fredag 19. februar 2010

Mange forskjellige gull

Etter å ha vøri litt flink i dag, kæn je kose meg mæ å blogge litt. Fysste post på programmet i dag var å slakte hybelkaniner. Det er ufattelig å fort dom klarer å formere seg. Det er da itte sååå lenge sea siste masakre, men noen måtte ha gjømt seg unna og starte formeringsprosessen på nytt ;) Vi er ganske opptatt ta produksjon her på Farmen, men har itte fønni no marked for dæssa villige hybelkanina vi produserer i store mengder. Det er populært mæ nisjeprodukter i lændbruket, men detti er nok itte det riktige produktet, hehe. Kunne noen vara så snill å finne et marked?????

P2194426 P2194427

Her er noen sænnhetens ord frå den gong jeg hadde ei “maler-karriere” for 10 år sea. Je kænn tørja å blogge det nå når super-maler’n Nikoline har bloggpause ;)

Så har je vøri ute og gått tur i dag, uten kamera. Det var så grått og trist da je gikk ut, at det var ittno vits å ta bilder. Men trur du itte at sola hadde lyst tæll å vara mæ på tur a. Den titte fram og laga mange flotte motiv. Men det er slik at Gamleheksa av og tæll må gå uten kamera, for da blir det itte så mange stopp. Ingen god måte å få opp pulsen på å gå to skritt fram, ett bak og så stoppe.

Men så var det ælle Gulla da. Det har jo liksom løsne for øss i OL nå. Det største Gullet møtte je likavæl i går æfta. Da hadde je en liten time sammen mæ Norge Rundt-kjendisa Marthe og Mathea og mormor Kari.P2184425

Gamleheksa fækk den ideen her om dagen at ælle damer må jo ha sjal, også prinsesse Mathea.

P2184411P2184409P2184410 

Je hadde en liten rest rosa akryllgån frå det glade 80-tallet. Så strikke je tæll det var slutt på tråden og avslutte og kænte mæ kvit Beo. Å så litt stæsj da, sjølsagt :)

P2184418

Sjølve Gulljinta syns nok pakke-bændet var væl så spennende.

P2184424

Her er Gullet vældig spendt på åssen det skar gå mæ onkel Tarjei på 20 km skiskyting i Vancover. Det er itte ælle Gull-onger som har en onkel i OL.  Mathea ønsker lykke tæll. (Nå har vi svaret og det vart en finfin 21. plass. Itte dårlig dæ i debutten i OL for en 21-åring :)

Men to gull vart det jo i går, ja, jammen en sølv å. Damerennet vart avgjort mens Snuppa og mora var på kjøretur hematt frå ridekurs. Jammen trur je Snuppa var litt nervøs for å den hælvgale mora skulle finne på, for je fækk beskjed om å hølde henda på rattet. Itte at je hadde planer om å slæppe det, men det kunne jo ligne. Gratulerer tæll Lesja.

Så var det kara sin tur og da hadde je nesten klart å gjønnomføre det strikkefrie døgnet je hadde pålagt meg sjøl og arma mine. Je sprakk nok etter ca 23 timer og det vart en hælv sokk før Gull og Sølv var i boks. Men da var det jammen godt over sengetid for ei gammal heks. I kveld er det på’n igjen for Gamleheksa og Gubben framma tv’n. Gubben tæk OL alvorlig og er rask tæll å feire hårt Gull mæ en liten akevitt.

PS. På en så tor Gull-dag er det på sin plass å takk mor GULLborg for mæddan ;)

13 kommentarer:

Hobbygåsa sa...

Får du noen tips kan vi godt starte bedrift sammen - her er det også gode groforhold for disse kaninene :-) Skikkelig gulljente det der, så søt hun er. Og så heldig med en onkel i OL, flott prestert av debutanten! Og takket være ham dukket navnet mitt opp på resultattavlen flere ganger i går kveld, morsomt. Samme forbokstav og nesten samme etternavn, skrevet på "utenlandsk" blir jeg også T.Boe hehe. Ha en fin helg!

Tovepia sa...

For et gull du har på besøk i lekkert prinsessesjal! Disse gulla er nok mer verdt enn de vi får i Vancouver.
Tror disse kanina bare egner seg i en liten familiebedrift med byttehandel;)
Kos deg og klem fra meg;)

Hobbygåsa sa...

Jo jeg takker så mye :-) Hadde det bare vært så vel du så skulle du fått oppskriften gratis! Her er det sofa og hvile som gjelder for tiden. Er snart i mål med "papirinnsamlingen" min, to nye avtaler til uken og så er det bare NAV igjen... Men dette tar helt knekken på en stakkar, har til og med måttet ta blogpause for hjernen min er helt kaputt... Men,det hjelper ikke å syte - det ordner seg etterhvert :-)

Marthe sa...

Gode Gamleheksa,

det var så trivelig at du tok turen over gardsplassen i går og fant deg til rette i sofaen. Og tenk at Mathea fikk nok ei nydelig pakke av deg! Den falt i smak hos både mor og barn skal jeg si deg.

Så du har kaninproblemer på gården? Jeg forundres alltid over farten på formeringa jeg også, og jeg skal love deg at de synes godt i ei lita osloleilighet på 59 kvadrat, som samtidig har sola stående på hele dagen. Jeg er glad i sol altså, men den er forferdelig til å blottlegge alt støvet som finnes.

Jaja, nå tenkjer vi itte på støv, nå er det nemlig helg! Og den håper jeg blir god for hele hurven:)

Klæm

Havfruen sa...

For en vakker gullunge du hadde her:) Med det lekre sjalet. Yndig som få...
Synes skiltene dine var fine jeg med fornuftig tekst. Enig, Nikoline har flotte ting:)

Hybelkaninene lever her også..sammen med hundehår..men ikke så ille at helsevesenet stenger av.
Nyt helga og OL:)
Klem fra meg:)

Tussi sa...

Nydelig sjal på gullungen!
Det var lurt å bruke restegarn på den måten.

God helg til deg :)

Mammamiia sa...

Hybelkaniner er da ålreite dyr?? Ikke krever de all verdens stell, og billige i matveien er de også :) Vi har sorten her og, - kanskje vi skulle utveksle noen eksemplarer så det ikke blir så mye "innavl"? Tilføre litt nytt blod på en måte.... ?
Stell godt med dem, så varer de lenge ;)

Apropos det garnet, så har det ligget til stas i noen små uker nå, - så lukta begynner å gå ut, - men jeg har i dag sørget for at det blir familieforøkelse i "meisefamilien" min. Tre røde ved navn Merlot og to mosegrønne er underveis fra Tyskland til Toten :) Da skal du få kjenne på go'lukt da!!

Treff må vi få til ja, - kanskje på Kjelsta'n? Litt triveligere der, - og praktisk avstand fra "langer'n" (Syskrinet) :) Da kan vi smekke to fluer på en gang.. :)

Ha en flott helg i OL's ånd, - og så ganner vi fram litt sol i morgen også! Den var jo så flott i dag :)
(da kan du ta med fotoapparat'n vettu!)
(oj, dette ble langt!)

Hobbygåsa sa...

Nei, det er taklampa på Chaplin :-)

Laila -Karin sa...

Nydelig gullunge med flott sjal.
ønsker deg en riktig fin helg.

Marie sa...

Hybelkaniner trivst overalt og under alle forhold, hehe.

Når det gjeld gull må den vesle gulljenta vere det aller gjævaste :)

God helg :)

Ruth sa...

Du er gull verdt sjøl du. Jeg sitter og ler her - midt i svarte natten.

Du er ikke alene om de kaninene nei. Etter dette siste vaskehysteriet mitt var det så mange som ble fanget at jeg var ikke sikker på om de burde gå i søplebøtta for vanlig søppel eller i den for resirkulering. Mer enn nok til et par madrasser eller noe.

Klart smågull må ha sjal. Etter min mening burde hele verden ha sjal. Man blir snill av sjal.

Ha en fortreffelig helg.

Maret sa...

Du verden, som du kan få sakt det...
Ler så eg rister, hybelkaniner, har vaksne, renslige, vettuge damer det i hus ?
Når du er ferdig med jakta, sleng deg i bilen og dra over fjella. Her vest er kaninene større, flottare og med havlukt.
Ha ei fin jakt....

Maret sa...

Gløymte den lille prinsessa i farten.. Nydelig, som slike små alltid er.. og med strikkaskjerf..
heldig er ho med onkel i Canada, og kan finne han i folkemengden.
Mitt "OL-håp" har sendt mor oversikt over kampene i is-hallen. Det er der han er, med 18-20 tusen på tribunen. Men sjølv mors heimestrikka genser druknar i den mengden.
Vi får unne dei opplevelsen, både den aktive og tilskuaren...

Ha ei fin helg..