tirsdag 3. april 2012

Rusletur

 

Observasjoner mæ kamera på en liten rusletur i  nærområdet.

P4035693

P4035694

 

Nylagt april-is på Hammerstad-elva etter noen kalde  netter. Det såg itte slik ut dei marsdaga  vi hadde  20 varmegrader.

 

P4035719

Blåveisen prøver å verne seg mot april-kulda.

 

P4035720

Rabarbraen har det kaldt om natta og varmt i solveggen på  dagtid. Men den høld tappert ut.

4. april for 12 år sea vakne vi tæll minst 50 cm nysnø her, så det er slettes itte for seint for øss å få en baksmell på vinteren hæll. Spennende å sjå ut i mårrå da….

P4035696

På Bælke-høgda har dom gjort vår-ønn.  Skjekk den grå plastikken tæll venstre på bildet. Det er sikkert redikker som er sådd der.

 

Vipa har forlengst kømmi og tæk i bruk det gamle reviret sitt. Hu er ganske uforsiktig og lagar reir der Gubben snart kjæm må traktor for å så hæll sætta potet. Forhåpentligvis er reira så tydelige at dom blir reddet i år å.

 

P4035712

Som regel når je er fuglefotograf, så tæk je bilda gjennom mine tæll stadighet helt nypusse vindusruter (hmmmm: jugekors. Joda, je tæk bilder gjønnom vindu, men resten hadde  nok stemt bære mæ 1.april.)

Her sto je mæ beina trygt  (trygt og trygt, det var noen nærgående trailere som hadde det travelt mæ å kåmmå seg hematt) plænte på den fillete asfalten på RV33.  Altså ingen 8 timers gåtur i ulent mark for meg denni gongen hæll Smilefjes som blunker

P4035717

Men nå syns både vipa og je at det får vara nok for i dag. 

Takk for at du vart mæ øss på tur. Det er trivelig mæ selskap.

Takk for øss Smilefjes med åpen munn

6 kommentarer:

ANNEPÅLANDET sa...

Det er alltid gøy å være med på tur! Det er en rar vår vi har i år, med litt blanda vær. Jeg husker også godt den aprilen for 12 år siden - her kom liksom hele vinteren i april, og Dattera, som var alpinist, kunne forlenge sesongen til langt uti mai. Det var nok bare alpinistene som var glade for den ekstra meteren med snø... La oss inderlig håpe at vi slipper det i år!!!
Fortsatt god påske! Nå skal vi ut på tur - med kamera.

Mormorfarmor Inger sa...

Takk for en fin tur :)

Mandy Lou sa...

Å, så flotte vårbilder! Det er ei deilig tid nå når ting våkner til liv igjen. Her har våren snødd ned, men håper det er et forbigående fenomen. Så nydelig den var, vipa. Aldri sett en sånn fugl på nært hold.

Vanella sa...

Så flotte bilder!
Jeg er så glad i vipa. Den er mitt viktigste vårtegn.
I bloggverdnen er navnet mitt Vanella. Det har jeg hentet fra vipa som heter Vanellus Vanellus på latin.

Ha en ny fin vårdag i morgen!

Anonym sa...

Det er andre turen jeg er på i kveld, fra sofaen....deilig å se så flotte bilder. Du er flink! Her er også veldig skiftende vær. Gangen er overfylt med både vinter- og vår sko og jakker. Håper dette været bestemmer seg snart og at det bestemmer seg for gode og varme temperaturer!
Ønsker deg og dine en deilig påske!

Tovepia sa...

Nydelige bilder, og den isen i elva unner jeg deg:O))
Ha fine påskedager videre; her vurderer vi hjemreise imorgen...bedre å snø inne hjemme:)
Klemmings;)