lørdag 13. februar 2010

En hjertevarmer

I går etter skoletid kom Nabojinta (9 1/2 år) trallende på besøk åt Gamleheksa mæ strikking i hænda. Mens Gamleheksa har vøri turist har Nabojinta lært seg å strikke mæ 5 pinner. Hu synes nok itte dæ var så moro, så da je sporde om hu ville lære å strikke vrange masker, så kom det et stort JAAAAA!

Etter å ha sett på tre masker og prøvd 4-5 mæ påholdene pinner, så var den koden knekt. Ivrig strikking på en prøvelapp var resultatet. Neste mål er sjal åt dokka.

P2124315

Det var da hu sa dei varmende ord: JE ER SÅ GLAD DU ER NABOEN MIN JE, FOR ELLERS HADDE ITTE JE LÆRT Å STRIKKE !  Litt rørt gammal heksa da??? Å ja da.

Men når sænnheta skar fram så er det mange ændre som har lært Nabojinta mye, både mammaen og bæssmødre. Dom strikker på skolen å. Men hu var nok glad for å kunne litt før dom bynte der, for det var mange som skulle å hjelp ta lærer’n. Hu strikke julegaver åt søskenbarna. Lik best å ligge å strikke, tæk noen omganger på senga før hu skar såvå om kvæld. Detti lover godt. Gamleheksa venter på flere etter-skole-tid-besøk.

Je har lyst tæll å lære bort hekling å. Problemet er, nei dæ var et dumt ord, saken er at Nabojinta er venstrehendt, men dæ er itte Gamleheksa. Derfor lurer je på om det er noen venstrehendte heklere som har noen råd om åssen je bør lære bort. Je har prøvde meg mæ venstrehekling sjøl, men det vart bære tull gitt.

14 kommentarer:

Orlaug sa...

So kjekt, då....å få lære dei unge strikkekunsten........
ang. hekling for venstrehendte, er det ikkje noko problem...ein følgjer berre oppskrifta.
Men hvis det står noko om "høgre" og "venstre", må ein gjera motsatt.....når ein er venstrehendt.
Streva voldsomt med ein duk før eg plutseleg kom på det....for mange år sidan.......
God helg til deg!

Tovepia sa...

Så koselig med ei strikkeglad jente på besøk!! Flott at de unge tar opp tradisjonen og vil lære.
Kos deg og klem:)

Knutine sa...

Så koselig med besøk da...
Tror dere får mange fiine stunder sammen..

ha en fin helg:-)

Hobbygåsa sa...

Så koselig! Ja man blir litt rørt når det kommer slike varme ord fra en barnemunn :-) Du - Google left handed og crochet du - så skal du se at du får YouTube videoer i fleng tenker jeg. Kos deg videre i vårværet!

Torilpia sa...

Så snill du er :o) Hadde selv en nabo som lærte meg mye da jeg var jentunge - og det er minner og lærdom jeg setter stor pris på den dag i dag .. :o)

Vanskelig den med venstre-hekling da .. hmmm ..

Ha en fortsatt fin lørdag - klem!

Havfruen sa...

Hadde du vært naboen min hadde kanskje vært håp for meg også:))
Flott at jenta vil lære seg å strikke, tradisjonen må ikke dø ut.
Kos deg i helga, klem fra meg:)

Anonym sa...

Hei.Så snill du er som lærer naboen å strikke.Koselig.Er så kjekt å se att de unge har lyst å lære så det ikke går i glemme boka.Ha en kjempe fin Lørdagskveld.Klem fra Bodil..

karna sa...

Aåå du er nå snill å da, klem. Jeg har ikke vært noe flink med mine, men vi prater nå da om alt mellom himmel og jord. Ha en fin morradag.

Marie sa...

Å så koseleg da :)
God morsdag :)

Petunia sa...

Så koselig - for dere begge!!
Kan ingen tips som kan hjelpe for venstrehendte.. Men jeg tror det finnes bøker... kanskje?
God helg:)

Petunia sa...

Sjekk ut denne:
http://www.hekleguri.com/26231622

Rosa sa...

Høyrdest ut som ei gullkanta stund, både for jenta og heksa!

Stubbetufsa sa...

Så koselig!
Ta vare på henne, hun er nok din venn for alltid!

ANNEPÅLANDET sa...

Har hørt at når man skal lære venstrehendte å strikke, skal man sitte på hver sin side av bordet. Så er det bare å gjøre det samme, men speilvendt. Vet ikke om det funker, men det er jo forsøket verdt!