søndag 14. desember 2008

Mitt hjerte gråter,

men historien ser ut tæll å få en lykkelig slutt.

I 2 år hadde vi en hest oppstallet her på gåreden. Hu var to år da hu kom og lærte seg fort mye nytt. Glad i mat, godt humør og nokså frekk mot de andre hestene. Hun var aldri nummer to i matfatet og sjøl gamlemor måtte vike der. Så vart hesten solgt i vår da eierne itte hadde tid nok lenger. Turen gikk vestover. Je har vøri mye på sør-vestlandet og alltid fått godt stell og mye mat. Det var dessverre itte saken for hesten. Da hu itte bynte å tjene penger på travbanen mæ en gong, vart hu sett på som utgift og belastning for eiere og treint enda hardere med mindre mat. Resultatet vart vonde bein, utmagret, usikker og  redd hest. Detti skjedde på få måneder frå pinse og tæll tidlig på høsten.

Så var det at historia fækk ei ny vending. En hjertego' familie like ved svenske-grensa fækk fatt i hesten. Nå er hu foret opp tæll godt høld, treinet og lover svært godt som ridehest. Går dressur og hopper som en drøm. Høver og bein er i god stand og hesten i godt humør.

Vi hørte tidlig rykter om at ting itte var så bra, men såg det jo itte mæ egne auer og kunne lite gjøra. Den beste julegava je kunne få, var å få sjå bilder ta a nå og høre at ælt er bra.

 

Før

.. 026

Tragedien

173002

Etter

166940

5 kommentarer:

Helen sa...

Så fint at det ser ut til å gå bra. Det er jo så viktig at dyr blir tatt godt vare på.

Anna Lisa sa...

Takk for helsing.
Ja det er for mange som har omkommet i brann i det siste... Så trist..
Klem

Maret sa...

Å behandle dyr slik, det er rett og slett hjerterått....
Så godt at historia fikk ei anna vending.

Silje sa...

å herregud... nå fikk j tårer i øynene... at folk kan være så hjerteløse?! Jeg har sakt det mange ganger, og j sier det igjen... hvorfor har vi ikke dyrepoliti i norge? uansett så var det utrolig fint at det gikk så bra denne gangen:D

aud47 sa...

Je bli æltså så sint je når je ser slekke ting....åssen æ d folk æ a???? Får jammen håpe dom får vææældig dårlig samvittighet en dag.