fredag 26. februar 2010

www

Weben, VerdensVeven, internett. Kjært barn, mange navn. Iallefall har vi vørti nokså avhengig ta detti fenomenet som bind øss i hoppes, på godt og vondt.

blogg

Dæ fækk je en påminnelse om da je skreiv et innlegg her om dagen for å få ut litt damp i kulda. Je skjønte det var litt mere enn vanlig da læser-tala fauk i været. Det er underlig å folk finn fram tæll. En bitteliten hekseblogg som mæst tæk for seg småting, og plutselig finn noen ut at je har skrivi noen linjer om no dom nok er ganske på vakt for. Je kænn itte tru dom er innom for å læsa om sokkestrikking, sjå blomsterbilder frå grøftekænter i Totenvika hæll læsa at je surver om været og husarbe. Men det er nok dæ je får fortsætta mæ heretter. Det blir neppe mere om denni saken frå mi side. Je skulle bære ønske at dom som har reagert virkelig hadde lesi dæ je skreiv og itte gjort seg opp ei meining før dom bynte å læsa.Da hadde dom skjønt at det itte var helt slik som enkelte har oppfattet det. Men på ei ænna side, så har nok de fleste klart å få mæ seg budskapet mitt.

Nei, nå skar je glede meg over Weben og ælle gode bloggvenner je har rundt omkring. Tusen takk for ælle koselige kommentarer. Det er itte støtt je er like flink tæll å svara, dessverre. Det var jo ekstra moro at så mange syns je sku fortsetta å skrive totning. Dæ var meininga og dæ, det var bære en engongshendelse mæ bokmål i førje innlegg.

Riktig god Weekend ønsker je dekk  (et riktig godt toten-ord dætta ;)

Klem fra Which Witch, jo den gamle (gode? hehe, dæ var vel å ta i litt mye ;).

--------------------------------------------------------------------------

Etterskrift

Jammen klarte jeg å glemme å linke dette innlegget. Slik kan det gå i farta når en har vært med på nesten to fulle runder ABC uten skulk.

Vil du se flere W-løsninger, så se HER

ABC runde 2 logo_thumb[2]

23 kommentarer:

Maria sa...

Fint W-inlägg!
Trevlig helg!

Rosa sa...

No måtte eg ta for meg fleire innlegg nedover her, for å få med sammenhengen. Og eg skvatt litt då eg såg riksmålet i bloggen din - det passa IKKJE inn!

Eg skjønar at du reagerer på tittelen NRK har valgt, og det var nok lurt av deg å spesifisere det i innlegg nr to at det var den og ikkje "jentene" sjølv som var problemet.

Så får me håpe ungjentene frå Toten slepp å få ubehagelige kommentarar når serien er over.

ha ei god helg, heksa!!

Røsslyng sa...

Flott W-innlegg.

Skriv på totning, du, det gjør bloggen din særegen.
Det er en smule skremmende så avhengige vi har blitt av internett/verdensveven, men stortsett er det mye hyggelig, inspirerende og lærerikt i den del av verden om man styrer unna alt som ikke er fullt så ok. Tenk alt som bare er noen tastetrykk unna...

Ønsker deg en flott helg!

Henny sa...

Ja, det er rigtigt, at vi er blevet meget afhængige af webben, og at man kan komme til at lave bølger i andedammen, når man laver et indlæg! Jeg må prøve at læse lidt tilbage i dine indlæg for at finde ud af, hvad der forårsagede din læserstorm. Nysgerrig er jeg ikke, men jeg vil gerne have noget at vide! ;-)

Anonym sa...

Hei.Ja det er flere det som er avhening av internett.Og det får jeg høre både fra mann og barn..Forsett å skrive på dialekt du.Kjempe koselig.Nå går det på Vazelina på nabo rommet hær.Ha en kjempe fin helg.Klem fra Bodil..♥♥

TorAa sa...

Av og til forsøker jeg å tenke tilbake til livet før WWW, men det er ikke lett.
Tenk hvor liten verden er blitt, og hvor berikende det er å få kontakter og bli kjent med andre bloggere.

Derfor arrangeres også Oslo Bogger Gathering i august i Oslo.
Det kommer bloggere fra bl.a. Australia, Singapore, USA, Frankrike etc.

ANNEPÅLANDET sa...

Du videste verden, har du skapt bøljer i et vannglass? Eller var det tannglass? Ja, man skal sannelig veie sine ord på gullvekt. Da jeg jobbet med reklame og markedsføring i min grønne ungdom, lærte jeg to nyttige ting: (1)Man skal ikke spøke med humor - det blir fort misforstått. Og (2) Alt som kan misforstås, blir misforstått. Vi lever i tabloidenes tidsalder - folk flest leser bare overskriftene, ikke teksten. Skummelt, men sant. Fint W-innlegg!
Ha en finfin helg!

Strikkebesta sa...

Kjære deg, no har eg skrolla meg nedover sida di for å lese Totenjinteinnlegget ditt. Må seie meg einig med deg, kva er det dei finn i dette innlegget dom kan oppfattast som krenkjande? SYNEST DU ER KLAR I TALEN, du har ikkje gitt uttrykk for at du mislikar transvestittar, berre at du ikkje synest om at dei kallar seg jenter / kvinner, og det må då vel kunne godtakast?
Godt w-innlwgg frå di side,
eg har ikkje bestemte med for w-innlegg enno, må ut i fineveret og tenkje, så kjem eg vel på noko etter kvart. God helg til deg

HildeS sa...

Jeg synes det er helt fantastisk å lese dialekta di, og bøyer meg i støvet for at du får det til så gjennomført.

Havfruen sa...

Du herlige heks på toten:)) Fortsett med dialekten din du. Det er deg det:))

Ja hadde vi visst alle som var innom bloggene våre du...

Nyt fredagen, klem fra meg:)

Turid Holm Flaa sa...

Ja, tenk for en berikelse det er med www. Mye er i endring i at vi nå formidler, innhenter informasjon og kommuniserer på en ny måte. Jeg er opptatt av at alle bør lære god og riktig databruk, på samme måte som det læres og lese og skrive. Er glad guttungen går på en skole som er opptatt av data som et verktøy. Tenk den endringen som blir framover når de ungene som begynte med data i 4-årsalderen vokser opp...

Stå på videre med bloggen din. Om du tråkker noen på tærne av og til, så skaper jo dette engasjement og kommunikasjon. Masse hilsen Turid

Petunia sa...

Ja, internett er underfundig. Det gir uante muligheter og man bør være klar over dette. Tenker da spesielt våre unge som kanskje har litt lavere terskel enn oss om hva de legger ut på nettet om seg selv.
Jeg har ikke lest ditt innlegg om jentene på Toten, men skal gjøre det nå.
Vet du - av og til er det nesten skummelt hva man kan google seg frem til...

drengen sa...

Som vanlig er det herlig å lese innleggene dine! Du skriver så bra!

Anonym sa...

Du har en herlig blogg. Og hadde det ikke vært for denne internetten og ABC hadde jeg vel aldri funnet akkurat deg.
God helg!


ps.Har vært med i begge rundene på ABC'en jeg også

Hobbygåsa sa...

Skikkelig kreativ W, jeg er imponert over at du kom på denne! Jeg syntes du klarte deg bra i stormen jeg :-) Tror de fleste skjønner at du er ganske så snill og grei - resten må få seg lesebriller :-) Nå sitter jeg klar og venter på min etappe i stafetten - sååå kult!! God helg til deg Gamleheksa!

Anonym sa...

Livet før og etter www...Det er nesten vanskelig å huske tida før. Jeg var innom Fretex i går, og de sa at de bøkene de ikke kan ta inn, fordi de ikke får de solgt, er leksikon. De er helt ute - alle brfuker bare www som oppslagsverk i dag.
Flott løsmning, på en flott dialekt!

Hannes hage sa...

En riktig god helg til deg:-)

Frøken Lykkelig sa...

Ho ho hi hi...
jeg kan ikke annet! så sånn er det å skrive et innlegg om "seriøse" saker!

Jeg vil bare ønske deg en riktig god helg og hilse fra MB. Hun hadde et fint opplegg på sin herlige koselige kafe i dag. Et par glass rødvin og hjem igjen... det er fint på en fredag.

Nå er det soving før jobb i morgen!.. men så er det endelig helg :-) Kos kos :-)

linsky sa...

Kos deg på nettet i helga! :)

Living next to me sa...

finn w , o g du er ikke den eneste som får reaksjoner som ikke står i stil til det en skriver om mobbing på blogg er ikke moro særlig fordi de er anonyme, og trødere skal en tro skrift dialekten( du vet Northug>) men www trenger vi alle , og dette er en trivlig blogg...

Ruth sa...

Ja du kan så si - var det egentlig noe liv før www? Når jeg tenker på at jeg er født før tv'n kom til Norge og at vi ikke hadde telefon da jeg vokse opp så blir jeg helt svimmel. ;)

Jeg måtte jo le litt av "pepperen" du fikk. Jeg hadde ingen problemer med å forstå det du skrev og hva det var du ville si.

At noen har så lyst til å føle seg fornærmet at de jakter etter grunner må jo være deres problem.

Og ikke skriv på "bokmål" igjen uten advarsel i overskriften. Det der ble rett og slett skummelt.

Mia sa...

Det er din blogg och du skriver absolut vad du vill, det är väl det bästa, blås i vad andra tycker, yttringsfriheten råder här också. Så synd att jag missade detta inlägg dock, låter som ett bra inlägg. Ska göra det nu !

BirtH sa...

Jeg liker innlegget ditt, - og dialekten!
Lurer på hva leserne ville syntes hvis jeg skrev på min dialekt (nordlandsk). Det blir neppe så spennende som totning :-)
Ha ei god veke!