Nå skulle det bli dokke-lappeteppe i ælle slags hekle- og strikkevarianter. Joda, når Gamleheksa får en ide, så må det skje NÅ! Å da måtte je nøye meg mæ dæ je hadde ta materialer i huset. Dvs. to bærepåsår "arve" bomullsgån denni gongen. Forskjellig Mandarin-bomullstyper. Fargeutvalget vart utrulig ænsels enn dæ je hadde sett for meg. Men tålmodighet tæll å vente tæll riktige farver var i hus, å nei du! Slik fins itte her i denni heksa Forvirret smilefjes

 

P4065764

Når je væl var i gang så såg je jo å je egentlig høldt på mæ: å rassere det norske flagget.  Å er det no je ITTE lik, så er det at noen tuller mæ dæ. Og plutselig var je der sjøl, egentlig uten å meine det. Je trudde den lyse grå og den kongeblå farven skulle brekke av litt, men dengong ei. No ta det mæst irriterende je ser forresten, er når noen har laga det norske flagget mæ for lys blåfarve. Den skal vara mørk!!!

Jaja, nå var itte detti meint å vara no mere enn et dokketeppe, og sjøl om det bau meg i mot, så vart je ferdig på et vis. Takket vara Påskelabyrinten på radio'n Smilefjes

 

P4065765

Vranga vart nesten finere sammenhekle enn framsida.

Er det flere enn meg som blir "fysisk uvel" når dom ser hekling der vrange og rette kjæm hulter tæll bulter?? Det har je en kjepphest altså. Dessutten har je hørt at dom som er født i Jomfruens tegn (slik som je) lik harmoni og symetri. Itte rart at detti vart helt gæli for meg da. Hæll en utfordring som en nå kæller det.

P4065764

Uansett: je skar nok klare å finne ei dokkemor:

  • som vil ha litt lun varme rundt dokke-babyen sin
  • som itte bryr seg om kreative katastrofer
  • og rette og vrange heklemasker
  • som kænskje vil lætt seg inspirere og vil lære å laga teppe sjøl
  • i finer farver

Ja, da er je litt fornøgd læll !!

PS. je syns forresten ordet KATASTROFE er litt væl mye misbrukt ta tabloid-media og visse politikkere. For meg er det et ord mæ litt ekstra alvorlig meining, men sea det er så oppbrukt så bruker je det her i overskriftabære på ert liksom. Et makkverk ta et håndarbe er vel neppe å regne som begynnelsen på verdens undergang.

11 kommentarer:

Ruth sa...

Nå ler jeg meg fillete her. Vet du ikke at sånt som dette teppet blir utstilt på kunstmuseer av den litt avanserte typen og har navn som --- f.eks " vranglås - en studie av tilværelsens innflyktete innfløkthet". Eller noe sånt. Du har skapt symboltung kunst du. Ramm det inn!

Mandy Lou sa...

Dette var artig lesing. Synes teppet ble kjempefint jeg med nasjonalfarger og alt. Heldig den dokka som får varme seg under det.

Tovepia sa...

Ja, for en katastrofe..direkte "sinnsykt"..som også er et ord som er overbrukt for tida:)
Ler mens jeg leser:O)..dette blir et toppers pledd til dukkemor!!

Sologbolig sa...

Eg ler.....Men teppet vart nå fint da. Og enig med deg i vrange og rette sider. Og viss eg ser ein hekladuk som ligg nmed vrangsida opp (og det gjer dei jammen meg ofte !) så får eg såååå lyst til å snu den !!!
Ha ein fortsatt fin påske. Klem.

AnKa sa...

haha en god latter forlenger livet:) Du skriver så godt, at når jeg leser dette så ler jeg så tårene triller:)
Teppet kommer nok til å varme ei lita fin dukke, og varme hjertet til ei dukkemor:)
ha ei flott påske.
Klæm fra AnKa

STEINKJERRINGA sa...

Hahaha... Og det vil gjøre en forskjell!! Et norsk kunstverk, spør du meg....

Elin sa...

Hehe, herlig. :-D

Fru Keilegavlen sa...

Herleg. ;) Dette teppet vert kjempeflott til ei stolt lita dukkemor. Ønskjer deg ei fortsatt fin påske.

Mitt lille roterom sa...

Hahahaha...jeg er "jomfru" og skjønner godt hva du mener med rette og vrange...hahaha...
Jeg er den som snur duker hos folk jeg er hos, hvis jeg ser de er på vranga! Jeg må bare!! Hahaha...
Og ja, enig med du ang retta og vranga på teppet og sammenheklinga ...haha....Ja, men lell! Teppet blir flott til dukka som får det - garantert!!
Fortsatt fin påske - klem er sendt deg :D

oddi sa...

Så lenge dukka og dukkemor eller dukkefar er fornøyde, så blås i resten. Teppet er fint, det - og jeg hadde nok aldri assosiert det med flagget vårt. Snarere tenkt: så deilig at noen fremdeles lager klær og tilbehør til dukker. Senk skuldrene, du - dette ble bra.

Rosa sa...

Teppet passar supert til ei kald lita dokke, det er eg sikker på. Når det gjeld rette og vrange heklemasker har eg antakeleg ikkje heilt auge for det. Eg tør iallefall ikkje gå mitt eige lappeteppe etter i "saumane" for å sjå om du ville fått angst når du såg det ;)

håpåar påska har vore fin hjå deg!