onsdag 20. mai 2009

Bortskjemt dritt-onge!

Ja, det er akkurat dæ je er!

Da je bestemte meg for å kjøpe kamera ringte je far min for å søke litt råd. Hænn kænn ælle tall og betegnelser og ælt detti tekniske som je er litt “dyslektisk” for.  Etter noen dager ringer hænn oppatt og sier: “Je skjønner du har go lyst på dætta kamera, så je overførte X-antall tusen kroner tæll kontoen din, så nå kænn du hændle”.

Mai2009 349

Je hadde ælt kameraet i hus og ansåg det som ei gave frå foreldra mine frå førrje gongen dom delte ut litt penger ått sine håpefulle. Det er riktignok ei stunn sea, men je har liksom hatt dessi penga på “vent” tæll je fænt no je virkelig ville ha.

Ja, så får je nesten et nytt “problem” nå, mæ mere penger ;) Det er jo så en itte kænn tørre spørja om råd hvis dæ skar oppfattes som tigging. Sjølsagt har je, væloppdragen som je jo er, takke pent. Men bortsett frå dæ så er det umulig å gjøra no tæll gjengjeld. I fjor snikkerte far min en del her. For å “betale” kjøpte je en kartong vin. Å som skjedde? Jo, je fækk KJÆFT ta både mor og far. Nesten sure var dom. Så gode råd mottas mæ takk: åssen skar en få gjort no for slike som bære vil skjæmme bort dritt-onga sine?????

Mai2009 478 

I dag har je drivi å plænte litt små-plænter og er tett i huggu som bære dæ. Hovne auer og tett i pusten. Gartneryrke er definitivt ittno for meg, for nå virker itte allergi-medisina no større hæll. Så drivhusdrømmen min må je nok bære innsjå at je lyt legge på is. Je får passe på at je itte nævner om dæ ått opphavet, for da …  (hehe)

 Mai2009 352

13 kommentarer:

Anonym sa...

Hei der hva du jo inne:) ja kjenne til det med dine foreldre som er mine svigerforeldre:) Det beste e å snika te dem noge å sei det nesten hva gratis..he he åsså ikkje sei atte det e takk for noge..for da blir det månelyst.

stor klem fra svigersøster de. Eg har forsøkt meg på ei sia: hjemmeineset på bloggspot, men eg har verken kunnskap eller tid til å få det så flott:) men det e da ein del bilder:)

Frøken Lykkelig sa...

Å gu så heldig du var ja!!! Det må jeg si!!! Jeg regner med vi får vite hvaslags kamera du har kjøpt deg!!!! Ha en god fridag i morgen!!!

elle-melle sa...

Luksusproblem - hva?
Men du er nå heldig som har sånne snille foreldre:)
Hva du skal gjøre for å gi dem noe tilbake som takk er ikke godt å si.
Håper det ikke blir for ille med allerigien din.
God fridag!

Berit T sa...

Skal si!! Men det er nå en gang slik... bare til å ta imot og takke. Så får du nok gjort noe tilbake en annen gang tenker jeg.

Spennnende med bloggtreff, leste det lenger nede. Og så fine bilder av jentene da, nydelige!

Ha en flott helg!

ANNEPÅLANDET sa...

Bortskjemt drittonge er du nå ikke - for "bortskjemt" er en som ikke setter pris på det en får. Men HELDIG, det er du! Det er bare å ta imot og si takk.

Plutselig en dag blir foreldre gamle og syke, og DA får man rikelig anledning til å gi tilbake og vise omsorg den andre veien. Det er det viktig å ikke glemme.

Kjedelig med allergi i det vakre vårværet. Det må da være ekstra mye pollen i år - her ligger bjørkepollenet i tykke gule lag overalt. Men her er heldigvis ingen allergiske, selv om vi kjenner det litt i øyne og nese nå om våren.

Orlaug sa...

Trur det er berre å ta imot og takke, ja.
Kjem nok ein dag du får gjort gjengjeld.......heilt sikkert.
Ha ei flott helg!!!

Jannickes Hjemmekos sa...

Jeg tror faktisk du bare skal si tusen hjertelig takk. Det er klart det er kjekkere for foreldrene dine å gi dere gaver nå, enn at dere skal arve etter dem...

Kos deg med foreldrene dine og kamera. Kanskje du kan lage en forstørrelse til dem av et blinkskudd du har tatt med kameraet som du har kjøpt for pengene du fikk av dem? Et motiv som du vet de liker eller kanskje de to i et ubemerket øyeblikk... muligheten er mange. Jeg fikk nylig forstørret et bilde på lerret og det er imponerende. Lykke til. Ønsker deg en strålende lang-helg. Klem fra Jannicke

Hobbygåsa sa...

Det der er nok et problem du deler med mange hehe. Tror de liker å skjemme oss bort jeg - tror også at i deres tanker blir vi aldri store. Hilsen en annen bortskjemt drittonge :-)

Ruth sa...

Det er glede i å gi også. Stor glede. Så si takk du og vær glad. Det kommer nok en dag da du kan gi noe tilbake. Sånne ting ordner seg bestandig av seg selv.

Ha en fin uke.

Heidi sa...

Nydelige bilder du viser oss, og flott kamera. Ønskeønske, men fortsatt duger mitt lille.....Bortskjemte drittunger, jada, men det gjør ikke så mye, så lenge vi ikke tar helt av ;o)
Koselig å titte inn hos deg, takker for titten!

Odins lille hjørne sa...

Gratlere med nytt kamera! Hva me å be dem på et godt måltid innimellom.. Ta noen fine bilder og gi dem,ferdig innrammet.Eller bare si takk og at du er glad i dem! Gode klemmer er og godt å få!og koster ikke så mye.. :)

Silje sa...

hehe:P så snille foreldrene dine er:) jeg er oxo bortsjemt, så skal ikke si noe:P hehe

Anonym sa...

Heldiggris!! Eg er nok ein liten heldiggris eg óg, så eg kjenner meg i gjen ja.. ;)