søndag 13. september 2009

Bittelite

Det er ventende noen små gutt-babyer utpå seinhøsten i Gamleheksa sin bekjentskapskrets. Så da må det forberedes med litt strikking. Lue med god passform er kjærkomment, men neimen om det er lett å finne god oppskrift. Når ongen blir født i desember har en itte bruk for 6 mnd str. Da er det jo St. Hans og forhåpentligvis itte ull-vær. Det er når dom er bittesmå at det er vanskeligst å finne no som passer og det er da det er kaldt for like små-tasser.

Sept2009 072

Denni vart fysst strikke i no som skulle vara 6 mnd-str. Den vart nesten passe åt nabosnuppa på 5 år. Så forminske je mønsteret en hel del, så vart itte størrelsen så gæli. Men je syns det vart et vældig “hønn” i pænna, nesten som en spiss caps-skygge.

 

 

 

 

Sept2009 070

Så prøvde je denni oppskrifta hos Drops, men det er fortsatt litt my frammi pænna. På bildet er lua dradd litt bakover, men det fungerer jo dårlig når ongen ligg og sæv.

 

 

 

 

 

Sept2009 068  Sept2009 069

Sjøl om det er gutter som er varslet ta denni ultralyd-teknikken tæk itte Gamleheksa noen sjanser og strikker litt jintete og litt nøytralt. Så er det klart slik i tilfelle ;)

Det er ferdigstrikke ei rosa lue å, nesten lik det nederste luebildet, men det mangler montering og dæ er det visst ingen som har lysst tæll å gjøra akkurat nå, så da får bilde kåmmå seinere.

10 kommentarer:

Hobbygåsa sa...

Så søte små strikkeplagg du har laget. Syntes luene var fine jeg :-) Her har Ericaene kommet i pottene sine i dag, åh da er det definitivt høst altså. Brr godt vi har nye ullklær :-)

Berit T sa...

Å helle dussen så søtt. Koselig å strikke små plagg.

Å du jeg gleder meg til helgen ja, men vi tar ikke noen "real makover", eller kanskje vi skulle, da hadde vi nok fått deg gøy!

Kommer du med fly, eller skal du til din familie først, eller etterpå? Vi skal jo være på hytta vår, som er en times kjøring fra Vea. Kommer derfra nå og har vært og gjort noenlunde klar til treffet.
Kan nesten ikke vente opp dagen.

karna sa...

Heisann, nydelige strikkeplagg. Er i tenkeboksen om jeg å skal gjøre noe slikt. God tur, igjen ,-)

Ingrid sa...

HEI!!! Har lagt oppskrifta på hua ut på bloggen min.Håpar det er "lesbart".Du kan iallfall klikke på bildet og få større skrift.

Orlaug sa...

Jammen flink du som strikkar til nye små verdensborgarar.....fine plagg.
Gledar deg til helga, vil eg tru........sit og lurer på om eg er litt misunneleg, men kjem til at det er eg ikkje......trur eg.
Ha det so bra!!

Maret sa...

Spennande med småfolk i familien. Synes huene er flotte eg, men du har rett. Det er fleire sortar oppskrifter på desse huene, og ikkje alle er like gode.
Eg har funne ei hos Drops som eg likar godt..

Ha ei fin veke.

Silje sa...

så mye gossint:)

Silje sa...

det gikk bra:) jeg slipper å operere:) heldigvis:)

Anne sa...

Så herlige ting du har strikket:) Fine gaver å gi bort! Ha en fin uke!

Strikkebesta sa...

Hua er kjempesøt i rosa, absolutt like brukbart til jente som til gut! Ut og reise? Bloggetreff? Det verkar spananande! God tur - og kos deg:)